Ang. skyltar.

Visste ni att man inte kan sätta upp "ridning-förbjuden-skyltar" hur som helst? Vi har nämligen en väg i närheten av oss som leder till skogen, där ägaren satt upp en ridning-förbjuden-bild. Eftersom det är en bra väg att rida på om man inte vill rida asfaltsvägen till skogen, så har jag kollat upp det här med sånna skyltar. Detta hittade jag:
"Skyltar får inte sättas upp av privatperson på vägar, oavsett om de äger marken vägen ligger på eller inte. Då är skyltuppsättningen olaglig och kommunen är skyldig att plocka ner skyltarna i fråga."  



Sen blev jag lite osäker när jag läste detta:
"Rider du på samma plats flera gånger måste du ha markägarens tillstånd att rida. Du får heller inte rida över tomter, eftersom de som bor i naturnära hus ska kunna känna sig ostörda. Hur stort område som ska räknas som tomt beror på omständigheterna. Det är risken att störa som bestämmer hur nära huset du kan rida."

Det innebär alltså att vi antagligen inte kan rida på hela vägen, trots att skylten inte är
giltig :( Huset ligger nämligen precis intill vägen, och jag är nästan helt säker på att det skulle vara för nära enligt allemansrätten. Typiskt.

Postat av: T O V E K J A E R R A N

Vi har några 'hästhatare' ute hos oss, de gör allt för att störa då man rider förbi. Lyckligtvis äger vi så pass mycket mark så vi slår ut dem på det sättet haha, men hade de fått bestämma hade alla hästar skjutits på plats -.- Riktigt onödigt, liksom, hur mycket stör ett ekipage? :p

2011-02-13 @ 20:53:07
URL: http://tovekjaerran.blogg.se/
Postat av: Adina

Åh.. SAD FACE Jag har tur att där jag rider finns det inga hästhatare - dock red jag en annan isis förut och där fanns det inga bra ridvägar då ägarna till en äng som vi lånade förut har sagt att vi inte fick rida där , och sedan får man inte rida på elljusspåren på vintern längre. Det är helt perfekt att rida på sådana platser då de är fulla med upp och nerförsbackar :)

2011-02-13 @ 21:18:26
URL: http://adinis.blogg.se/
Postat av: sanna

Usch sånt är så typsikt! Tur att vi inte har några sådana skyltar hos oss ;)

2011-02-13 @ 22:18:08
URL: http://asslatjejerna.blogg.se/
Postat av: Emelie Svensson BLOGGTÄVLING!!!!!!!!!

Bloggtävling på min blogg!

Var med och tävla om ett par metallic boots från Catago i valfri färg.

http://hastryttaren.blogg.se/2011/february/bloggtavling-vinn-ett-par-metallic-boots-fr.html#

2011-02-13 @ 23:07:47
URL: http://hastryttaren.blogg.se/
Postat av: Ponnybrudarna

Jätte fin blogg du har:D <3

2011-02-14 @ 12:46:27
URL: http://ponnybrudarnaa.blogg.se/
Postat av: Wilma

Vet inte om det var så du menade, men min mamma kollade upp om den personen fick göra så och det fick h*n, för h*n hade köpt vägen (!) utav komunen... Antagligen för att han inte vill att någon ska rida där även fast vi inte har ridit precis brevid huset..

2011-02-14 @ 12:48:41
URL: http://hoppodressyrekipagen.blogg.se/
Postat av: Anne

det är jätte tråkigt att vi inte kan rida där.men tyvärr var det några ryttare som inte tog det så lugnt förbi hans hus utan kom i full galopp, det är synd så nu får vi alla lida för detta.

2011-02-15 @ 10:23:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0