Photoshoot - Jag och Sancho 2

Photoshoot - Jag och Sancho 1

Mamma hängde som sagt med till stallet idag och fotade lite nya bilder på mig och Sancho. Idag var han allt annat än sammarbetsvillig, vägrade stå still och han har öronen framåt på 1% av bilderna typ ;) Jaja, galoppfattningarna blev bra i alla fall, kaaanske har och göra med att han var pigg som fan? Haha!
Delar upp bilderna i två inlägg, här kommer dom första, resten kommer senare :) Älskar första bilden!

Ja, jag rider utan hjälm på bilderna. Rekomenderar absolut att ha hjälm när du rider i vardagen, men på photoshoots är det "okej". Jag rider alltid med hjälm annars, men som sagt, ibland vid speciella tillfällen är det okej utan.
Upprörd över att han inte får springa fortare.. HAHA


Snyggingar.. hahah ;D


Just a torsdag.

Dagen har varit minst sagt stressad, men väldigt bra! Gick upp tidigt och åkte till skövdebadet med Ida. Roligt, jag har inte varit där sen dom gjorde om.. Haha, på tiden? Vi gick på stan en stund sen efteråt, men dum som jag är hade jag bara med presentkort. Hittade givetvis en megasnygg kavaj som jag inte hade råd med -.-' Men, jag åkte faktiskt hem och hämtade pengar. När jag kommer tillbaka till affären och ska betala, gissa vad jag glömt? Presentkortet! Hur dum får man bli? Jaja, köpte den i alla fall ;)

Det fick bli en liten promenad för Sancho idag, red ju igår och imorgon ska vi busa/leka modeller så han behöver nog energin ;D Mamma ska alltså fota oss imorgon, håll tummarna för att bilderna blir bra!

På tal om bilder, jag vill påminna er om att man INTE får ta mina bilder och använda på ex stallet.se, bilddagboken eller sin blogg. Kan säga att jag inte blir speciellt vänlig när jag får reda på sånt.. Just so you know ;)

Så jävla klockrent.. HAHA!

Har lagt ut den här förut, men den är så BÄST!


Nyårslöften 2011!

Jag älskar att göra upp mål, träningsupplägg och andra planeringar, det är bara det att jag aldrig håller dom. Men det ska det bli ändring på! Jag SKA hålla nyårslöftena i år. Jag SKA. Wish me luck ;)


Jag ska..
- satsa i skolan. Sluta förstöra för mig själv genom att irritera mig på lärare.. Hehe. Plugga mer än vad jag gör nu, blir väl inte svårt eftersom jag knappt pluggar nu.
- börja träna, INTE för att gå ner i vikt. Få bättre kondition, och bli vigare ;)
- sluta skjuta upp allt till sista sekunden.
- sluta fundera och analysera allt, våga mer!

Tycker det är bra nyårslöften faktiskt, och inte alltför svåra att hålla heller. Har ni några nyårslöften? :)


Snart: Linnéa Björk!Har suttit inne på Skatteverket ett bra tag nu, och försökt hitta någon slags information om hur man byter efternamn. Verkar som att jag hittat något nu, en blankett, har fyllt i den nu så jag hoppas det blir rätt!
Förhoppningsvis kommer jag alltså inom en snar framtid heta Björk, som min mamma heter, istället för Kosir. Har aldrig gillat Kosir, anledningen till att jag inte bytt tidigare är för att jag inte orkat, haha!

Det känns lite konstigt faktiskt. Det är ändå en del av mig som försvinner, att byta namn är ju ändå en rätt stor grej. Jag har ju liksom levt med Kosir i snart 16år ;) Men samtidigt är jag väldigt säker. Jag vill byta efternamn. Längtar tills det är bytt officiellt :D


Dagens ridpass.Idag blev det lite efterlängtad "dressyr". Är ju inte så himla lätt att rida volter eller så ute i skogen, men dom hade plogat i paddocken nu så det var hyffsat underlag. Det gick hur bra som helst! Skrittade fram, och sen började jag göra lite volter, serpentiner osv på helt långa tyglar. Lite westerninspirerat sådär, hehe. Lyckades styra honom med enbart sitsen + lite tryck tygeln på manken, fick till några steg på en framdelsvändning också, inte illa ;)
Han var jättefin när jag kortade tyglarna sen, trodde han skulle vara stel men icke. Gjorde lite volter, bakdelsvändningar, skänkelvikningar m.m. Märkte att JAG var enormt stel också, skulle vara lite övertydlig i bakdelsvändningen genom att ta bak skänkeln ganska mycket, men kom knappt bak med benet? Ska bli ändring på det 2011, haha.


Ny design på G.

Jag är extremt trött på min fula design nu kan jag tala om, så jag håller på med en ny. Kommer garanterat bli bättre ;)

Här får ni en liten sneak peak, har inte kommit så långt än men :)


Vart tog björnen vägen?Sancho har långt ifrån lika mycket päls nu i vinter. Vet inte om det har och göra med att det inte är lika kallt, eller att han helt enkelt inte sätter lika mycket päls pga åldern? Oavsett anledning tycker jag det är liiiite synd, för det finns faktiskt inget som är mysigare än att ha en go nallebjörn att krama, eller hur? ;)

Vad är lagom uppdatering?

Jag går väl emot strömmen lite, och säger att mycket uppdatering inte alltid är bra. Det är många bloggar som publicerar 7-15 inlägg om dagen, folk kallar det "bra uppdatering" men jag tycker snarare att det oftast (inte alltid) är jobbigt med så pass mycket inlägg. Kvalitén på inläggen blir ofta sämre, eftersom man skriver för skrivandets skull. Man har inget vettigt att säga, men ändå skriver man liksom, "bara för att". Jag har slutat läsa många bloggar just pga detta, för mycket onödiga inlägg.

Så, vad är då lagom uppdatering enligt mig?
Det går aldrig säga, det är individuelt. En del bloggare har bara 3 intressant inlägg att skriva/dag, då tycker jag det är bättre med 3 bra inlägg, än 10 halvdana. Jag skulle aldrig kunna uppdatera mer än 5 inlägg/dag, för jag har väldigt sällan så mycket vettigt att skriva om ;) I snitt skriver jag 4 inlägg/dag, och det tycker jag är lagom, för min del. Dock tycker jag att, om man vill satsa lite på sin blogg, ska skriva minst 1 inlägg/dag.
Kort sagt, hellre få, välskrivna inlägg än många dåliga.

Sen finns det en del super-bloggare som kan skriva många, intressanta inlägg varje dag. Dressyrmupparna är ett lysande exempel, dom skriver i snitt 13 inlägg/dag. Det kan kallas bra uppdatering, eftersom dom skriver INTRESSANTA, varierade inlägg. Dom skriver aldrig "bara för att".
Håller ni med, eller tycker ni annorlunda? :)

Här får ni en bild, BARA FÖR ATT ;) hahaha

Vad söta ni är!


Helt jävla sjukt.

Jag tror inte ens jag behöver kommentera den här filmen. Förstår inte hur människor kan vara så totalt.. hjärtlösa!? :(

Titta inte om du är känslig!

Ge mig?

Skulle inte tacka nej till ALLT nedanför, inklusive hästen ;) Haha!

Sjukt snygg utrustning den hade?!


Skillnad mellan bra och dålig hästbild.

Man ser väldigt tydligt om fotografen till en hästbild är hästvan eller inte. Det gäller att ta kort i precis rätt ögonblick, dvs när hästen ser som snyggast ut ;) Här är lite exempel.

Och ett skräckexempel.. Vad fan är det för gångart?! HAHAHHAHFör att få till den där perfekta bilden, där även hästen är snygg, måste man träna. Studera en massa hästbilder, för att se hur en korrekt bild ska se ut. Ta MASSA bilder, så lär du dig till slut när hästen går "rätt", dvs när du ska klicka av.

Diss - vojlock!

Något som jag tycker är OTROLIGT fult är vojlock. Jag är väl inte den enda som tycker det, för det är väldigt sällan man ser det nu för tiden faktiskt. Tycker oftast dom sitter sämre än schabrak också, men det kan ju vara olika antar jag. Fult är det i alla fall haha!

Kunde ju hittat en värre exempelbild menmen ;)

Förändring.

Det har blivit mycket roligare att rida nu dom senaste månaderna. Varför? Jag kan stanna Sancho. Låter säkert helknasigt men ska försöka förklara ;)

Förut var det HAN som drog. Fattade jag galopp, slutade det ungefär varannan gång med att han drog iväg, och jag visste inte hur eller när jag skulle få stopp på honom. Skulle han stanna efter 1m, 100m eller skulle jag tvingas styra in honom i ett träd? Han var inte o-kontrollerbar, och han sprang inte speciellt fort heller, men det blev en jävla dragkamp så fort vi skulle sakta av. Jag var absolut inte rädd eftersom jag visste att han aldrig gör något dumt, han tycker ju bara att det är jävligt kul att springa fort. Jag tyckte ju också det var kul att dra på lite ibland, men jag vill ju att det ska vara på mina vilkor.

Nu är det helt annorlunda. Nu är det VI som drar. Jag kan låta honom "dra"/öka, för jag vet att när jag vill stanna, då stannar han. Jag behöver inte sitta och fundera OM han ska stanna, för jag vet att han saktar ner utan världens dragkamp. Det har ju självklart med mig att göra, han har inte förändrats, det är jag som lärt mig hur jag ska få stopp på honom. Det känns jävligt skönt i alla fall, och har gjort ridturerna mycket enklare :)


My beauty.Dagens ridning.Red med det vanliga bettet idag igen, och det gick lika bra som igår, dvs det går att styra och stanna ;) Red bara en liten sväng eftersom det höll på att bli mörkt och jag glömde reflexer. Sancho blev lite rädd för några som åkte pulka, men han gick förbi så fort han fattade att det inte var någon älg. Galopperade en LUGN, kontrollerad galopp på vägen hem också, blev riktigt förvånad när jag fick stopp på honom nästan direkt också.. Otroligt! Han är piggare, men går att stanna, WOW :D

Omröstning.

Omröstningen Vilken typ av inlägg är roligast att läsa? är en tjänst från fnul.se där du enkelt kan skapa din egen omröstning!


Håll ut, haha ;D

Lite dålig uppdatering nu, är hos pappa så jag har inga bilder, inget photoshop och ingen tid ;) Ska bort till mamma snart, och då får ni en massa inlägg. Har en massa idéer nu för en gång skull.
Årsresumén kommer ut 1 jan!

Äventyrlig ridtur.

Dagen började ju väldigt bra, mina linser var slut så jag såg INGENTING. Eller ja, jag hade en lins kvar så jag såg på ena ögat, men ändå, jag såg bara i 2D liksom. Hade inte vågat rida om det inte var Sancho det handlar om ;) Första gången jag red Sancho hade jag ju faktiskt inga linser, haha.

Tog vanliga bettet idag, måste sätta på såna där gummiplattor tror jag annars funkar han väldigt bra på det. Lite variation är ju bra. Vi red en ganska lång tur i dag, med VÄRLDENS bästa galoppväg! Perfekt underlag, och det är en låååång väg så hästen kan sträcka ut ordentligt. Och det var precis det Sancho gjorde. Vi hade precis vänt tillbaka hemåt, jag fattar galopp och det går ganska fort. Släppte efter lite på tyglarna, så han fick sträcka ut lite mer. Precis när jag gör detta ser jag en STOR jävla gren över vägen. Bingo. Hann tänka en snabb tanke, skulle jag försöka stanna honom, eller luta mig fram och hoppas på det bästa? Första alternativet är ju uteslutet, eftersom det tar lång tid att stanna honom.. HAHA. Så jag slängde mig fram på halsen, och kom under! Halleluja! MEN, när jag lutade mig framåt tolkade Sancho det som att det var fritt fram att rusa, så han drog iväg. Jag skojar inte, det är nog det snabbaste han någonsin galopperat med mig. Förstår inte hur han kan vara så snabb, han är ju liksom snart 27?! När ska han börja bli gammal? Men han gjorde mig stolt sen faktiskt, han saktade av på mindre än 5 sekunder ;) Det är inte varje dag!

Får rida där nån mer dag, för det var som sagt perfekt underlag och det går att galoppera lääänge.


Polonäsfilm!

Eftersom filmen pappa filmade strulat och inte går att lägga in på datorn förens om typ en vecka *aarrrgghhh*, så länkar jag filmen som Sara klippt ihop. Jag lovar att slänga upp min film sen också, men antar att en del av er är så nyfikna att ni inte kan vänta en vecka ;)


Tips!

När jag är i stallet brukar jag få väldigt mycket idéer till blogginlägg, men när jag väl sätter mig vid datan några timmar senare kommer jag inte ihåg nånting. Så nu har jag börjar göra en liten anteckning i mobilen så fort det ploppar upp en idé i huvudet. Detta gör att när jag sätter mig och ska börja skriva ett inlägg så behöver jag inte tänka ut något ämne, det har jag redan i mobilen :) Antar att majoriteten av er redan kommit på detta, men ja, det är smart ;)

Detta gör också att jag kan förbereda en massa inlägg, är det en dag jag kommer på väldigt mycket inlägg så skriver jag dom och har i reserv/sätter dom tidsinställt. Då tar oftast inte inläggen "slut", och man kan göra bloggen intressant även dom dagarna man kanske inte alls har lust att blogga.
Alltså: skriv upp idéer direkt när du kommer på dom, och skriv inlägg så du har några i reserv!

Dom flesta inlägg jag lägger ut skriver jag oftast på kvällen dagen innan, och idéerna ploppar oftast upp när jag sitter uppe på hästryggen ;)


Besöksstatistik.

Fick en fråga om hur mycket besökare jag har, så här kommer lite besöksstatistik! Vill du kolla din bloggs statistik? Registrera dig på Google Analytics, och lägg till din blogg där :)


Google Analytics statistik är något högre än vad Blogg.se är, men ja, på ett ungefär ser min statistik ut såhär (mellan 24nov-24dec):

I snitt 80 unika besökare/dag.
Som högst denna månaden har jag haft 113 unika besökare, 47 som lägst (när jag var oaktiv, haha).


99,55% av mina besökare kommer från Sverige, men jag har även haft besökare från USA, Finland, Saudiarabien m.f.Dom flesta går in på min sida direkt, men många går även in från Bloglovin eller Google. Det dom flesta söker på på Google är "sheisnea", "linnea kosir", eller "lägg in snö på din blogg" ;)


Märks att det är jul? ;)


Dagen i bilder.

God jul!

Årets julafton har varit toppen! Åkte upp till stallet imorse, vi pyntade stallet och sen tog jag en mysig barbackatur med en tomteklädd Sancho. Han fick dubbla paket idag kan man säga, en stooor pepparkaksburk och sen fick jag ett ROSA strasspannband av Anne och Sara :D

Åkte upp till Tommy sen, och firade jul med mamma. Käkade julmat, är fortfarande mätt, och sen öppnade vi paket. Fick pengar, sminkgrejer, Björn Borg-trosor, hårfön och lite mer grejer som jag glömt haha ;)
Nu sitter jag hemma hos Malin, eller ah, pappa och Malin blir det ju. Vi har precis öppnat paketen. Fick lite välbehövliga smågrejer, toppen! Hoppas ni också haft en bra julafton :D

Saknar dig ♥

Julen blir inte densamma utan dig mormor ♥


Nu är granen klädd!

Dagens ridpass.Jullovets första ridtur, mysigt. Nu när jag inte är tidsbegränsad så kan man ju ta en lång väg, och det var precis vad vi gjorde idag! I skogen på dom hyffsat stora vägarna var det perfekt underlag, typ 15cm pudersnö. Skrittade väldigt länge i början, han har ju stått några dagar. Han var sjukt pigg, han är det hela tiden nu verkar det som? I traven försökte han smygöka heeela tiden, och huvudet var uppe bland stjärnorna.

Det som förvånade mig lite var att han lyssnade i galopperna! Missförstå mig inte nu, jag har ju kontroll på honom, men det brukar vara en bromssträcka på sisådär 20m ;) Fast i sista galoppen stack han, fattade galopp från skritt och 0.0001 sek senare rusade han som fan. Sötis! Det märks så tydligt när han kommer sticka, han kortar steget i traven, kör upp huvudet och när man nuddar honom med skänklarna flyger han fram. Örona bakåt, huvudet framåt/nedåt, länger steget som fan och sänker ryggen så han blir som ett platt sträck. Nu vet jag ju i alla fall vart farten kommer ifrån, han har ju fullblod i sig! Synd att han inte var liiiiite yngre, då hade vi kört ponnygalopp ;)


Nattpulka!
Godmorgon!

Nu har jag vaknat, hehe. Har verkligen, verkligen saknat att sova LÄNGE. Idag har jag mycket att göra. Ska till Sancho, måste slå in och fixa dom sista julklapparna, ska städa klart, fixa julaftonskläder, klä granen, lägga ut polonäsfilmen.. ja osv osv. Bjuder väl på lite bilder från nattpulkan sen också, så fort sega Emma lägger ut dom;)

Nu ser rummet liiite bättre ut, ignorera vanten bara :D Upptäckte även att jag hade en matta också.. haha.

Naww!


Städdags!

Nu är alla julklappar inhandlade, hääärligt! Kollade på filmen från polonäsen förut också, pinsamt att det syns när jag hamnade totalt i otakt.. ;) Får klippa bort det. Annars såg det rätt bra ut, haha. Lägger ut filmen imorgon :)

Min kvällsaktivitet idag? 1. Städa. 2. Nattpulka!

HAHA, städning behövs veeeerkligen.. Och en room-makeover!


Nu ska jag..

.. börja med det jobbigaste på hela året - en års-sammanfattning av 2010 till bloggen ;) Här kan ni kolla in förra årets sammanfattning :D

JULLOV! ♥

JA! Nu, ÄNTLIGEN, kan man slappna av. Betygen är satta, polonäsen är avklarad och det är JULLOV! Polonäsen gick bra även imorse, när vi visade för skolan. Lite stressigt innan bara, när man inte vet vilken kille man får gå in med. Jag kan säga att jag hade väldigt tur båda gångerna! :) Ledsamt att det är slut faktiskt, för det var grymt kul, och vårat tema ägde! Sitter och lyssnar på Grease-låtarna nu, hehe. Pappa filmade igår, så om den inte är alltför hemsk så kommer jag lägga ut den.

9A ♥


Betygen då.. Detta eviga tjat, haha ;) Är nöjd, VG i allt utom svenska som jag fick MVG i. På tiden kan man säga! Nästa termin är det dags att skärpa sig. Jag måste verkligen, VERKLIGEN, sluta plugga på prov dagen innan.. Och skriva inlämningar till kl 02.00. Fast det där med att skriva inlämningar sent på natten verkar ju funka, fick faktiskt MVG på arbetet om judendomen ;)

Polonäs ♥

Måste säga att kvällen blev VÄLDIGT lyckad! Är jävligt trött nu bara, haha;) Här får ni lite halvkassa bilder, inte lätt att ta snygga kort i en sporthall. Jag är muppen i guldig klänning..


Före/efter-bild Q.Jag har:
- klonat bort den andra hästen/staket/störande saker
- ökat kontrasten
- lagt på skärpa
- vinjetterat
- tagit bort brus

Dance - or die.

Borde egentligen sitta och skriva en engelskaläxa nu, men är alldeles för nervös! Polonäsen är IMORGON! Tänk er, dansa framför drygt 700pers. Oh my god liksom. Jag har koll på allt nu i alla fall, vet ungefär hur jag ska ha håret/sminket, vad jag ska ha för smycken osv. Solade förut också, så nu ser jag inte ut som ett lik längre :)Dom låtarna vi ska dansa till:Dagens ridpass.


Rosa rosa rosa!

Idag var det perfekt underlag ute, så det blev både trav och galopp. Red med Anne och Fleur, så Sancho blev lite piggare än vanligt ;) Får nog rida den rundan lite oftare, för det var som sagt väldigt bra underlag.
Visst blev han söt i rosa?

Liten rödtott i snön.
Önskelista!

Jag brukar ALLTID ha problem med att önska mig grejer, så det brukar sluta med att det blir bara pengar. Men, nu har jag lyckats fixa ihop liiite vad jag önskar mig i julklapp/födelsedagspresent i alla fall ;D Jag har ju redan fått min iPhone som julklapp/födelsedagspresent av pappa, så det blir inte supermycket paket, men jag hoppas veeeeerkligen på navelpiercingen! Och jag vill kunna övningsköra så fort som möjligt när jag fyller 16 sen i januari ;)


Inköpt!Äntligen - rosa lindor till Sancho, 149kr på Granngården. Dom + en pepparkaksburk får bli hans julklapp, tror ni han blir glad? För lindorna i alla fall ;)
Känns skönt att ha köpt lite julklappar nu, 3 personer/djur klara, även om jag har en massa personer kvar (och inga pengar.. hehe). Har "bara" mamma, Jesper, Hanna, Ida, Sofia och Ellen kvar. Så här mycket julklappar har jag aldrig köpt förut! Kul :)

Pepparkaksmonster!

Igår var det tänkt att jag skulle rida barbacka, MEN osmart som jag är hittade jag aldrig nånstans att hoppa upp ;) Så det fick bli en promenad istället. Sancho var så söt, han fick gå lös (med träns på och tyglar över halsen, så ingen tror något annat ;P) och han följde efter som en liten hund. Då och då fick han för sig att han skulle svänga in på någon väg, men när han märkte att jag fortsatte gå så skyndade han sig efter ;) När det kom bilar hann jag inte ens styra in honom till kanten, det gjorde han automatiskt. En gång var han liiiite för långt från kanten men när jag sa "lite mer till kanten" så flyttade han sig. Vadå smart häst? ;)Det blev en (väldigt kort) promenad idag också, eftersom jag har ont i magen. På vägen kom jag på att han inte fått en enda pepparkaka på väääldigt länge, och det är ju faktiskt pepparkakstider nu. Så vi gick till pappas tjejs bror, som bor granne med Sancho (eller Sancho's ägare rättare sagt HAHA) och fick några pepparkakor. Sancho blev överlycklig! Han är så söt när han tigger, antingen försöker han pussas eller så viftar han som en galning med benet ;)


Lite update.Blogg.se funkade inte igår, skräll typ? Skolan var jävligt chill: dans, dans, dans och lite film. Är exremt nervös inför polonäsen (= dansgrej i skolan för er som inte vet), för jag tror att jag kommer sticka ut. Alltså, i princip alla tjejer har svarta klänningar, och så kommer jag där med guldig. Dessutom är det jobbigt att inte vem man få gå in med, Ellen kom med TVÅ särbarn senast, maximal otur. Tänk om jag har så maximal otur nästa gång? Hjäääälp..

Jag har hittat skor nu i alla fall, några vanliga svarta med en rosett på. Har köpt lösögonfransar också, kände att jag behövde det eftersom jag ska ha ganska diskret sminkning annars. Nu ska jag bara sola en gång till också, sen är jag redo ;D Haha!

Före/efterbild.

Ganska stor skillnad, right? ;)
Dålig kvalité pga animationen.


Jag har:
- klonat bort allt störande
- gjort bakrunden lite suddigare
- ökat kontrasten
- lagt på skärpa
- gjort highlightsen mörkare
- tagit bort brus
- vinjetterat


Visste ni att..

..jag inte ramlat av på flera år, och inte en enda gång på Sancho? Om det är tur, "skicklighet" eller överdrivet snäll häst kan väl diskuteras, men ändå ;)

Jag har inte ramlat av speciellt många gånger faktiskt, men några gånger har det ju blivit. Första gången var på en uteritt, första gången jag galopperade utomhus (och överhuvudtaget!), så jag hade ju inte direkt någon balans. Hur som helst, i galoppen rejsade hästen förbi hela ledet och bockade, och jag flög som en vante. Som tur var skadade jag mig inte, men jag vågade inte rida på den hästen tillbaka till stallet så jag fick byta med en annan. Den allvarligaste gången jag "ramlat av" var när jag & Hampus gick omkull. Skulle bryta av från galopp och helt plötsligt försvinner marken under honom och vips så låg båda på marken! Jag fick lite ont i benet eftersom Hampus landade på det, och han fick ett skrapsår över ögat. Värre har jag inte varit med om ;)

Jag & Hampus, hästen jag gick omkull med.


Den enda gången jag varit riktigt, riktigt nära på att ramla av Sancho var när vi galopperade ute i skogen. Helt från ingenstanns TVÄRNITAR han, och slänger sig åt sidan. Hamnade på sidan men lyckades kravla mig upp. Det kan jag säga var skicklighet från min sida, haha! ;)

Och bara för att jag skriver det här inlägget lovar jag att jag kommer flyga av nästa gång jag rider. Tur att det är massa snö då..


Vad tycker ni?

Lång eller kort man? På den här bilden tycket jag faktiskt att lång är snyggare, han ser biffigare ut? Men kort är nog snyggast ändå ;)
Spontantoning.

Helt spontant lyfte jag på arslet förut och gick till ICA för att köpa toning! Det blev inte så stor skillnad, men aningen mörkare + att att den fula utväxten är borta ;)
Jag har kommit på en positiv sak med att ha kort hår också. Man behöver inte köpa två förpackn. med toning, 50kr billigare liksom ;D

Halvtaskig bild, är lite rödare egenligen, men ni ser ju att det är lite mörkare i alla fall :) Får ta en bättre bild imorgon.

GRATTIS ELLEN! ♥

Är så jävla glad för att du finns ♥ ILY!


Slappaste dagen på länge.

Dagen har bestått av handboll, betygsprat, lite mer handboll, film och till sist lite dans. Det är sånna här dagar jag behöver nu känner jag. Jag har way to much att tänka på, så om vi haft vanliga lektioner hade jag inte hängt med alls. Allt jag lyckas tänka på är polonäsen, betygen och lite vanliga tonårsproblem. Att gå in för skolan går bara inte just nu.

Betygspratet har varit både positivt och negativt. Har jobbat bort mina G i religion och bild, till på gränsen till MVG på båda! Bildläraren kunde inte förstå varför jag bara fått G tidigare, men förra läraren gillade verkligen inte mig. Mitt MVG i kemi försvinner, lite surt men ändå rättvist. Samma i tyska, tror hon kommer sänka mig, men även det är rättvist. Nu håller jag bara tummarna för att jag inte får MVG i svenska, vill ha det nästa termin istället. Att få VG i allt denna terminen känns okej, för jag vet att jag kan jobba till mig 9 MVG nästa termin ;)

Vill att våren ska komma NU :(

Glad Lucia!

Säger man ens glad lucia? Haha, whatever!
Idag har jag äntligen kunnat börja andas igen. Sista provet för terminen avklarat, UNDERBART är det minst sagt! Och att jag fick MVG på arbetet om judendomen gjorde inte saken sämre ;) För att fira ledigheten har jag solat, både välbehövt och skönt, hade kunnat ligga kvar där hela kvällen. Ska försöka hinna med att sola nån mer gång innan polonäsen också. Har bara lite som ska fixas nu när det bara är en vecka kvar, ska köpa skor och bestämma mig hur jag ska sminka mig. Sen är det ju bra om jag lär mig danserna också, haha!

Sancho fick vila idag, kom dit ganska sent för att jag gjorde provet efter skoltid, men han verkade inte speciellt ledsen! Han fick ju faktiskt stå och käka istället, det uppskattas alltid från hans sida ;) Han har fått så himla mysig päls nu, så jag stod ett bra tag och bara borrade in ansiktet i pälsen, myyyys ♥

Sancho gör ett försök till att se ut som en gullig luciahäst, vet inte om han lyckas men ;)

Svar till Sophie!


Jag trooor det är ett Showmaster-schabrak, så antar att det är köpt på Hööks :)


Inte alltid så kamera-glad.. ;)


Före/efter-bild.Jag har..
- mörkat highlightsen
- klonat bort trädet i bakrunden + annat störande.
- ökat kontrasten
- lyst upp skuggorna
- lagt på skärpa
- vinjetterat

(L)
Mörka highlights.

Visst blir man sur när man tagit en massa bilder, och sen visar det sig att man haft totalt fel inställning och alla bilder blir för ljusa (överexponerade)? Lugn, det går att fixa :D

Edit: Vart man ändrar detta kan vara lite olika, men leta efter nått som heter Shadows/Highlights så ska det nog lösa sig ;)Trött på vintern nu!

Trodde seriöst att jag skulle få amputera bort mina tår idag. Har aldrig fryst så förut, extremt läskigt, och det gjorde ont som fan när dom började tina upp :( Sommar, ja tack!

På vägen var det isgata och på gärdet var snön stenhård, så det blev skritt fram och tillbaka till gärdet bara. Livsfarlig, trodde vi skulle bryta benen flera gånger! Sancho tror han är smart när han går där det är minst snö, dvs på isen.. Knäpphäst! Vi tog oss hem levande i alla fall, eller ja allt var levande utom mina tår.

Idag var han lite jul-aktig, gulligt va? :D
 


Egobild, haha!

Snart kommer Ellen hit, och sen drar vi bort till Emma och Ida för att kolla Grease. Jag har ju som sagt aldrig sett den, så det ska bli intressant att se om den är lika bra som alla säger ;)
 


Linda benen!

Fick en önskan om att lägga ut en film när jag lindar benen, men eftersom jag inte har någon bra filmkamera lägger jag ut en väldigt bra film där Ingrid (Dressyrmupparna) visar hur man gör.Som ni hör ska man alltså inte dra åt vid senan. Hon lindar lite högre upp på benet än vad jag brukar göra (men hon har sina skäl som vi inte behöver gå in på nu). 
Sen är det viktigt att man lindar jämnt, så att allt "tyg" inte hamnar nere vid kotan eller tvärt om. Det är lite svårt dom första gångerna, men blir det fel är det bara att börja om. Tog nog en timme för mig första gången, gjorde om varje ben flera gånger ;) Nu går det på typ 10min kanske, så träning ger färdighet!

Jag använder mig av dom supersmidiga lindorna från Hööks, som är en kombination med fleece och högelastisk linda, vilket gör att man slipper använda paddar (fleecen hamnar längst in mot benet) men man får samtidigt stödet från den elastiska lindan. Jättebra verkligen så att man slipper krångla med paddar.


Ska köpas ;)

Imorgon bär det av till stan, för att köpa nya polonässkor, hemskt för jag gillade verkligen dom andra! Förutom det ska jag även köpa ROSA BENLINDOR :D Hittade några på Granngården, kommer bli supersnyggt tillsammans med det rosa schabraket som Sancho redan har.

Ska inte köpa dom här, tog bara några rosa haha;)


Update om ponnyplutten!

Det har varit riktigt härligt i stallet denna veckan, så otroligt skönt att släppa alla tankar om skolan för en stund och bara fokusera på Sancho.
Igår blev det uteritt, han var pigg som fasen och på hemvägen drog han iväg ordentligt ;) Galoppen var helt underbar, han brukar ha väldigt kort och stötig galopp men nu när det är snö får han ju lyfta lite på fossingarna så det känns nästan som man sitter på Oki Doki.

Idag lät jag honom bestämma vägen, och till min förvåning svängde han åt motsatt håll han brukar välja! Kul med lite variation kanske, haha. Han var pigg även idag, men han försökte vända ganska många gånger. Travade på gärdet på hemvägen, trodde det var ganska djup snö så efter typ 20cm hoppade jag av och tänkte gå resten - men då var det ju inte alls mycket snö! Så jag hoppade upp igen och tog en galopp, han drog som FAN så det var bara att göra en volt tills han stanna.. Haha knäppis! Härligt att han är så pigg i alla fall, hellre pigg än lat häst.

Idag var han finklädd! Tråkiga mobilbilder i know, men kameran hade dött -.-'


Äntligen HELG!

Nu är mardrömsveckan över, så nu kan jag blogga som vanligt igen ;) Det har inte varit såå farligt jobbigt ändå, Matte A:n fick jag G på, pluggade INGET innan så är rätt stolt över att jag lyckades ändå. Inlämningen om judendomen blev nog hyffsad, borde räcka till ett VG. Dagen innan den skulle vara inne satt jag till 02:10 på natten, så jag var hyperpigg sen dagen efter men tröttheten kom ikapp mig idag kan jag tala om. Har lagt mig ner och försökt sova lite varstanns, bland annat i matsalen ;) Matteprovet idag gick nog okej, det var sjukt mycket uppgifter så jag hann inte alla, men det ska nog räcka till ett VG det också. Hemkunskapsprovet var svårt, men ja, även det borde räcka till ett VG.

Har även druckit lite whisky (fyfan vad ÄCKLIGT!) i hopp om att döda min halsont. Känner att jag nog har lite feber, hade nog varit bäst om jag stannat hemma från skolan idag, men har man två prov är det ju totalt omöjligt.

Tjej&Kill-dag.

Har varit en superslapp dag i skolan idag! Vi har varit på föreläsning, haft massage & avslappning, lite disskusioner och prat om stress & press. Allt var jävligt intressant och kul faktiskt, förutom stress & presspratet. Det gjorde mig om möjligt ÄNNU mer stressad. Jag har ju sjukt höga förväntningar på mig själv, jag blir ALDRIG nöjd. Men istället för att råplugga bryter jag ihop så jag inte ens orkar läsa igenom anteckningarna. Det är ju dels pga mig, men även lärarna. Dom förväntar sig att bara för att man har VG ska man satsa på MVG. Men om jag nu inte vill satsa ha MVG? Är det någon som bryr sig om att fråga om JAG vill satsa eller inte? Nä. Istället blir dom sura och besvikna för att man enligt dom presterar dåligt, när man gör det man orkar för stunden. Förstår inte hur dom tänker.. Men i alla fall, vi har lärt oss att flirta, alltid nått liksom ;)


Photoshop is amazing.

Jag vill ut och fota - nu! Det riktigt kryper i kroppen på mig, jag vill stå ute och bara fota fota fota i flera timmar, och sen redigera en massa. Men tillsdess att jag har tid får jag nöja mig med gamla bilder, det duger sålänge ;)


Jag har:
- beskärt bilden
- mixtrat med färgerna (Enhance -> Adjust Color -> Color Variations)
- lagt på skärpa
- vinjetterat
- tagit bort brus
- klonat bort lite onödiga/störande saker 


Hittade en till redigering av samma bild, har i princip gjort samma sak på den. Jag tror jag gillar den grågröna bäst faktiskt, hade jag beskurit den röda mer hade den varit snyggare. Vad tycker ni?

Facebook in my ♥

- Why dont the Cullens attack Bella when she's on her period?
- The feeling you get when you understand something in math class.
- Ctrl C + Ctrl V = Homework
- I didn't fall , i attacked the floor.
- Vi som levde på istiden...eller jaa, vintern 2010.
- Tystnaden som uppstår när man inte kan bakåtvolt med sin häst
- Du öppnar ett paket tuggummi och plötsligt är alla din bästis!
- Vi som gör en situps varje morgon (alltså då man reser sig upp från sängen)
- Om jag var en sten skulle jag va en jävligt snygg sten.
- If the world ends in 2012, i've wasted my whole life in school. . . lovely. 
- Friends are like potatoes... If you eat them, they die.
Vilken är eran favorit? ;)Inte min dag idag!

Vet inte vart min hjärna varit idag, verkar som om den tagit tidig semester eller nått. Fick stressa nått otroligt på morgonen eftersom jag bestämde mig i sista sekunden för att ta bussen till Skövde 07.10 istället för 07.50. Väl på bussen har jag ingen som helst koll på mina grejer vilket resulterar i att jag glömmer iPhonen på bussen! Katastrof är bara förnamnet. Tack och lov så var det någon supersnäll person som lämnat in den, så min älskade mobil ligger här bredvid mig nu ;) Mitt knä verkar ha fått damp också, har haft ont i det hela helgen och jag kan knappt sträcka ut benet helt. Det måste bli bättre innan polonäsen.. Bara polonäs i mitt huvud ja ;)

IB-programmet var faktiskt superbra, alla ämnen utom svenska (såklart) hålls ju på engelska, men det var faktiskt inte så svårt att hänga med, man vande sig efter ett tag. Man ville bara fortsätta prata engelska när lektionen slutat, haha! Dom verkar ha väldigt bra upplägg där också, ganska korta inlämningstider så man känner sig tvingad att göra det, och långa lektioner så man hinner göra något. Dock hade dom VÄLDIGT långa dagar, dom gick till 16.30 varje dag! Gillas inte..
Men jag är inte helt hundra på själva skolan. Bara namnet "IT-gymnasiet" säger ju endel, nämligen att det i princip bara går datatöntar där. Det borde ju inte spela någon roll, men jag tror inte jag vill spendera 3 år med personer jag inte har något gemensamt med ;) Så jag får se hur det blir, nu lutar det mer åt samhäll eller ekonomi. Det känns som om jag kan få bättre betyg där, och även mer meritpoäng, kan inte läsa vidare tyska om jag går IB vilket är lite synd. Men frågan är vad man kan bli? Aaaaah, jobbigt.. 
Grattis till den som orkade läsa alla mina förvirrade tankar, hehehe

Nervös!

Imorgon är det dags att åka till IT-gymnasiet för att kolla om IB-linjen är något för mig. Jag och Emma skulle åkt dit tillsammans, men hon skulle till sjukhuset på morgonen så hon kommer senare, alltså kommer jag få ta mig dit själv! Hjälp. Jag vet inte vilken sal jag ska gå till, alltså måste jag leta upp någon som vet vart jag ska, men vem fasen ska man fråga liksom? Dessutom måste jag prata engelska alla lektioner utom svenskan, får se hur det går ;) I better start working on my english now, cya later my dear readers :D


Dagens ridpass!

Idag blev det en liten tur med Anne&Fleur. Det var perfekt underlag på vägen så vi kunde trava vissa bitar också, skönt att man kanske slipper rida på gärdena hela tiden. Jag har ju funderat lite på om vi skulle sätta på skor på Sancho, men jag tror nog vi skippar det, det gick jättebra utan idag och det blir nog sämre med skor+brodd faktiskt eftersom det är så pass mycket snö. Han var pigg, precis som han brukar bli när man rider med någon annan häst. När vi skulle rida förbi några ungar som åkte pulka blev han lite skraj och försökte vända, men annars ville han bara springa ;)


Idolerna i GBG!

Av en ren slump råkade vi vara i Femmanhuset samtidigt som Idol var där! Så med kameran i högsta hugg stod jag & Jesper och skrek med alla fjortisar, hahah. Vi kollade på Linnéa, Andreas, Olle och Daniel, men sen när Elin kom gick vi ;) Dom var i alla fall minst lika bra som på TV kan jag tala om, och så himla charmiga! Andreas är nog min favorit av dom som var där faktiskt, även fast han inte sjunger bäst.
Tjolahopptjolahej!

Blir dålig uppdatering även idag men har en inlämning om judendomen att skriva, kul va? Kommer ev. upp inlägg med massa bilder från Gbg senare :)

Klockrent!

I somras tog jag med Sancho till stallet ifrån sommarhagen, han var helt överlycklig och nästan rusade in tll sin box. Men ja, han blev inte lika glad när han märkte att den var urmockad ;) Man riktigt ser paniken i ögonen, HAHA! Stackarn :')


My december!

Kul att jag har något att göra, haha! Imorgon blir det ev. Göteborg och kolla Liseberg, vet inte om jag vill åka med, man vet ju aldrig med SJ.. På måndag ska jag och Emma åka till IT-gymnasiet och checka in IB-linjen, ska bli riktigt spännande faktiskt! Måste börja öva på min engelska, det tar ett tag att koppla om i hjärnan ;)
Sen måste jag bara säga att jag har världens snällaste SO-lärare som låter mig göra provet näst-nästa vecka, hade inte fått ihop det annars!

Lära mig busvissla måste jag också göra. Och kolla Grease. Och fixa julklappar. Och sola. Och hitta polonässkor. Och äta, sova och leva lite. Hahaha ;)

Ajdå..

Fick hem skorna från Nelly.com idag, men tyvärr vad dom alldeles för höga! Dom var supersnygga verkligen, och jag kunde faktiskt gå i dom, men jag vill helst inte bli 180cm lång med tanke på att alla killar är typ max 170cm ;) Så det är bara att skicka tillbaka och börja leta efter några andra..


Gårdagens ridpass.

Hann inte blogga igår, men skolan & sömn går faktiskt före ;)

Igår var JAG duktig för en gång skull, red barbacka eftersom det var så kallt, perfekt så man blir varm om rumpen :) Det var evigheter sen jag försökte trava barbacka. Red väldigt mycket utan sadel förra sommaren men sen dess har det inte blivit så ofta. Gillar inte Sancho's rygg, känns som att jag totalmosar hans ryggrad, men det gör jag ju inte. I alla fall, jag lyckades sitta ner ganska bra i traven faktiskt, förutom när vi red i djupsnön, då är det totalt omöjligt ;) Han var framåt, lite stel eftersom han stått några dagar men det gick rätt okej ändå. Fokuserade mest på min sits, jag måste dra bak axlarna mer utan att luta mig bakåt, och hålla ytterhanden stilla. Blicken måste upp också, det är nog det jobbigaste men det är bara att traggla!

Här har vi ett exempel, måste dra bak axlarna liiiite (är värre i verkligheten), kolla uppåt och vrida om händerna!Julkalender!

Nu har årets julkalender dragit igång, och som det övervuxna barn jag är kollar jag självklart! ;) Men det är inte alls samma känsla som när man var liten, då var det ROLIGA och VINTRIGA julkalendrar, nu är det typ filmat mitt på sommaren? Och det ska föreställa JULkalender? Dåligt!
Mina favoriter är Pelle Svanslös, Julens Hjältar och Dieselråttor & Sjömansmöss, vilken gillar ni mest?


Går jag inte in i väggen nu gör jag det aldrig.

Jag har en konstig känsla. Det känns som att nästa vecka kommer bli speciell. Väldigt speciell. Det kommer bli den veckan jag får mitt livs första IG, och antagligen gå in i väggen på köpet. Varför? 4 prov och en inlämning. Att två av dessa prov är matte gör inte direkt saken bättre, men Matte A-provet kommer jag strunta i = IG. Jag läser in Matte A i 9an nu ja, men kommer läsa om kursen i 1an sen. Undrar hur det kommer kännas, att få IG alltså. Med tanke på att jag nästan började gråta när jag fick 1 poäng ifrån MVG på senaste tyskaprovet kommer säkert IG kännas super. Hej höga krav på mig själv!
Nä, dags att ta fram den underbara religionsboken!


Snyggpolle!

Haha, han ser ut som värsta hingsten eller nått på dom här bilderna ;)


Svar till Maria!Polonäs har vi varje julavslutning på våran skola, det är en slags uppvisning/dans 9orna har :) Man klär upp sig och dansar dom danserna man lärt sig på idrotten, och varje år är det ett speciellt tema som man gör extradanser till. Förra året hade dom Michael Jackson och i år har vi Grease, så vi dansar till musiken därifrån. Kort sagt; man klär upp sig och dansar inför hela skolan/föräldrarna :)

Much better!

I somras velade jag fram och tillbaka om jag skulle klippa Sancho's hovskägg eller inte, men tillslut tog jag mod till mig och klippte av det ;) Och han blev så mycket finare! Hovskägg är snyggt på kallblod, men inte på en smäcker ponny.
Sen måste man ju givetvis vara noggrannare med att kolla karlederna om man klippt bort hovskägget, men det förstår ni nog hehe :)

Visst blev det mycket snyggare? ;)

RSS 2.0