Förändring.

Det har blivit mycket roligare att rida nu dom senaste månaderna. Varför? Jag kan stanna Sancho. Låter säkert helknasigt men ska försöka förklara ;)

Förut var det HAN som drog. Fattade jag galopp, slutade det ungefär varannan gång med att han drog iväg, och jag visste inte hur eller när jag skulle få stopp på honom. Skulle han stanna efter 1m, 100m eller skulle jag tvingas styra in honom i ett träd? Han var inte o-kontrollerbar, och han sprang inte speciellt fort heller, men det blev en jävla dragkamp så fort vi skulle sakta av. Jag var absolut inte rädd eftersom jag visste att han aldrig gör något dumt, han tycker ju bara att det är jävligt kul att springa fort. Jag tyckte ju också det var kul att dra på lite ibland, men jag vill ju att det ska vara på mina vilkor.

Nu är det helt annorlunda. Nu är det VI som drar. Jag kan låta honom "dra"/öka, för jag vet att när jag vill stanna, då stannar han. Jag behöver inte sitta och fundera OM han ska stanna, för jag vet att han saktar ner utan världens dragkamp. Det har ju självklart med mig att göra, han har inte förändrats, det är jag som lärt mig hur jag ska få stopp på honom. Det känns jävligt skönt i alla fall, och har gjort ridturerna mycket enklare :)


Postat av: {elsaglans}

Sv: Tack! :}

2010-12-28 @ 00:31:38
URL: http://elsaglans.blogg.se/
Postat av: wilmastr

helt underbar bild! :d

2010-12-28 @ 11:38:03
URL: http://wilmastranne.blogg.se/
Postat av: Adina

Härligt att ni har funnit glädjen tillsammans!

2010-12-28 @ 15:08:45
URL: http://adinis.blogg.se/
Postat av: Sofia

Gud vilken härlig bild! (:

2010-12-29 @ 21:57:32
URL: http://evlingeryttarna.blogg.se/
Postat av: T O V E K J A E R R A N

Superfin bild! Älskar färgerna och ditt leende, haha :D

2010-12-30 @ 23:46:29
URL: http://tovekjaerran.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0