Lights.



Canon EOS 450d + Canon EF-S 55-250mm IS

HAHA!


Sunshine.
















Canon EOS 450d + Canon EF-S 55-250mm IS

Var i stallet riktigt länge idag, jag frös inte så kunde stå och fota i evigheter ;D Haha, jag hade sjukt mycket kläder på mig + plastpåsar på händerna. Jag älskar platspåsar! Jag frös INGET om händerna, helt otroligt.

Fika i skogen!

Var ute i skogen med mamma & Jesper förut. "Fikade" på macka och varm choklad :) Jag tog lite bilder men det var så kallt så ingen blev bra, haha.


Canon EOS 450d + Canon EF 50mm 1,8 ll - Foto: Mamma


Ice cold.










Canon EOS 450d + EF-S 55-250MM IS

Hejsan! Idag har jag äntligen friskat till mig, och gått till skolan. Fick tillbaka SO-arbetet, VG+. Surt att jag inte hann göra MVG-arbetet, hade fått MVG då.. Men jag har bara mig själv att skylla, jag planerade tiden dåligt ;) Astronomiprovet hade vi idag också, tror det gick hyffsat i alla fall. Kunde nästan allt.
Testade 55-250 objektivet idag i stallet också, och jävlar vilken skillnad det är på det gamla objektivet och detta! Jag älskar det :D


My new objektiv ;D

Fick ÄNTLIGEN mina objekiv idag! Åkte och hämtade dom förut, var ju redan mörkt då så har inte kunnat ta så mycket bilder. Men det får bli imorn! Här är två i alla fall, som jag fotat med minstingobjektivet ;)


Canon EOS 450d + Canon EF 50MM 1,8 ll


Canon EOS 450d + Canon EF 50MM 1,8 ll

27 januari 2010.

Yes! Mår bättre idag, fast jag har haft lock för båda öronen hela dagen, jätteirriterande. Är fortfarande ganska förkyld, men febern är borta i alla fall. Får se om jag går till skolan imorgon, men som det ser ut nu så tror jag att jag är frisk nog att gå :)

Idag kom den sk. "snöstormen", typ snöade/blåste lite i 30 min? Haha, herregud.. inte mycket till storm. Men jag är ändå glad för att jag kunde stanna inne idag, jag hatar blåst. Hujedamig ;D

Nu ska jag vara duktig och studa lite innan jag går och lägger mig, astronomiprov på fredag!

Åh vad kul..

Sitter här med feber och en jävla förkylning. Har legat i soffan med ett duntäcke framför TV:n hela dagen, alltså ingen direkt händelserik dag. Och till min besvikelse hade inte objektiven kommit.. Fast egentligen spelar det ingen roll, finns ju inget att ta kort på inomhus ändå.
Jaja, nu ska jag forstätta mitt TV-tittande. Hade gött :)


*håller tummarna*


Bild från stallet idag :)

Har jag lite tur nu så kommer dom nya objektiven imorgon! Då slipper jag äntligen kitobjektivet, ångrar verkligen att jag inte köpte något bättre när jag köpte kameran.

Jag och mamma tittade som sagt "Män som hatar kvinnor" förut. Den var bra, men jag förstår inte riktigt varför det blivit så stor uppståndelse om den? För SÅ bra var den inte. Fast nått har dom ju uppenbarligen lyckats med eftersom jag vill se nästa film nu, hehe.

Funderar på att gå och lägga mig snart. Näsan är helt igentäppt och halsen gör ont så jag är rätt trött.. Men jag får inte bli sjuk nu! Prov på fredag, får inte missa något. Ush och fy för vinter.

Män som hatar kvinnor.

Nu ska jag och mamsen käka championsoppa och titta "Män som hatar kvinnor". Hade gött :)

Damp.

Bloggen är vit som ni kanske ser, ska fixa det NU!

Update: Två minuter senare. HA ALDRIG PÅ GOOGLE TRANSLATE MEDANS NI ÄNDRAR PÅ BLOGGEN! Alla koder på engelska hade översatts till svenska, inte undra på att det inte funka.. Men nu är det som vanligt i alla fall!

Lika som bär.

Goddagens! Kom nyss hem från stallet = fryyyyser. Red ut med Linda, Sancho blev ju lagom pigg och Escot (Lindas häst) var rädd för allt, haha. Skidåkare överallt, med ROSA fjolldräkter! Inte undra på att hästarna halvt dör. Sen var det någon tant som sa "Det är ju en sån där Järvsöfaks!". Hoppas hon menade Escot, annars står nog inte allt rätt till inne i skallen ;D

Råkade visst slänga om bokstäverna i "Järvsöfaks" men whatever :)

My new mobile.


Var inne i stan idag, skulle hämta mobilen som vart på lagning ett tag nu. Men tada, kom hem med denna snyggingen istället! Dom hade bytt mobil helt och hållet, väldigt nice :)
Nu ska jag ta och hjälpa pappa med maten!

Fy vad dåligt!

Let's Dance är ju helt.. morr. Peter borde inte åkt ut! Han dansade mycket bättre än en del andra, t.ex Rabih och Willy! Rabih går ju inte ens in för det.
Jaja, jag hejar på Claudia & Tobias :D


Min långt ifrån underbara dag.

Vaknade med ont i halsen, stannade hemma. I vanliga fall hatar jag att vara hemma från skolan, just för att man missar en massa, men idag orkar jag bara inte bry mig. I stallet gick allt åt helvete, fick snö i skorna, Sancho var tjurig, jag var tjurig, snöhelvetet irriterar mig, Sancho rymde, unghästarna vägrade flytta på sig, jag kan fortsätta i en hel jävla evighet. Visst låter det som att jag haft en underbar dag? :)  
Jaja, bara att ta nya tag i morgon.

Coolt!

Vet ni vad jag såg nyss? :O Idag är det exakt ett år sen jag fick hem min kamera! Tiden har gått sjuukt fort. Nu när jag får hem mina nya objektiv (jippi!!) så får jag väl försöka fota något annat än Sancho (a) Ifrån juni har jag nästan bara bilder på Sancho och dom andra hästarna, höhö. Men dom är ju så söta :')


Första bilden jag tog med kameran, ush och fy, haha!

The day.

Har varit en jobbig dag. I skolan var jag inte ett dugg koncentrerad. Funderade över om jag skulle rida idag (på ridskolan alltså), eller om jag bara skulle åka dit, eller om jag inte skulle åka dit över huvud taget.. Jag ville verkligen INTE åka dit, men jag behövde se den "tomma" boxen.. Jag måste säga att jag har ett hyffsat bra pokerface, bröt inte ihop i alla fall.. Anyway, skippade ridningen, vi hade hoppning och det hade antagligen bara gått åt helvete eftersom jag skakade/var okoncentrerad.

Nu till något lite roligare. Har ju fått pengar nu på jul/födelsedagen, och det spenderas ju som vanligt på kameran ;) Köpte nyss två objektiv i alla fall.


Det till vänster är Canon EF 50MM 1,8 ll och det till höger är Canon EF-S 55-250MM IS. Får hålla tummarna för att dom är bra nu, men det tror jag! :) Borde komma på måndag/tisdag.

Boot Camp & Saw 3

Ellen åkte hem för en stund sen, vi tittade film. Först Boot Camp, hade tänkt att den skulle vara läskig men neh, allt annat än läskig var den. Så då tog vi den läskigaste äckligaste filmen man kan tänka sig, Saw 3! Tredje gången jag ser den, och jag tittar ungefär lika mycket varje gång = inget, sitter bakom en kudde/filt hela tiden, haha! Så sjukt äcklig, kommer aldrig kunna sova inatt. Mesig? Yes :)

Liten bildbomb.

Bilder från idag :) Mörka och konstiga, men whatever. Det föreställer hästar i alla fall ;)


Häst i hagen bredvid :) Så fin!


Söta Suprise :)


Sancho tränar dressyr, HAHA!


Suprise passade också på att träna dressyr ;)


Sen blev det hoppning över snöhögar som kom i vägen! xD


Q och Suprise.


Q och Suprise.


Haha, Suprise och Sancho xD

Happy birthday to me.

Jahopp, nu var man 15 år alltså. Märker ingen skillnad än så länge ;) Hur var då min födelsedag? Vaknade 06.50 av att någon med något konstigt nummer ringde (detta visade sig vara farmor & farfar, haha!). Tänkte somna om, men ikke. Mamma smsade. Ellen smsade. Sen var jag vaken xD
Skolan var.. skolaktig. Magnus Nordin förstörde min dag, har ingen positivt att säga om honom :) Jag var ju allmänt irriterad idag också, så jag kan ha överreagerat liite, hahaha..

Nu på eftermiddan har jag varit i stan med mamma, köpte jeansleggins och ett linne :) Sen fikade vi hos pappa. Antar att jag fått alla presenter nu. Det blev pengar, DKNY-parfym, presentkort, kläder, stickade/virkade tofflor, armband och lite smågrejer :) Nepp, ingen moppe. Vill inte ens ha moppe, kommer aldrig kunna köra den ändå, kan ju knappt cykla xD

Sån här koll har jag.

Just det. Imorgon fyller jag år. 15 år. Byxmyndig, straffmyndig och ÄNTLIGEN får jag cykla utan cykelhjälm :) Jag har ju verkligen använt min cykelhjälm flitigt, höhö.

Imorgon ska jag i alla fall in till stan med mamma, och sen ska vi bort till pappa och fika :)
Dessutom kommer ju min favoritförfattare Magnus Nordin till skolan! Eftersom jag älskar honom sååå mycket är det ju en PERFEKT födelsedagspresent. NOT. INTE. NICHT. NJET.

R.I.P världens finaste Merlin ♥

Merlin avlivades igår, han hade skadat/brutit hovbenet i hagen eller nått sånt.. Har inte riktigt tatt in det än, känns så jävla overkligt. Lär ju garanterat bli värre på torsdag när man ser den tomma boxen.. Får hoppas att han har det mycket, mycket bättre nu i alla fall ♥ :'(




Härlig dag!

Idag var det inte alls kallt, och vädret var rätt fint (eller? jag har inte lagt märke till vädret på en vecka tack vare so-arbetet..hehe) så passade på att ta en längre skogstur med Sancho :D Blåste sjukt mycket och lilla jag som gärna inbillar mig saker trodde ju självklart att vi skulle få ett träd i skallen.. Tack och lov slapp vi det! Sancho var pigg och glad, ville gärna springa fortare än vad jag ville ;) Så sjuuuukt härligt att han är frisk, sitter och ler hela ridturerna, haha.






Oops..!

Det är inte bara jag som fyller år, utan även bloggen! Jaja, min blogg fyllde i alla fall 1 år 11 januari, smidigt av mig att missa det.. ;P
GRATTIS BLOGGEN I EFTERSKOTT!

Bilder jag inte lagt upp :)






Mycket att hinna med.

Sorry för kass uppdatering! Har inte orkat sitta vid datorn sen i onsdags. Jaja, det har hänt lite grejer i alla fall.
I tosdags så var det första ridlektionen för terminen! Har längtat hela lovet, haha. Vi körde "benknäckaren", är väl inte mycket till benknäckare men lite jobbigt är det allt! Hade en lat Merlin, han var raka motsatsen till alla andra hästar som var pigga efter jullovet xD Merlin ville galoppera när det inte var galopp och lat som fan när det väl var galopp, här snackar vi om att få DRIVA! Det gick ganska bra ändå, men långt ifrån riktigt bra.
Igår då, fredag, så var skolan superseg (jag var trött, knappt sovit på hela veckan). Åkte ut till Sancho efter i alla fall, hade tänkt rida eller gå promenad, men mamma såg älgarna en bit ifrån stallet så NEJ TACK, jag vill inte möta älgar! Pysslade lite och mockade bara, sen åkte jag hem och fixade inför mitt släktkalas.
Som alltså är idag. Har fixat mig i typ två timmar (haha, typiskt mig!) och nu orkade jag starta datorn. Vågar inte ens titta hur mycket blogginlägg jag ska läsa, bara tanken får mig att vilja stänga av datorn direkt xD

Happ, klockan 16.00 kommer som sagt en massa folk för att fira lilla mig som fyller 15år på TISDAG! Ska få nästan alla paket idag, och nått litet på tisdag. Undra vad jag får?


Nu slipper ni mitt SO-tjat :)

Äntligen hyffsat klar med SO-arbetet! MVG-uppgiften gör jag om jag hinner imorgon, annars får det vara. Min hjärna har varit inne i en SO-period, har inte kunnat sova på nätterna bara för jag funderar på vad jag ska skriva. Kan säga att jag är jävligt trött nu när jag sovit ungefär 6h varje natt, inget att rekomendera.  

Skolan var slapp idag, men nu har vi två timmar slöjd istället för hemkunskap = sjuuukt tråkigt! Det är svårare än man tror att sy ett gosedjur.. Jag har ju inte alls slängt en massa tyg som jag sytt fel, höhö. Imorgon är det bad på idrotten, inget jag hatar men ush och fy för att det kommer vara jävligt KALLT! Plus att jag tappat allt av den lilla kondition jag hade nu under jullovet, får se till att börja röra på mig igen nu :)

Red Sancho i paddocken, orkade inte pulsa i snön (man DÖR ju!!) och oroa mig för att Sancho ska halka. Är ju rätt buckligt i paddocken, men det gick hyffsat ändå. Han var faktiskt lite piggare än vad han brukar vara på ridbanan, haha ;)

Nepp, nu ska jag be till Gud att snön ska försvinna! Jag är ju verkligen såå religiös. NOT.

Att kunna innan jag dör:

Prata RYSKA! Sitter och lyssnar på rysk radio just nu, samtidigt som jag skriver om Ryssland ;) Det är sjukt coolt språk i alla fall! Vill verkligen lära mig ryska, vore jävligt kul att kunna det ;D
Nu ropar SO-arbetet på mig igen. Och imorgon SLIPPER JAG DEN HÄR SKITEN FÖR ALLTID! Hurra, hurra, hurra. Önskar man kunde spola fram tiden ;)

Expert på räntor!

Hejsan svejsan! Kom precis hem från mormor, fikade och pratade :) Skolan var.. långsam, förutom den för en gång skull ROLIGA mattelektionen! :O Davy gick igenom ränta och sånt, mycket mer intressant än all annat skit i matten, haha. Var ju bra att jag för en gång skull fattade vad han gick igenom, annars sitter jag där som ett frågetecken och känner mig dum.

Nepp, nu har jag redan skjutit upp SO:n länge nog. Det är prioritering #1 just nu, suck..

Finally home!

Idag började ju skolan. Kändes väldigt konstigt att släpa sig upp tidigt, haha. Fick fika på svenskan, lyx ;) Annars hände det inte så mycket. Självklart gav Davy oss läxa tills imorgon, det hade man ju inte alls förväntat sig xD.
Happ, efter skolan åkte jag med pappa till banken och fixade bankkort, en jävla massa koder som man måste komma ihåg :O Tur att man har bra minne!
Sen åkte jag snabbt till stallet, frös halvt ihjäl pga att jag hade vanliga kläder på mig xD Ryktade Sancho och gjorde ett litet försök till trickträning. Med lite motivation (godis ;P) går allt, eller hur?

Fick tillbaka mobilen i lördags, den har ju vart på lagning några veckor. Kul, men ja, gissa hur länge den funkade? Söndag = sönder, igen. Jaja, får skicka in den två gånger till sen får jag en ny! Dock en likadan, vill helst ha en annan.. *suck*

Nepp, nu ska jag jobba SO, duktig som jag är :)

Here it goes again.

Imorgon börjar skolan. Känner mig hyffsad taggad, om man bortser från SO-arbetet som ska vara inne på torsdag. Så typiskt mig att skjuta upp det till nu, men jag kommer nog fixa det :)

Efter skolan imorgon ska jag till banken och fixa bankkort, eller vad det nu är, haha. Hoppas det inte tar så himla lång tid, vill helst till stallet innan det blir mörkt. Ush, det är det enda som jag verkligen inte ser fram emot med att skolan börjar, jag hatar att det är mörkt när man går till skolan och mörkt när man går hem.

Nepp, nu behöver jag min skönhets-sömn! Gonatt :)

FILM - Jag & Sancho

Mobba mig inte för att filmen är kass, är trots allt min första film :P Sen är det inte lätt att filma när man rider heller, haha xD

 

GRATTIS MORMOR!

Idag fyller världens bästa mormor 76 år! :D Så vi var hos henne och fikade. Hon fick revybiljetter, så vi ska gå på revy någon lördag framöver.

Nu har jag precis kommit hem från stallet och världens bästa häst ♥ Filmade lite när jag red, får se om jag lyckas lägga upp det på youtube, får jag det så lägger jag upp det på bloggen sen :)

Har ingen dator.

Är hemma hos pappa, och hans dator är på lagning så har ingen dator :( Aja. Händer inte så mycket som är värt att blogga om ändå ;) Ute är det fortfarande lika jävla kallt, och jag vägrar gå ut, haha! Det gör ju seriöst ONT att andas ute :O Hoppas verkligen att det inte är lika kallt när skolan börjar nu på måndag!

Nepp, nu ska jag försöka hitta på något INNE, vad det nu finns att göra då.. xD

6 januari 2010.

Idag visade termometern -12 grader ute, extremt kallt. Hade tänkt rida idag men det var så kallt och jag hade ont så :( Det får bli på fredag istället. Gjorde i alla fall ett försök till att klippa Sanchos man så den skulle bli lite jämnare, ena sidan av manen typ 3cm längre än den andra xD Blev lite bättre, men ska klippa lite till, förhoppningsvis så är det lite varmare = man kan röra på fingrarna och klippa bättre!

Just nu längtar jag sjukt mycket tills ridningen drar igång igen! Visst, ingenting slår en barbackatur med Sancho, men det är ändå kul att rida lite mer "seriöst" ibland ;) Jaja, bara 8 dagar kvar. Och 5 dagar tills skolan börjar, är faktiskt ganska taggad. Det enda som jag inte är speciellt taggad inför är praon.. Har ingen aning om vart jag ska praoa! Får hoppas det löser sig, för jag vägrar praoa på dagis/ålderdomshem ;)

Inte världens bästa dag direkt.

Idag har jag inte gjort någonting. Har jävligt ont i magen, superkul. Hade tänkt att jobba med SO hela dagen, men det var ganska svårt att koncentrera sig.. Jag är faktiskt riktigt sugen på att skriva, kanske inte just SO men ja, jag vill skriva! Haha, men inte på bloggen xD Finns inget att blogga om, tråkigt men sant.
Får försöka komma på något att blogga om. Wish me luck, eller ännu bättre, tipsa mig om vad jag ska blogga om!

Mysig ridtur.

Idag var det så himla fint väder, allt bara gnistrade och precis lagom kallt! Red ut en sväng på Sancho, märks att han är frisk nu så mycket som han springer på ;) Härligt! Första ridturen år 2010 också, haha.


En mindre rolig uppgift väntar..

So-uppgiften ligger slängd på golvet efter några försök till att börja jobba.. Motivationen är inte på topp om man säger så. Men samtidigt vet jag att jag måste göra den där uppgiften, och den måste bli förjävla bra också. Jag kan om jag vill, haha. Dessutom vill jag bli nöjd för en gång skull.
Jaja, nu ska inte jag skriva mer strunt, utan nu ska jag skriva om min resa till Asien.. jippi.

Sammanfattning år 2009.


1 januari 2010.

Herregud vad konstigt det känns att skriva 2010. Dessutom är det krångligt att säga, förut sa man -09 men man kan ju inte säga -10? xD
Första dagen på året har hittills bestått av en lång sovmorgon, och självklart har jag varit i stallet hos Sancho ♥






Welcome 2010!

Sitter här nu och är förjävla glad! Har varit en helt underbar nyårsafton :) Man behöver faktiskt inte va ute och supa för att ha kul, funkar alldeles utmärkt att vara hemma, haha. Käkade 5-rätters, kan stolt säga att jag gjorde ryggbiffen HELT själv! ;)
Jesper hade köpt en massa smällare som vi smällde. Dom flesta var mesiga, haha.
GOTT NYTT ÅR ALLIHOPA!















RSS 2.0