Önska sig kan man väl få göra..

Ingen som har sisådär 50.000kr över? :D
Allt finns på http://www.schockemoehle.net.


Ingen skola för mig imorgon heller, har fortfarande feber :( Suuuck..

Feber & konstiga drömmar.



Jag är helt slut idag! Har varit hemma från skolan två dagar nu, feber, ont i halsen och näsan är som en fontän. Lagom roligt, idag hade vi skolfoto och jag missar ju alltså det. Inatt har jag inte sovit någonting, har haft feber-drömmar hela natten. Det är jätteläskigt, jag drömmer liksom fast jag är halvt vaken. Och det är inga normala drömmar, i en blev jag ombyggd till ett plank med valsedlar på? Haha, cp.
Febern börjar släppa lite nu i alla fall, hoppas jag kan gå till skolan imorgon, hatar att missa en massa som man måste jobba ikapp sen.


Tadaa!

Har fixat klart med den nya, lite mer höstiga designen nu. Det var svårt att toppa den förra designen som jag var väldigt nöjd med, men tycker den nya blev rätt snygg också.
Vad tycker du?

Håller på med ny design!

Fick ett ryck nyss och började på en ny design, känns som att det är dags att byta ut den somriga mot någon mer höstig. Den är rätt lik den gamla, fast med nya bilder/färger. Här är en liten tjuvkik! Har gjort den svartvit så färgen blir lite överaskning ;)


Jag & Sancho @ gärdet.

Mamsen hängde med och tog kort idag. Gick sådär, jag red som en kratta, hatar när folk tittar när man rider. Jaja, Sancho var söt på bilderna i alla fall ;)

Inga kommentarer om min sits tack, vet redan att jag satt som en knatteunge idag :)











Sista bilden är ju bara för härlig, Sancho laddar för att rejsa, haha ;)

Före/efterbild Fleur.

Hm, lite skillnad inte sant? ;) Tur att man har photoshop!

Före:


Efter:

FILM - Dressyr

Sancho var jättefin idag, dock lite stel som vanligt i traven men han är ju gammal gubbe ;) Ibland glömmer jag faktiskt av att han är 26, han ser inte ut att vara så gammal och jag rider honom som vilken annan häst som helst (ungefär). Helt otroligt att han kan vara så pass fräsch, inte alla som är det :)

Sen tycker jag att jag har lite bättre sits än förra gången, armarna är mer i rätt position, eller? Bara blicken som ska upp, hehe.

Duktiga Q!

Släppte precis ut Sancho i hagen, tillsammans med både Q och Surprice. Fick schasa bort dom från ingången men till min förvåning jagade inte Q Sancho när jag släppte honom! Han stod kvar hos mig och ville bli kliad, haha.
Film från dagens ridning kommer sen, Sancho var bäst idag, precis som alla andra dagar ;)

Sancho blev besviken.

Sancho var bara för gullig igår! Hämtade min hjälm i stallet, skulle inte göra något med Sancho eller så. Men stackarn trodde jag skulle hämta honom, han följde mig genom hela hagen och stod vid staketet och såg förväntansfull ut medan jag hämtade hjälmen. Sen när följde han mig tillbaka genom hela hagen igen, men när han märkte att jag inte skulle ta in honom stod han vid staketet och såg så besviken ut :( Söta lilla häst ♥
Idag ska jag i alla fall rida, så ska inte göra honom besviken idag igen ;)


Hopplektion.

Hade ju som sagt ridlektion på ridskolan idag, fick Madicken. Det gick varken bra eller dåligt, helt okej. Vi tränade på avstånd. Först travhoppade vi som uppvärmning och sen skulle vi komma i trav-galopp efter hindret. Sen ökade vi till ett galoppsprång innan hindret, och sen två. Det gick väl sådär, och man ska inte skylla på hästen men jag tänker inte skylla på mig heller, utan mina ridbyxor! Man fastnar i sadeln, det går inte röra sig överhuvud taget så sätter jag mig ner så blir det bara pannkaka av alltihopa. Haha, sista gången jag rider i dom. Jaja, det gick bättre sen när vi fick komma in på en sväng, och sen ha tre raka galoppsprång innan hindret.

Kass bild, men det är ju svårt att fota i ridhus..
(Ser ut som hon river också, men mamma fotade lite tidigt i språnget ;P)

Kan lärare verkligen räkna med det?

Våran första läxa för denna terminen var att installera en tyska-CD hemma på datorn. Visst, det är väl bra, då kan man öva glosor på datorn och göra andra övningar. Men tänk om man inte har någon dator? Nu har ju jag en, men det finns ju dom som faktiskt inte har det. Nämnde det till läraren, men hon skrattade bara, precis som om det vore en självklarhet. "Klart man har dator". Tycker det är dåligt, man kan faktiskt inte räkna med att alla har dator! Eller hur? 

Sprungit.

Nu har jag varit duktig, tog på mig gympadojjorna direkt efter skolan och tog en runda. Har ju en app nu som jag ser tiden varje minut, och vad den totala tiden blev. Fast vad min tid blev idag tänker jag inte säga, haha. Man får trots allt ingen spring-kondis av att rida ;)
Om en timme åker jag upp till ridskolan och rider, tror vi skulle hoppa idag.

När Sancho är som snyggast.. Del 1.

Jag kan nog säga att jag är helt säker på att Sancho är den mest fotograferade hästen i Tibro. Oftast visar jag ju bara dom bilderna han ser normal ut på, men ni kan ju tänka er hur mycket fula bilder jag får på honom..! Här kommer några, och förlåt Sancho för att jag skämmer ut dig ;)








Nervös sv-lektion & longering.

Dagens värsta var helt klart svenska-lektionen! 9a (min klass) och 9b blandades och delades upp i 3 svenskagrupper, en lärare till varje. Nu ska jag inte säga för mycket, men en av dessa lärare vill man verkligen inte ha som lärare! Så det blev nervöst, när dom läste upp namn för namn.. Men tack gode gud kom jag i en bra grupp, med en bra lärare. Jag kanske kan få MVG i svenska nu, vem vet? ;D

Sanchoplutten var inte halt, helt otroligt. Han hade ett litet bitmärke på baken men annars var han hel ;) Han går bara med Fleur nu, som är hans kompis, så han har det prima. Dock gillade han inte när vi gick förbi Q och Surprice, och jag förstår han, jag hade varit livrädd för Q efter att han varit så dum..!
Nu har dom hackat av grödorna (eller vad det nu heter) på gärdet, så vi får rida där. Jag kände att Sancho kunde få springa lite utan mig på ryggen, så det blev några varvs longering istället för ridning. Travade bara litegranna så han skulle få röra sig lite, sen sprang jag bredvid honom lite också på rakt spår. Han förstår riktigt bra nu att han ska stanna när jag stannar, till och med i traven :) Duktig polle!

Nu har man börjat 9an.

Det var faktiskt inte så farligt att börja skolan idag. Vi har fått några lärare utbytta, 2 av 3 var posetivt. Nya bildläraren är jättebra i alla fall, kanske kan lyckas få VG i bild nu? :) Några gamla lärare hade jag gärna bytt ut, men sån tur hade vi inte.
Nu är jag och mamma påväg till Skara för att hämta min hjälm :) Håll tummarna för att den är snygg!

Nära döden upplevelse - 3 hästar på rymmen.

Ja, herregud vart ska jag börja.. Ihopsläppet gick katastrofalt dåligt. Hade ridit ut på Sancho, och kom tillbaka till stallet. Gjorde iordning han och så skulle jag släppa ut honom hos Q och Fleur (Surprice var i stallet). Redan innan jag släppte honom såg man verkligen på han att han var rädd.. Jag hann inte ens ta av honom grimman fören Q började jaga honom, tränga upp honom i hörnet, bita honom. Sancho hade ju ingenstans att ta vägen, Q sprang som en idiot bakom honom.. Slutade med att Sancho halvt gick omkull och nästan rev ner staketet.. Sen lämnade Q honom såpass länge att jag kunde hämta honom, men vi fick springa ut ur hagen för nu jagade Q både mig och Sancho. Vi kom ut levande i alla fall, och tack gode gud var Sancho inte skadad.

Men det var inte över än. Vi öppnade hela hagen (dom hade bara sprungit i en del av den nu) och tänkte att nu kanske Q skulle lämna Sancho ifred. Men icke, när vi släppte ut Sancho och Surprice med dom andra så började både Q och Suprice jaga Sancho, i den smala delen av hagen.. Sancho kunde inte vända nu, utan enda utvägen var över staketet. Och det var precis vad han gjorde, hoppade över staketet. Det måste han gjort, för Suprice hade sår från staketet, antagligen eftersom han inte hoppade utan bara sprang rakt genom. Så nu sprang alltså 3 hästar på vägen.. Fleur hann vi stänga in innan hon också rymde. Q och Surprice fick vi tag i hyffsat snabbt, och när dom var inne i hagen så började sökandet efter Sancho.. Efter en stund ringde Saras kompis och sa att Sancho var borta vid sommarhagen, så då sprang vi dit och hittade en skärrad Sancho inne i sommarhagen. Stackarn gnäggade förtvivlat när vi kom, han var genomsvettig men blev väldigt glad när han fick tröstäta lite havre. Och ännu en gång, han var inte skadad.

Det var inte fören jag kom hem nu som jag kom på vad som kunde hänt. Sancho hoppade rakt ut på en väg, tänk om det kommit en bil? Tänk om han fastnat i taggtråd när han sprang till sommarhagen? Tänk om han blivit påkörd på 70-vägen? Ush, jag vill inte ens tänka på det.. Men huvudsaken är att han inte är skadad, är ju ett mirakel egentligen. Men förhoppningsvis händer det aldrig igen. Detta var sista gången han gick ihop med Q i alla fall..

Älskling, du får inte skrämma oss sådär

Perfekt avslutning på sommaren - VANN EN HJÄM! :D

JAG ÄR GLAD! Jag var med i en tävling som Skara Hästsport hade på facebook, och JAG VANN! Så nu har jag ringt och kollat, och jag får hämta hjälmen i butiken :) Hinner inte åka idag, men imorgon kanske? Jippi :D


Hur ska jag spendera min sista sommarlovsdag?

Helst hade jag velat ligga i sängen hela dagen, hehe. Men det finns ju bättre saker att göra, som att välja kläder inför skolstarten, fixa naglarna, springa, rida och försöka njuta av den sista lediga dagen på lääänge.. 

Cp-Sancho.

Sancho var allmänt cp idag, blev rädd för allt och var fokuserad på allt annat utom mig. Det blev mycket stanna-backa så han började lyssna på mig. Hade tänkt att rida en sväng på andra sidan breviksvägen, men då var det fullt med bilar där så jag vände och red hem igen. Släppte honom lite i paddocken, försökte få honom att röra lite på fläsket men icke ;) Blev stillastående bilder.
Busfröna Suprice och Q har kommit hem nu också, dom blev glada att se Sancho men Sancho var inte lika entusiastisk, haha. Imorgon får Sancho och Fleur också komma hem, får hålla tummarna för att Q inte mobbar Sancho allt för mycket nu..








Min kropp är sne!

Gjorde en upptäckt förut när jag stod framför spegeln, min högra axel är mycket lägre än den vänstra! Jag viker mig liksom i högersidan vilket gör att höger sida hänger. Dessutom så såg jag att hela mitt bäcken är snett, den vänstra sidan är mer framåt. Jag har inte haft en aning om detta, men det har minsann Sancho haft. Han har alltid svängt aningen åt vänster, och jag har inte tänkt så mycket på det. Men nu har jag alltså kommit på varför - mitt bäcken är snett vilket gör att det ger signaler om att han ska svänga. Stackarn, här har han gått och svängt som jag sagt med min vikt, och så svänger jag samtidigt med tygeln åt motsatt håll..
Det här får jag ta tag i, kolla med sjukgymnasten eller något, för jag kan ju inte sitta snett i sadeln!

En dag att glömma.

Har inget att berätta idag, dum mage och PMS gör inte livet bättre direkt. Nu ska jag titta film och sen blir det nattinatti, hoppas på en bättre dag imorgon!


Åh, vad skönt det är att bli kliad..




Kort sväng i stallet.


Hanna, Sancho och jag :)

Tack vare min dumma mage blev det varken promenad eller ridning för Sancho idag. Men han verkade inte lida, han fick ju massa morötter och då är han nöjd! Jag och Hanna ryktade han lite, sen lekte vi modeller och sen fick han gå ut och äta igen ;)

Ridlektionen.

Japp, idag var det som sagt första lektionen för terminen. Vi tog det rätt lugnt idag, hästarna är ju lite sega och så efter att ha haft semester. Jag fick i alla fall Nisse, som är väldigt speciell. Inte dum på något sätt, bara känslig. Man måste ha stöd på yttertygeln hela tiden, och flyttar man handen det minsta blir det pannkaka av alltihopa. Så man märker direkt om man gör rätt - men också om man gör fel. Mina händer var inte så stilla som jag trodde ;) Det tar ett tag innan man lär sig honom, och det är ju inget man gör på en lektion. Men jag fick honom att gå bra några gånger i alla fall. Det är väldigt stor skillnad på honom och Sancho kan man säga.. Sancho måste man vara på med skänklarna "hela tiden", och han behöver mer stöd på innertygeln (självklart på ytter också). Nisse kunde man knappt röra med skänklarna, man behövde bara tänka "öka". Han är en väldigt bra häst i alla fall, för om man gör rätt så går han rätt :)

Bild på Nisse :)

Jag & Sancho skulle blivit snyggast i skogen..


Nu har jag en anledning till att springa..

Oftast är jag alldeles för lat för att orka resa på arslet och gå ut och springa, men igår köpte jag en anledning. Sånna där löparbyxor, haha. Det är ju smart att ha i skolan, vi har ju orientering och friluftsdagar som oftast är kalla. Men mammas deal för att köpa dom var att jag skulle använda dom mycket = hemma också.. Vad har jag gett mig in på?

Första ridlektionen för terminen imorgon!

Denna veckan har ridskolan dragit igång efter sommaruppehållet, och imorgon blir det min första lektion för terminen. Dock vet jag bara en preliminär tid, ridläraren har inte ringt och sagt den bestämda tiden för lektionen. Tror vi får ringa imorgon, för annars är risken stor att hon ringer en halvtimme innan lektionen börjar.. Trust me, det har hänt förut. Alltid massa krångel. Vad jag hört så har jag hamnat i en dressyrgrupp i alla fall, vet inte varför dom ska hålla på och byta grupper hela tiden? Och dessutom vill jag ju va med i en hoppgrupp, dressyr kan jag rida hemma men hoppa kan jag inte göra, Sancho är gammelgubbe ;) Jaja, det löser sig nog! Nu ska jag sova, måste ställa om dygnet nu.

Ingen flytt, än.

Jag och Sancho tog farväl av sommarhagen idag, men det hade vi inte behövt för det blev inställt. Anledningen till att dom skulle stå i stallet nu var att hovslagaren skulle kommit imorgon (välbehövt!) men hans bil hade gått sönder = han kunde inte komma. Lite surt, Sanchos hovar måste verkligen verkas nu, jag vågar knappt rida (även om jag kan rida, men jag är för paranoid) xD

Det blev en liten skrittrunda idag, som gick långsamt första halvan men när vi vände hemåt gick det i 100km/h.. Det är så man vet skillnaden mellan om Sancho är trött eller bara lat, man vänder tillbaka hemåt några meter och då märker man om han börjar pinna på eller inte ;) På tillbakavägen gick han i alla fall fint, han behöver lite tempo innan han kan börja jobba.

Sancho tycker sadelkammaren är jättespännande..

Flytt.

Nu är Sancho och Fleurs semester slut, idag ska vi flytta tillbaka dom till stallet! Det ska bli väldigt skönt att slippa hämta honom i sommarhagen, det tar minst 30 min att gå till stallet eftersom Sancho går extremt långsamt xD

Ny frilla för Sancho!

Gissa om jag fick panik idag, precis när jag klippt första klippet i Sanchos man.. FÖR KORT var min första tanke. Men, har man klippt ett klipp så får man ju fortsätta. Och tur var väl det, för det blev mycker snyggare än innan :)
Här hade jag klippt ungefär halva :)


Efter att jag klippt klart manen, och hovskägget, fick han vara modell lite. Världens bästa häst-modell ;)




Mina ögon är fyrkantiga!

Nu har jag suttit och ändrat varenda värdefull bild här på bloggen, alltså bytt ut bilderna mot exakt likadana fast med en stor, fet, ful logga på dom. Fyra timmar har jag suttit och sparat, klistrat in, och flyttat en jävla massa bilder. 358 (!!) bilder totalt. Tänk dig, att spara varje enskild bild, att skriva "Linnéa Kosir" på, ladda upp den på bloggen och publicera. Haha.

En gammal bild på Q.


Tävling hos RSSKVALLER.

http://rsskvaller.blogg.se/2010/august/tavling.html

Vad ska jag skriva om?

Nu när inte jag kan underhålla er med bilder så får jag komma på nya sätt, haha.
Ge mig tips på vad jag kan skriva om!


Jippi..

Antagligen har mammas dator kracshat, så nu får jag hoppas att det går att fixa.. Blir inga bilder på ett tag :( sorry.

Glasögon?

Var ju som sagt hos optikern idag, och precis som jag trodde hade min syn försämrats ;) Snart ser jag nästan lika dåligt som mamma, såg nääästan med hennes glasögon idag xD Just det, på tal om glasögon. Jag kommer nog köpa det snart, måste vila ögonen ibland enligt optikern.. Men grejen är ju det att jag INTE passar i glasögon! Så jag får se hur det blir.. xD

Häst på rymmen..

Om Sanchos rymning idag hade med att det är fredagen den 13 vet jag inte, men irriterande var det, även om det var mitt fel xD Allt började bra, slängde på honom tömkörningsgrejer och gick ut i paddocken. Han var lite osäker i början men sen gick han jättefint. Tills gjorden hamnade på sne, den var förstor. Så utan att tänka efter så tog jag av honom alla grejer så han var lös, och tänkte att jag kunde löslongera honom lite i alla fall. Ehm, jo, det var ju bara det att jag inte stängt paddocken! Så en glad Sanchorumpa försvann ut ur paddocken och bort mot vägen.. Jag fick springa efter honom, och precis som hästar på rymmen sprang han undan precis när man var nära att få tag på honom. Men, jag var snabbare än han och jag ledde en sur Sancho tillbaka till paddocken :)


Före/efter-bild





Lite skillnad, eller hur?
Och näe, jag har inte redigerat honom mindre på efterbilden, blev konstigt med beskärningen bara ;)


Dagens planer!

Denna dagen har jag sett fram emot. Varför? Jo för idag ska jag till optikern! Har gått med linser som det är för dålig styrka i jättelänge nu så ska bli skönt att kunna se igen ;) Annars är det inte så mycket på schemat idag, ska cykla till Sancho nu, får se om jag vågar rida, det är ju trots allt fredagen den 13 idag :O

Tävling hos MLIDAHLGREN

http://mlidahlgren.blogg.se/2010/august/ny-tavling-igen-d.html


Bilder på Fleur!

Anne tyckte att jag kunde ta lite bilder på Fleur, så här kommer lite blandade bilder på henne som jag tatt. Hon är rätt tråkig att fota om jag ska vara ärlig, men det är väl bara för att jag är van vid Sancho som är världens bästa häst-modell ;)

Lite info om Fleur;
född 1986
e. Hubertus
u. Florette
 
Mamma till Brave Heart Q och Special Surprice.










Hihi, var bara tvungen att ha med den sista ;)

Min mamma har dålig kondis.

Idag lyckades jag med det omöjliga, att få med mamma ut på promenad med mig och Sancho. Haha, nej nu ska jag inte vara taskig, vi brukar gå ut och gå ibland ;) Men vi brukar inte klättra upp för branta skidbackar direkt. Men vad gör man inte för att Sancho ska få motion? Efter lite vila när vi väl kommit upp för backen traskade vi hemåt, och när jag släppt ut Sancho i hagen blev han crazy eftersom Anne gått ut med Fleur (alltså var han själv). Men jag klagar inte, jag fick lite snygga bilder på honom :D










Nu har jag varit duktig!

Har precis damsugit hela nedervåningen, och det är faktiskt inte så himla jobbigt. Jag slipper i alla fall cykla till stallet, det är min och mammas deal. Damsuger jag så kör hon mig ;)
Tror jag rider bort till galoppbanan, det var ju ett tag sen. Sancho ÄLSKAR att få springa där, han tror att han är en galopphäst då. Synd att han är så gammal, hade han vart yngre hade vi kunnat tävla galopp och vunnit varenda tävling ;)

HAHA!

Denna filmen tror jag kommer bli mer underhållande än dom riktiga Twilight-filmerna! Verkar som en sjukt rolig film, eller hur?


Roligast med iPhone, hittills.

Eftersom jag inte lyckats ladda ner några appar än får jag roa mig med andra saker, som att göra olika bakgrunder! Jag gillar ju att göra designer och sånt, så ;D Har gjort dom här hittills:


Iphone!!

Äntligen sitter jag här med min nya lilla älskling! Det var extremt mycket krångligare att installera den än vad jag trott det skulle vara, men nu verkar den funka :D

Kom jag upp? Knappast.

Jag tror jag överskattade min stiga-upp-förmåga igårkväll. Klockan ringde 06.00 och jag gick upp, men gick och la mig efter två minuter.. Sancho får vänta tills pappa kommit hem.
Och sen ska vi hämta min iPhone :D JIPPI!!

Tror ni jag lyckas?

Malin ska släppa av mig vid Sancho imorgon, vid 07.00 ;) Får hoppas jag kommer upp ur sängen så tidigt! Men det blir nog mysigt att rida ut så tidigt.

Trött häst.

Lite dressyr i regnet gjorde Sancho väldigt svettig idag, haha! Och nu är jag väldigt trött på regnet som vägrar lämna Tibro, kunde knappt rida pga att det kom vatten i ögonen och då börjar mina linser krångla. Lagom kul när man inte ser något på ena ögat. Sancho var i alla fall duktig, även om han försöker komma undan arbetet ibland, haha.
Nu ska jag titta nån film, ha det gött och håll tummarna för att det blir SOL!


Klättring.

Hm, jag undrar vem som var tröttast idag efter promenaden, jag eller Sancho? Gick upp för skidbacken, inte lite jobbigt för mig med ingen kondis. Dessutom var det någon som campade (?!) precis ovanför backen, dom blev förvånade när dom såg en genomblöt tjej med en liten häst efter sig komma förbi ;) Men liksom, vem campar vid en skidbacke mitt i skogen? Haha, gratis antar jag att det var för dom!


!#%&"

Jag gick upp tidigt idag i ett försök till att vända tillbaka dygnet, men det gjorde nog mer skada än nytta. Det gjorde mig bara ännu tröttare, så idag har jag spenderat halva dagen i soffan. Och ja, här sitter jag, uppe sent igen. Jaja, jag vet ju hur det brukar bli när man kommer tillbaka till skolan efter lov. Varenda jäkel är som en levande zombie, och så har man gäsp-maraton på lektionerna. Nehfy, nu började jag tänka på skolan. Vill helst inte påminnas om att det snart är dags att återvända till verkligheten.. Min spontana reaktion på skolan just nu är !#%&" och det är inga trevliga ord som sägs i mitt huvud :) Men jag får väl se det positivt, det är sista året på Nybo, och efter det är det dags för det viktiga. Bara ett år kvar, bara ett år kvar.. Hoppas tiden (i skolan) går fort!

Nattliga funderingar.

Istället för att sova, och vända tillbaka dygnet, så sitter jag och tittar på "gamla" videos när jag rider. I dagens läge hade jag skämts för över att lägga ut hälften av dom, man vill ju såklart inte visa sina brister ;) Men i alla fall, det positiva är ju att jag utvecklats. Det jag då kallade dressyr kallar jag idag trava runt, och min sits har blivit betydligt mycket bättre även om den inte är perfekt , än. Jag blir peppad av att se att det går framåt, för det har varit stunder som det kännts som jag bara stått och trampat på samma ställe utan att komma någonstanns, men i sånna stunder får jag väl kika lite på gamla videos och påminna mig själv om min bättring :) Blir intressant att se om jag gjort någon bättring om ytterligare ett halvår. Två stora saker jag måste jobba med är blicken och min hoppsits. Hoppsitsen blir lite svår just nu, hoppar ju ingenting, men det får jag lösa när lektionerna börjar igen!

Dålig sits på båda bilderna, men som tur är sitter jag inte som på första bilden längre ;) Hoppningen ska jag somsagt ta tag i!






Promenix.

Märkte att Sancho var lite svullen igår, och det var kvar i dag också. Det är inte varmt och han är inte halt, så någon större fara verkar det inte va :) Det blev i alla fall en liten kort promenad idag, har blivit lite mycket paddock det senaste, typ 3 dagar i rad nu (vilket egentligen inte är mycket, men för oss som kan rida ute en månad i sträck är det mycket :P), så han fick komma ut en sväng. Tränade lite stopp, backa, flytta framdel osv. Han är fortfarande lite misstänksam mot det men idag fick han lite godis så då fick han lite motivation, haha. Allt löser sig med godis, eller hur? ;)

En trötter liten Sancho;


Träning för Angelica!

Kan ju lugnt säga att det var svårare än vad jag trott det skulle bli! Jag lärde mig jättemycket i alla fall, även om vi inte var speciellt duktiga. Sancho blev sur som en citron när han helt plötsligt var tvungen att göra "en massa trams", haha! Han förstod nog inte vad det var för mening att han skulle flytta baken bara för lillmatte sa det ;) Men mot slutet var han mycket positivare, och det märktes att det blev lite hjärngympa för honom!

Ska fortsätta träna med honom 1-3 dagar i veckan, och hitta lite knappar och komma på ett sätt att träna som passar oss. Angelica visade oss ett sätt, men inom NH (eller vad man ska kalla det) finns det väldigt många andra sätt att träna också. Så jag får se hur jag tränar sen, jag kommer anpassa det efter vad som passar mig och Sancho :)

Här är lite bilder, alla är fotade av Angelica!












Morgondagens planer.

Imorgon kommer Angelica hit, jag ska lära henne lite kamerainställningar och träna mig och Sancho, och vi vårat mål är att någon dag kunna rida i repgrimma/halsring. 
Red föresten med repgrimma för någon dag sen, han gick förvånansvärt bra med den, men ja, att styra gick inte. Och det är ju en fördel ;) Förhoppningsvis kan Gelica lära oss det! Hon är jätteduktig och har en superrelation med sin häst. Kika in på hennes blogg vettja, http://aangeliicakarlsson.blogg.se.

Angelica & hennes häst Calamity Jane, bild snodd från hennes blogg ;)

Beställd!


Jag är GLAD GLAD GLAD :D

FILM - Dressyr

Okej, det blev inga bockningar idag heller ;) Men han var superduktig, red dressyr i paddocken. Gjorde lite skänkelvikningar på rakt/böjt spår, framdelsvändningar osv. och tillslut gick han riktigt fint! Dessutom tycker jag att min sits var bättre än vanligt idag, nu är det bara blicken som ska upp!


Håller tummarna för att...

.. Sancho är på lika mycket bushumör idag som han var igår, skulle ju inte skada om han bockade lite med mig på ryggen också, haha ;D
På tal om bus, han rymde igår också! Han stod i stallgången, lös som vanligt, och jag tog kort på honom. Sen såg han något väldigt intressant i hagen uppenbarligen, och sprang ut. Fast när han upptäckte att det var rådjur han sett blev han skraj och sprang tillbaka xD Vilken liten mes, haha.

FILM - Sancho busar

Han var helknas idag, sprang som en idiot, bockade/sparkade bakut flera gånger och lekte arab HAHA. Han är för söt ♥














RSS 2.0