Jag vill ha en mini-åsna!
Sancho gone bad..


Gräset är grönare på andra sidan.


Kommer få träningsvärk..

Min mage gör väldigt ont just nu. Varför? Jag har ridit barbacka, haha! Det var ett bra tag sen, i alla fall jävligt länge sen jag travade barbacka. Uppenbarligen har jag inte så vältränade magmuskler som jag trott ;) Höll på att dö efter typ 10 meter, och det hjälper ju inte direkt att Sancho har världens skuttigaste trav. Men när jag hittat takten gick det rätt bra. Galopp vågade jag mig inte ens på, han har jättekort steg och jag kan knappt sitta ned med sadel, så ja.. utan sadel skulle nog inte gå så bra. Han var pigg i alla fall, det har han vart i princip varje dag den senaste månaden. Roligt!

Vem smälter inte när man ser dom här ögonen?!


Du är saknad.För dom som inte vet vem Merlin var;
Han stod på ridskolan jag red på förut, och jag var skötare på honom i ca 3 år innan jag slutade för att jag inte hann med både honom och Sancho. Det var med honom jag lärde mig allt, från att sadla och tränsa till att tävla. Jag kan inte säga att vi kom supernära varandra, det var ju svårt eftersom han stod på ridskolan och jag bara red och tog hand om honom ordentligt en gång i veckan, men han har ändå en speciell plats i mitt hjärta. Jag är övertygad om att ifall vi fått mer tid tillsammans så hade vi varit väldigt nära. Han var verkligen perfekt, och jag hoppas jag kan hitta en sån underbar häst igen ♥

Slå/sparka sin häst?!


OBS texten är inte riktad till ryttaren på bilden, tog bara någon vägran-bild :)

Det är något som händer dagligen, på tävlingar och hemma i stallen - folk som slår sina hästar av olika anledningar. Den stannar på hinder, den står inte still osv. Jag förstår inte över huvud taget hur dessa korkade personer tänker. Stannar en häst på hinder så finns det en anledning, den stannar ju inte för att vara dum. Den tänker ju inte "nu ska jag stanna så min ryttare får problem". Den kanske stannar för att den har ont, för att vägen/avståndet inte var bra eller för att den är rädd. Hur tror ryttaren då att det skulle bli bättre genom att SLÅ hästen? Den kan inte hjälpa att den har ont, den kan inte hjälpa att du som ryttare lagt den fel på hindret och att slå en häst när den är rädd förvärrar bara situationen.
Bland det värsta jag sett var när en ryttare ramlade av på en uteritt, och hon kunde inte komma upp på hästen. Hon försökte, och försökte, tills hästen började gå runt för att slippa hennes klängande. Då sparkade ryttaren hästen i magen ett flertal gånger och började skrika och gapa för att den skulle stå still.. Behöver jag ens säga att hästen INTE stod still efter det? 

Men sen finns det ju vissa situationer när man kan vara tvungen att säga till hästen (det är skillnad på att säga till och slå). Ett exempel, Sancho ville väldigt gärna ha godis och när jag inte gav honom det så la han bak öronen, körde han ut mulen och nockade mig. Visst, från hans sida var det ju inte meningen att just nocka, men han blev ändå arg på mig och var ute efter att visa sitt missnöje PÅ mig. Det är ju inte acceptabelt, eftersom det kan hända olyckor, man kan ju slå ut tänder, få sprucken läpp osv. I sånna situationer måste man säga till hästen, men absolut inte genom att slå, utan bara genom att exempelvis dutta till med pekfingret på mulen. Det gör inte ont på hästen, men den förstår ändå att den gjort fel och brukar oftast ta ett steg tillbaka :)


Glöm inte att ställa om klockan inatt!

Nu går vi över till vintertid, ush. Ställ TILLBAKA klockan en timme inatt så ni kommer i tid imorgon ;D

Tips - hur du ändrar din hästs färg!


FILM - "Hoppning"

Ja, att vi hoppade är ju en liten överdrift, men ett litet skutt var det i alla fall ;) Red i paddocken, han var rätt segt i början men när vi galopperat lite så vaknade han. Körde lite western-inspirerad uppvärmning, dvs på långa tyglar med en hand (skritt, trav & galopp). Plutten är så duktig, gjorde volter och gick i hyffsad låg form! Sen körde vi klockan, eller ja, halva klockan, ska ju egentligen vara fyra bommar (ett på varje kvart-slag om ni fattar). Man tränar i alla fall på att reglera galoppsprången så man kommer rätt på hinder :) Det gick bra, kom lite fel i början men sen blev det bättre.

Satte upp ett litet krysshinder i slutet mest för skojs skull, och skoj tyckte Sancho verkligen att det var! Spetsade örona och flög över hindrena. Nja, flög gjorde han väl inte direkt, haha.


Mina favorit-appar!

ALLA DESSA APPAR ÄR GRATIS :)


Facebook
, såklart. Överlever INTE utan det ;D


The voice
, good music!


Tap Zoo, världens roligaste spel.


Froggy Launcher, också ett väldigt roligt spel.


RunKeeper, bra för att hålla koll på hur långt man springer+hur fort.


Aftonbladet, så man kan läsa lite innan SO-lektionerna, bra att vara förberedd ;)

Mina mål inom ridningen?

Avundas verkligen alla som har egen häst/foderhäst, att kunna träna, tävla, sätta upp mål osv. Skulle aldrig byta bort Sancho mot någon annan häst, inte ens om jag skulle fått en egen (den hade fått vänta haha), men han hade gärna fått vara 10 år yngre ;)
Jaja, det jag ville komma fram till var att det är svårt att ha mål inom ridningen när man mest skogsmullar, men jag försöker ändå att sträva efter lite olika saker. Att rida Sancho utan träns är ett undermedvetet mål jag haft ett tag, tycker det ser så himla härligt ut att vara så samspelt med hästen att man inte behöver så mycket utrustning. Vem vill inte ha en sån relation med sin häst liksom? Sen är det lite småsaker som jag behöver rätta till, exempelvis hitta stödet i stigbyglarna, inte rida med öppna händer och sitta mitt över hästen (inte i stolsits som jag gärna hamnar i).

Men jag vet faktiskt inte om jag har något långsiktigt mål med ridningen. Bli så bra som möjligt antar jag. Sen vore det en dröm att köpa ett föl för att sedan rida in och utbilda, vara med från början liksom. Men det målet är i en väldigt avlägsen framtid ;) Sen skulle jag vilja testa western ockå, kanske tävla lite på väldigt låg nivå. Ser så kul ut, speciellt trail (tror jag? det med en liten "hinderbana" i alla fall).

Bilder från nån westerntävling förra sommaren :)
 


School in english?

I've just been at the high school-information, i've talked with 3 schools - one in Tibro (obviously, we only have one high school haha) and two in Skövde. The one with the International Baccalaureate-program sounds like the best, but it's very much studying and everything is in english!

Okej, ska sluta skriva på engelska, var bara tvungen att testa om jag kunde ;D För er som inte orkade läsa på engelska så har jag vart på gymnasieinformation och pratar med lite olika skolor, Fågelvik, Västerhöjd och IT-gymnasiet. Fick mest information på IT-gymnasiet, av en polsk tjej som bara pratade engelska ;) Det verkar väldigt roligt, all undervisning är på engelska (förutom svenska såklart) och det är en väldigt bred linje med mycket av allt. Ett stort plus är att man får egen dator också, haha. Ska dit på öppet hus och även följa en klass en skoldag. Det som är liiite problematiskt är att det är "intagningsprov", i både engelska och matte. Dessutom får man göra en intervju också, för att kolla om vi är ambitiösa nog. Jaja, det ska nog gå får vi hoppas.


In school.

Sitter i skolan och jobbar med svenskan - bokrecension om en väldigt, väldigt jobbig bok. Har gjort det lättaste nu i alla fall, att skriva vad jag tycker om den. Det är alltid lätt att skriva om saker man inte tycker om, inte sant? ;)
Ute spöregnar det, blir väldigt kul att cykla hem i det. Lite senare sen är det gymnasieinfo, några gymnasium kommer hit till skolan så får vi gå runt och fråga frågor antar jag. Det här med gymnasieval tar död på mig, det är ett så pass stort val att man bara inte får välja fel. Just nu står det mellan fyra val:
- Ekonomi
- Samhäll
- Humanistisk
- International Baccuralete (vetifasen hur det stavas).

Vill ha!


Min lilla guld-ponny!Eller rosa?


Eller svart?


Eller varför inte regnbåge?

Beställt!

Från Hööks, 599kr :) Ska bli skönt att inte behöva gå i mina SOMMARRIDSKOR i vinter igen..


Försök till..nånting?

Haha, Sanchos motion idag hade inte kunnat bli oseriösare. Tänkte löslongera lite, men han var inte direkt pigg på att springa runt i leran så han sprang mest bort och var sur ;) Inget att göra åt det, så jag försökte med lite trickträning. Det är bara det att han kan ETT (och ett halvt) trick, blir inte så varierande. Det trick han kan gör han i alla fall duktigt, "vacker hov". Jaja, det blev lite tråkigt tillslut så jag hoppade upp och försökte styra honom utan träns. Gick inte heller speciellt bra ;) Han kan stanna och gå rakt fram, men det vore ju faktiskt bra om jag lyckades styra honom. Det är bara att träna, det SKA gå!

I somras var han pigg i paddocken, minst sagt ;)
Foto: Angelica
Redigering: Jag

Mathyffs.

Sancho förvånade mig i måndags. Han brukar få lite havre när vi vart ute, och då tycker jag att han ska ha lite mathyffs och inte bara kasta sig över maten ;) Så har börjat lära honom "varsegod". Jag lägger i maten i krubban och sen väntar jag tills han står lugnt och inte försöker knuffa mig ur vägen innan jag låter honom äta. Första gången jag gjorde detta tog det ett bra tag innan han förstod, han gjorde ALLT för att komma åt maten. Gick runt och försökte komma åt på alla håll och kanter, knuffa på mig osv men tillslut så stod han still och väntade. Då sa jag "varsegod" och han fick maten. Det tar mindre tid varje gång, och i måndags så gjorde han bara ett litet försök men bara efter några sekunder backade han ett steg och väntade. Duktig häst! :D

Lilla matvraket :)

Foto/redigerings-tips?

Tänkte ge lite tips inom foto/redigering, men tänkte höra med er om det är något speciellt ni vill lära er? :) Just leave a kommentar!


Kärt barn har många namn.

Haha, sämst jag vet!

Sötaste bilden på Sancho!

Alla bilder på Sancho är givetvis söta, men denna måste vara extra söt? Haha!


Im so tired.Skolan drar all kraft ur mig just nu. Prov MINST en gång i veckan och speciellt svenskan hänger över mig som ett jävla regnmoln.. Förstår inte meningen med att överanalysera en bok tills man bara har lust att slita den i stycken, elda upp skiten och skicka askan till Antarktis. Vill lärarna få oss att hata böcker så grattis till dom, you have succeeded.

Kemiprovet idag gick åt helvete, får skylla mig själv för att jag tydligen pluggat på fel grejer. Smart! Esh, jag ska faktiskt inte bli kemist men det vore ju en fördel om jag lyckades hålla kvar mitt MVG som jag lyckats få på något mirakulöst sätt.
Så, nu har jag klagat klart för dagen! :)


Curlyhorse vs Sancho!

Inte allför olika, eller hur? ;)


Bilden är tagen ifrån curlyhorses.org med tillåtelse.

Kort tur i regnet.

Idag tog det emot att åka till stallet, ville bara krypa under en varm filt och kolla på TV hela dagen. Men givetvis är det alltid lika roligt när man väl kommit till stallet, det är bara vägen dit som är jobbig ;) Sancho var blöt och han ser ut som en curlyhäst, ni skulle bara veta hur många som frågat om han är det! Det är ju inte totalt omöjligt, haha. I alla fall, red med vanligt bett idag, novabett (tänkte fel, skrev gummibett först haha). Han trivs bättre med ponnyhacket så det andra är inget jag rider med dagligen, men eftersom jag bara skrittade på långa tyglar idag tänkte jag att vi kunde ta ett annat bett för omväxlingens skull :) Det gick bra, fast om man skrittar på långa tyglar hela tiden kan man ju i princip ta vilket bett som helst, haha. Vad har du för bett till din häst?


Klicka på bilden och RÖSTA! :D
Årets Häst 2010

DISS - Tretornstövlar!


Kan inte hjälpa det, men jag tycker att Tretorn är så grymt fult (förutom dom svarta som är helt okej)! Speciellt dom ljusblå, liksom hallå? Dessutom är det rätt tråkigt nu när nästan alla har dom, man kan ju jämföra dom med dom dära randiga tröjorna från Gina Tricot som alla hade förra året ;) Vad tycker ni om Tretorn, HISS eller DISS?

Gina-tröjan.Kalas hos Tommy!

Sitter hos Tommy nu, blir kalas här lite senare :)
Idag tog jag en välförkänt sovmorgon, och sen har jag bara latat mig. Skulle behöva plugga, men ibland måste man faktiskt få ta det lugnt en HEL dag. Sen att jag tar det lugnt i princip varje dag behöver man ju inte säga ;)

Fjant-Sancho.


En göllig liten polle påväg ut på ridtur :)

Idag var Sancho riktigt sprallig, blev "rädd" för en massa saker och han var inte speciellt fokuserad på lilla mig på ryggen. Det är roligt när han är på sånt humör, lite action liksom! ;) Skrittade en rätt lång runda med mycket nya saker att titta på, kanske inte så konstigt att han var lite tittig. Mötte typ 7-8 rådjur också, på samma ställe? Läskigt. Travade lite på gärdet på vägen tillbaka och Sancho var så duktig som LYSSNADE på mina förhållningar! En mycket lyckad ritt med andra ord, förutom att lindorna blev bruna så jag ska tvätta dom nu ;D

Två dagar med grabbarna!

Både igår och idag har jag varit själv tjej i klassen, alla andra är på prao/hockey/sjuka. Rätt kul faktiskt, vet inte om killarna tyckte det men i alla fall ;) Kan ju inte direkt säga att lektionerna blivit speciellt seriösa, på So:n pratade vi mer om Pippi Långstrump och tårta än om första världskriget. Och på hemkunskapen fick läraren ta och räkna till 10 x antal gånger, det är inte lätt att vara lärare alla gånger.

Vi ser det snöar, vi ser det snöar.... det var väl roligt hemskt, hurra. Nu virvlar snön utanför fönstret, och smälter gör den inte heller utan marken är helt vit nu. Suck. Okej, ska försöka sluta vara så negativ, men jag kan faktiskt skylla på att stenbockar som jag har det svårare på hösten/vintern, vi blir depprimerade liksom. Kanske märks, haha?

Har gjort ett halvhjärtat försök till att plugga inför matteprovet imorgon, kan inte säga att det gick speciellt bra. Men det löser sig nog. Om jag lyckades få VG förra terminen utan att ens kunna gångertabellen (kan den fortfarande inte, hehe) så ska jag nog lyckas nu också :)


Lilla Ella!

Åkte hem till Ellen en sväng också, hon var också hemma från skolan idag, snygg timing där ;) Blev nockad av hennes lilla monster också, hon är som en duracellkanin, men en väldigt söt duracellkanin!
Dagens ridning.


Sämst bild, men Sancho är snygg! ;D

Gav mig ut på en kort tur i blåst och snöblandat regn. Vinterjackan från Hööks får tummen upp från mig, frös inte alls och ändå hade jag bara en tunn tröja under. Blev Sanchos tråkiga runda, förstår inte alls hur han tänker men väljer han den tycker han väl om den. Blev lite skrittjobb bara, inget märkvärdigt.

Årets första snö..

Dagen kunde lätt varit bättre kan jag säga. Vaknade med världens huvudvärk, stannade hemma från skolan men mådde bättre efter en tablett sen. Åkte till stallet i alla fall, man hittar alltid ork att åka dit, och när man väl kommer dit börjar det snöa. Jippi. Halleluja. Eller inte.

Bara det inte blir såhär mycket snö i år, då går jag i ide.

Nu har grejerna kommit!


Hämtade paketet från Hööks förut, ÄNTLIGEN! Inte för att det tagit lång tid men ändå ;) Både jackan och byxorna var lite stort, men whatever, kommer bara se ut som en Michelingubbe. Ska bli skönt att slippa frysa, hörde att det kunde bli snö här imorgon så det är bäst att vara förberedd!

Uteritt i mörkret..

Hur ska jag överleva hösten/vintern? Blev lite sent i stallet idag, så när jag red iväg var det väldigt mörkt. Finns inte så himla mycket gatulampor där ute, men jag höll mig till en hyffsat upplyst väg. Men ändå så satt jag och letade i mörkret efter mördare, jag hatar att vara ute i mörker! Detta smittas ju självklart över till Sancho, så vi var lite stirriga tillsammans där ett tag. Det gick bättre än förra gången vi red i mörkret, typ förra hösten. Ute i skogen. Utan någon lampa alls. Kan ni gissa hur det gick? Hehe, en Linnéa som satt och höll krampaktigt i sadeln hela tiden och bad till Gud att vi skulle komma hem levande ;)


Pictures ♥
Depp-måndag? Jappjapp.

Idag har jag bara haft lust att gå och lägga mig under en sten. PMS eller nått kanske, haha? Är riktigt, riktigt skoltrött nu och vill bara säga till varenda lärare att jag INTE bryr mig. Fast det gör jag ju. Typ. Jag är en komplicerad person, är både extremt lat och samtidigt vill jag vara bäst i allt ;) Går inte riktigt ihop! Esh, det är bara ta en dag i taget och göra det bästa av det.

Ska iväg på gymnasieinformation lite senare, och sen upp till Sancho, och sen kommer ÄLSKADE MAMSEN hem från Barcelona! Hon har vart saknad kan jag säga :)


Hästhår överallt!

Har ni som rider också detta problemet, att alla kläder luktar häst? Eller ännu värre, hästhår! På våren när Sancho fäller kan jag garantera att ALLA kläder har hästhår på sig, hehe. Lagom roligt när man kommer till skolan och upptäcker att det ser ut som man haft kläderna i stallet ;)


Diss - ridbaneälskare.

Har uppfunnit ett nytt ord nu, ridbaneälskare ;) Ni vet sånna där som aldrig rider ut, utan som sitter och nöter på ridbanan dag ut och dag in. Hur kul är det egentligen, måste vara extremt tråkigt för ryttaren och definitivt för hästen. Det är ju i skogen allt spännande händer, möte med älgar och sånt, höhö. Finns bara en vettig ursäkt till att rida i paddocken varje dag, och det är älgjakt/annan jakt. Men annars, rid i skogen några dagar i veckan! :)

Sancho förra hösten, pälsboll!

Älgmöte!

Idag blev jag återigen stolt över lilla Sancho. Vi var ute på gärdet och tog kort, allt var frid och fröjd tills det helt plötsligt brötar fram två älgar från skogen typ 40m bort. Just då satt jag och höll på med kameran medan Sancho stod och betade några meter ifrån mig (jag hade honom i longerlina, hade honom inte lös med andra ord), och när han såg älgarna blev han ju såklart livrädd och började skaka som en marackas. MEN, han sprang inte iväg. Istället gömde han sig bakom mig när jag kom fram till honom, sötis ;) Det värsta var ju att älgarna inte sprang vidare, utan stannade och började äta trots att dom såg oss, läskigt! Så jag samlade ihop alla grejer som låg utspridda lite över allt på gärdet och skyndade hem. Var helt skakig efteråt, Sancho också. Jaja, bilderna blev bra i alla fall, men har inte photoshop på denna datorn så ni får se bilderna imorgon :)

Var bara tvungen att ta kort på älgarna haha..


Och här är ett litet smakprov på bilderna! (oredigerad)

16årig häst = inte gammal!

Satt och kikade runt lite på Bukefalos (häst-forum för den som inte vet) och läste en tråd där en tjej bad om träningstips till "äldre häst". Super tänkte jag, kanske kan få lite tips till mig och Sancho då. Till min stora förvåning ber hon om tips till en 16årig ponny?! Som hon tycker räknas till kategorin "äldre häst". Hon funderar också på om hon ska trappa ner ridningen eftersom den blivit "till åren".

WHAT?!
Sen när räknas en 16årig häst som gammal? Då borde Sancho (26år) typ räknas som utdöd eller nått. Min åsikt är att man trappar ner ridningen när man KÄNNER att hästen blivit gammal, inte bara för att den uppnått en viss ålder. Skulle jag exempelvis märka att Sancho bara blir segare och segare, att han tappar gnistan och inte längre vill busa i skogen osv, då är det dags att trappa ner. Hade man gått efter hans ålder hade nog många tyckt att han inte skulle ridas över huvud taget, men man kan som sagt inte gå efter åldern. Sancho är fortfarande pigg och fräsch, alltså finns det ingen anledning till att han inte skulle ridas. Man måste vara lyhörd för hur mycket sin häst orkar, och det kan variera från dag till dag också. En del dagar är Sancho lite segare, då räcker det med en skrittur, medans andra dagar vill han bara rusa, rusa, rusa.
Vad tycker ni, låter det vettigt eller har ni en annan åsikt? :)

Gammal herre som fortfarande njuter av livet! :D

10 sekunder av perfektion ♥


Bilderna är filmen, kan dock ej lägga upp eftersom det är något konstigt iphone-format -.- Obs, detta är inte bilder ifrån när han gick "perfekt" ;)

Hittade ett perfekt gärde idag, som knappt var några bucklor eller så alls! Så gjorde ett litet försök till dressyr där. Gick bra tills jag fattade galopp, som vanligt *suck* När han rusat runt en stund saktade jag av till skritt, han taktade och höll på ett tag men när han gick hyffsat normalt började jag trava lite. Han försökte rusa iväg i galopp, men då satte jag mig ner ordentlig och gav mig fan på att han INTE skulle galoppera, och vips, han gick så jävla fint! Jag kunde till och med sitta ner i traven ett helt voltvarv, och det säger mycket eftersom Sancho i vanliga fall pinnar på som en symaskin = omöjligt att sitta. Han gick inte "perfekt" så länge, kanske 10sek, men det var bara för att jag blev så glad att jag saktade av och överöste honom med beröm, haha! Dock fick jag inte med detta på filmen, så jävla synd.. Menmen, jag var stolt över lillgubben idag ♥

Tips för bättre blogg + vad jag läser.

Det här med vad som gör en blogg bra/dålig är ju väldigt svårt att säga eftersom alla tycker olika, men ska berätta lite vad jag tycker!

- Designen. Det är det första intrycket, som kanske gör att läsaren väljer att läsa vidare eller klicka vidare. Oftast klickar jag faktiskt vidare om designen är tråkig, man ska ju egentligen inte döma hunden efter håren (haha eller vad man ska säga!), men en tråkig design ger intrycket av att du inte är speciellt seriös gällande bloggandet. Designen behöver inte vara avancerad, men dom vanliga standard-designerna som blogg.se har är otroligt tråkiga. Är du inte så duktig på design är det ingen ursäkt ;) Kika in på www.designadinblogg.se, där har jag lärt mig allt jag kan om kodning. Och kom ihåg, det kanske inte blir världsbäst första gången, men desto mer du övar desto snyggare blir det!

- Bilder! Det är otroligt viktigt, för hur roligt är det att läsa en blogg med bara en massa text? Det blir jobbigt att läsa, och det ser inte speciellt lockande ut när man först tittat in hos en blogg. Man behöver absolut inte ta superproffsiga bilder, det räcker med en mobilbild eller något man ritat i paint/photoshop. Ta absolut inte bilder ifrån sidor på nätet, det kan sluta illa för dig, i värsta fall kan du få böta 5000kr för VARJE BILD. Inte roligt ;)

- Själva texten är ju självklart viktigt också, det är ju det en blogg bygger på. Självklart ska det vara intressant, men det är så individuelt vad man tycker så jag behöver inte gå in på det. Men oavsett vad man skriver tycker jag man ska undvika stavfel, "chatt-förkortningar" och överdrivet mycket smilys. Att följa skrivreglerna är också bra, exempelvis stor bokstav i början av mening/namn osv. Detta gör texterna mer lättläsliga :)

Kom ihåg att detta är vad jag tycker, och att det självklart finns många bloggar som inte följer detta och ändå är bra! :)Får ju ge lite exempel på bloggar jag tycker är bra, inom lite olika kategorier.

Hästbloggar
Flying Changes - drivs av en tjej som heter Victoria. I bloggen får man följa hennes utveckling med hennes foderhäst Hezioze, och även hennes dröm om att jobba med hästar utomlands. Detta är min favoritblogg bland hästbloggarna. Hon skriver väldigt bra, man lär sig mycket och hon är väldigt kunnig. Dessutom lägger hon ut mycket om utrustning och andra intressanta saker som andra hästbloggar inte tar upp. Ett stort plus är att hon fotar väldigt, väldigt bra och har en snygg design! :)
Rid och Res - är en ganska nystartad blogg som drivs av Viveca, ägare till Häst och Sportresor. I bloggen skriver hon om vardagen med 6 tävlingshästar, som tävlas av hennes döttrar, hästresor till bl.a Irland och Indien och mycket utförliga svar på läsarfrågor m.m. Hon är väldigt kunnig och man lär sig mycket!
Dressyrmupparna - drivs av två tjejer, Ingrid och Linn. I bloggen skriver dom om vardagen med sina hästar, Ingrid och ponnyn Claudia och Linn med ponnyn Brave Heart och två unghästar, Caol Ihla och oinridna Cupido. Dom har även en grej som dom kallar Hot or Not, där dom bedömmer ekipage utefter en bild/video. Utöver detta skriver dom väldigt varierade saker, alltid lika intressant att läsa.

Humorbloggar
Egoinas Värld - vad vore bloggvärlden utan Egoina? Finns inte så mycket mer att säga än att man bara måste läsa den!

Fotobloggar
Nevnarien - drivs av en fotogalen tjej som heter Elin. Detta var nog den första bloggen jag började följa, det var nog 1,5 år sedan. Hon fotar grymt bra, och delar även med sig av tips och trix för att få bättre bilder. Hennes design är supersnygg, vilket självklart är ett plus!


Prao dag 5 - sista dagen.

Sitter här och tycker synd om mig själv. Fasen, jag vill vara 18år NUU och börja jobba på Inflight :( Det har verkligen varit en toppenvecka, och jag kommer sakna alla som jobbar där. Jag fick en presentpåse, med typ smink, lite godis och sånt *tummen upp* Det var skönt att höra också att dom tyckte jag jobbat väldigt bra, dom sa jättegulliga saker, nästan så man blir tårögd ju. Får se om jag hälsar på hos "mamma" varje dag på jobbet nu? Haha!

Jag vill hoppa!

Eftersom jag slutat på ridskolan har det ju blivit så att jag inte hoppar alls nuförtiden, Sancho är ju lite för gammal för sånt ;) Har inte saknat hoppningen förens nu, när jag tittade på gamla filmer. Saknar Casper (hästen på filmerna nedanför) också, han är verkligen min typ av häst.
Vad ska man bli?

Jag är ute i rätt god tid med att börja fundera på gymnasie, och vad jag vill jobba med i framtiden. Men det är så svårt! Hur ska jag, 15-16år kunna veta vad jag vill jobba med om 10år? Har varit inne på att gå ekonomi på gymnasiet, och läsa vidare till typ ekonom, men sen läste jag att det finns för många ekonomer = jag kommer antagligen inte få jobb. Samma sak med jurist, och psykolog.. Jag verkar inte vara den enda som intresserar mig av just dessa yrken. Funderar lite på beteendevetare också, men egentligen vet jag inte vad dom gör. Politiker skulle nog också vara ganska kul, men jag har nog inte riktigt rätt temperament för det.. höhö ;)
Men nu det bästa förslaget hittils är att färga håret blont, förstora boobisen och bli hollywoodfru! :D

Prao dag 4.

Ännu en rolig dag på praon avklarad! Har gjort det vanliga, stansat, seatat osv. men också roat mig med att läsa en bok där the people here har skrivit upp alla roliga namn dom fått in beställningar ifrån. En von Frankenstein, en Rosa Barbosa och en Hans Nopp, bara några exempel ;) Har fått åka med i chefens nya BMW också, haha. Jävla drag var det i den!  
Imorgon är hon som hjälpt mig ledig, typiskt. Hon är så snäll och tålmodig, dom andra kommer få spelet på mig! Nädå, det ska nog gå bra :)

Prao dag 3 + dagens ridning.

Gjorde typ samma sak på praon idag som igår, men är extremt trött nu så orkar knappt skriva ;) Ridningen idag gick väl sådär, red på gärdet och det blev dragkamp som vanligt. Börjar bli väldigt tröttsamt, men finns inte så många andra ställen att rida på just nu så det är bara att kämpa på :) Lovar att skriva roligare saker imorgon, så fort jag får tillgång till dator!

Hur tänker dom?!Vad är det för mening med att DRA OMKULL en häst?Löslongering/trickträning.

Nu när den förbannade älgjakten är igång så blir det till att hålla sig till paddocken/gärdet. Kände dock inte för att ha dragkamp idag, så det blev paddocken. Började med att skritta runt honom lite så han fick röra på sig, och sen blev det lite trick/"NH". Har kommit fram till att Sancho behöver godis för att han ska göra nånting, han är precis som mig, finns det ingen mening med att göra något kan man likagärna skita i det ;) Jaja, han fick lite mini-äpple-bitar när han var duktig, och det var han verkligen idag! När han väl förstår vad han ska göra så är det ganska enkelt. Började löslongera lite också, han sprang runt mig (för det mesta..haha) och höll sig till skritt som han annars inte brukar göra. Han förstår när han ska börja trava också, så fort man börjar småspringa/ta sats så hänger han med :) Hann inte löslongera så mycket, dom skulle tydligen ha träning i paddocken.

Foto: Angelica

Prao dag 2!

Idag har det varit lite roligare, har lärt mig lite mer och blir ju lättare/roligare när man inte behöver fråga om minsta lilla :) Är helt slut nu! Man blir väldigt trött av att sitta i en kontorsstol framför en dator en hel dag, sitter och gäspar nästan hela tiden, men inte för att det är tråkigt, haha. Hon som är typ min handledare säger att jag är snabb i alla fall, det är ju positivt! Och hittills har jag inte gjort något fel, hoppas jag. Företaget får nämligen böter om vi gör fel.. ;)

DISS - Lata ryttare!

Kom och tänka på en grej idag, som jag tycker är rent ut sagt förjävligt. Ryttare som är så lata och oansvariga att dom knappt rider fram, utan kör på för fullt direkt. Hur snällt är det mot hästen? Visst, ibland kanske man är lite stressad och kortar ner det lite, men nu menar jag sånna som rider fram typ 30 sekunder..?! Bara hoppar upp, skrittar 10meter och sen direkt börjar trava, kräva samling och som skiter i att rida lätt. Det är faktiskt inte okej. Eller hur?

Såhär tycker Sancho om för korta framridningar ;) HAHA

Hm.. vilken färg?

Funderar på att testa färgade linser typ en månad, men har lite beslutsångest gällande färgen. Vad tycker ni?


It's beautiful.


Prao dag 1.

Dagen började med en försovning, av alla dagar liksom.. Som tur var så hann jag i tid till jobbet, mer stressad än nånsin. Det var roligt i alla fall, kanske inte världens mest varierande jobb men ändå, ganska roande. Jag sitter vid en dator hela dagen och skriver av nummer, typ det kunder beställt och kommer få på flyget. Kan säga att det inte var helt enkelt alla gånger, eftersom kunderna skriver av fel, räknar fel, skriver så otydligt att man inte kan se vad det står osv. Extra svårt var det när det var finska människor, hur lätt är det att hålla koll på alla bokstäver i typ Koukkalaikkanen? Så nu vet ni det alla som ska flyga, när ni beställer, SKRIV TYDLIGT & RÄTT ;)

Imorgon är det dags för prao!

Ska praoa på mammas jobb, fast inte på samma avdelning (eller vad man ska säga) som henne. Har absolut INGEN aning om vad jag kommer få göra, så det är lite nervöst..! Börjar kl. 8 och slutar gissningsvis klockan 16, ganska lagom.

Bild från stället jag praoade hos förra ggn, Stall Fresco.

Beställt!


Sista skogsturen innan älgjakten.Imorgon börjar älgjakten så idag passade vi på att rida i skogen. Med massa reflexer. Ländtäcket är alldeles för stort, men med lite toffsar så löser sig allt ;) Det var väldigt mysigt i alla fall, är faktiskt rätt skönt nu när det blir lite kallare, friskare luft liksom. Han fick sträcka ut i galoppen också, så jädra härligt när man bara flyger fram så fort att ögonen tåras! :)

Busiga pollar!
Min kamerautrustning!Kamera: Canon EOS 450d, ca 4500kr.
Köpte denna lilla pärla i januari 2009, alltså precis när jag startat bloggen. Den är jättebra, lätt att använda och så är den tålig, den har bl.a blivit tappat i marken (dumma Surpice.. haha) och den funkar precis som vanligt. Fick en fråga om hur många megapixlar den har - 12,2. Megapixlar har ingenting att göra med bildkvaliten som många tror, utan det är bara hur stor bilden är. Rekomenderar den, eller den nya varianten 500d som man kan filma med, till dom som vill ha en bra nybörjarkamera till ett bra pris.

Objektiv 1: Canon EF-s 18-55mm, ca. 1800kr.
Det här objektivet hängde med när jag köpte kameran, och jag kan säga att efter jag köpte dom andra objektiven har detta bara legat och skräpat. Är ganska kasst, det blir dåliga färger och skärpan existerar inte. Alla bilder jag fotat med detta har jag fått redigera supermycket för att ens få hälften så snygga bilder som det blir med dom andra objektiven. Rekomenderas INTE.
Ex på bilder jag fotat med detta:

Objektiv 2: Canon EF-s 55-250mm, ca. 2400kr.
Köpte det här i januari 2010. Detta är mitt vardagsobjektiv, har alltid med det. Det är väldigt bra, blir bra färger och ganska bra skarpa, och det går att zooma mycket vilket är stort plus. Kostar inte så mycket hellet, kan verkligen rekomendera detta!
Ex på bilder jag fotat med detta:

Objektiv 3: Canon EF 50mm, ca. 1100kr.
Köpte det här i januari 2010. Mitt bästa objektiv måste jag säga, synd bara att det inte går att zooma överhuvudtaget med, annars hade jag använt det hela tiden. Det blir superskarpa bilder, bra färger och snyggt skärpdjup (kortfattat; suddiga bakrunder alltså). Passar bäst till närbilder och porträtt. Kostar i princip ingenting, verkligen prisvärt och jag rekomenderar detta!
Ex på bilder jag fotat med detta:

Höstbilder - Sancho ♥

Drog med Sancho ut på gärdet idag och tog lite fina höstbilder, han skötte sig över förväntan och började inte käka gräs en enda gång!


Ponny på rymmen - som vanligt.

Sancho har gjort rymning till en daglig syssla verkar det som. Idag hann jag inte stänga hagen, så han tog chansen och spurtade iväg till dom andra hästarna vid andra hagen. Bra där Sancho. Jag övervägde en sekund att springa efter honom, men kom fram till att det inte var värt ansträngningen ;) Så jag gick efter och ledde tillbaka en sur häst till stallet.

Busig är han allt!

Köpa rosa hackamore?Hittade det här coola hackamoret och funderar på att köpa det till Sancho, rosa såklart ;) Skulle vara supersnyggt till hans rosa schabrak/benskydd, eller hur? Ska jag köpa eller inte köpa? :D

Tävlingar!


http://mlidahlgren.blogg.se/2010/october/tavling-i-sammarbete-med-hooks.htmlhttp://catago.blogg.se/2010/october/lasartavling-i-samarbete-med-libresse-aret.html

Idag fick jag stopp på Sancho x2!

Fasen vad sjukt mörkt det blir tidigt nu eller? Jag trodde klockan var typ 21.00 när den var 19.00! Aja.
Red en liten sväng, Sancho gick jättefint och så - tills vi kom till gärdet. Haha, det där gärdet säger jag bara.. Han försökte sticka, som vanligt, men jag fick stopp på honom ganska snabbt! Vanligtvis brukar det bli en bromssträcka på typ 30m, men inte idag ;)

Skrittade av lite i paddocken utan träns också, har kommit på hur jag ska få honom att stanna. Han är ju inte så viktkänslig direkt ;) Måste ha sadel, och så lägger jag benen framför sadeln, då stannar han. Så har han alltid gjort, jag kan inte ändra stigläder samtidigt som han skrittar för han stannar bara, knäppis.


Rösta på Sancho!

Årets Häst 2010

http://www.libresse.se/Pages/General/FlashContainer.aspx?id=58004&flashparamcontributionid=273264


Inga mer prov, på ett tag.

Det har ju blivit lite dålig bloggning dom senaste dagarna, har varit tvungen att plugga och skolan går ju faktiskt före bloggen. Nu är jag i alla fall klar med det sista, ett faktablad om Jonas Gardell. En jävligt underlig människa men som säger väldigt kloka saker. Fastnade för det här citatet; 

För allt du hatar hos dig själv – förlåt dig själv.
För allt du älskar hos dig själv – förlåt dig själv.
För allt du skäms över.
För allt du är stolt över.
För allt du vill dölja.
För allt du vill visa upp.
För allt som inte blev som det skulle.
För allt du är.
För allt du ville vara.

Förlåt dig själv.
(Jonas Gardell: En komikers uppväxt, 1992. Sid. 5)

Aja, det var väldigt krångligt att få ihop det där faktabladet kan jag tala om, för vi fick inte skriva mer än en A4-sida och eftersom mitt citat var så långt fick jag typ förminska bilden och klämma ihop all text så mycket som gick. Esh, nu ska jag inte babbla mer, ska käka godis nu!


Pollen var på bra humör!

Undrade nästan om Sancho slagit i huvudet eller nått idag. Han gick så himla fint! Även om vi bara jobbade i skritten så var han framåt (han brukar vara rätt seg om man inte travar/galopperar nått). Vi red Sanchos favoritväg, och då gick han fint, även om han inte var helt stadig i formen. Men sen när jag tog några varv i paddocken så var han som en helt annan häst, jobbade super och var stadig i formen! Duktiga lilla häst, när han har bra dagar går han riktigt, riktigt fint! När man rider äldre hästar kan man ju inte förvänta sig att dom ska gå super hela tiden, deras dagsform varierar ju lite mer än yngre hästar. Man får helt enkelt känna av hur dom är just idag, ibland kan Sancho springa full galopp och vill knappt stanna, medan andra dagar så är han lite trött och vill helst ta det lugnt :)

MVG nästa?

Nu har jag suttit drygt två timmar och pluggat massa tyska, låter roligt va? :) Jag har nog fått in lite i skallen inför morgondagens prov, känner mig rätt lugn. Ikväll är det säsongspremiär för DESPERATE HOUSEWIVES!!! Åh, som jag längtat :D Blir inte nått mer inlägg idag tror jag, får skriva dubbelt så många imorgon ;)

Rejs, rejs och lite mer rejs.Ja, man kan ju inte säga att Sancho var lugnare idag. Red till samma gärde som jag red på igår och tänkte att han nog inte skulle vara lika pigg idag. Jag hade fel. Till en början gick det bra, när jag bara skrittade alltså, då gick han mest och sov. Men när jag började trava igång honom så vaknade han till liv, och i galoppen var det mest dragkamp ;) Egentligen bryr jag mig inte så mycket om han springer i 200km/h, men på gärden är det ju rätt knöggligt och Sancho är ju redan snubblig av sig, jag har inte direkt lust att gå omkull. Det har vi faktiskt inte gjort än, ett rent under. Svettig blev han i alla fall, såg nog ut som vi hade rejsat i flera timmar trots att det bara var typ 200m vi sprang ;)


3 oktober = otursdag?

Funderar på om det bara är slumpen eller om 3 oktober är min och Sanchos otursdag. Idag gick det ju inte alltför bra, han stack och var allmänt störande. Och förra året så blev han halt och fick stå i två månader. Nästa år 3 okt tror jag att jag ryktar honom bara, haha ;)

Duracell-kaninen Sancho.Såhär såg Sancho ut idag när jag red. Han studdsade som en jävla studsboll, vetifasen vart han fått den energin ifrån! Red på ett ganska långt gärde, och då trodde han väl att vi skulle rejsa, så han gick och taktade hela tiden. Så fort man rörde minsta med skänkeln så flög han fram, knäppis. Men efter han stuckit och jag tagit tag i honom så lugnade han sig, lite. Får nog rida ut imorgon och göra av med hans energi ;)

Många Linnéa i skogen.. ;)Haha, såhär kul hade jag ute i skogen! Medan mamma gick iväg och plockade svamp sprang jag fram och tillbaka mellan kameran och träden och tog kort, hehe. Gjorde lite försök till att få till ett bra självporträtt också, och av 200 bilder så blev typ 3 okej. Jag är faktiskt fotograf, inte modell ;)
Men här är dom bilderna som blev okej;


Ut i skogen!

Mamsen ville så gärna åka ut i skogen så nu ska jag ta med mig kameran och åka med! Var så länge sen jag var ute i skogen utan häst (förutom nattorienteringen då). Ska försöka få till lite snygga bilder :)


Njäe, inte riktigt rätt, men nästan!

Gjorde ett test på Folksam.se, om vad mitt hjärta klappar för. Detta resultatet fick jag;Nog för att Sancho ibland är som en åsna, men riktigt rätt var det ju inte ;)


Före & efter - SommarbildDet jag gjort är:
- Redigerat bort registreringsrnumret (har för mig att man inte får lägga ut det på nätet?) + annat onödigt.
- Ökat kontrasten.
- Mixtrat med färgerna.
- Blurrat bakrunden + längst ned på bilden.
- Ökat skärpan.
- Gjort kanterna av bilden mörkare.  

Brukar ju inte redigera alla bilder såhär mycket, men det är roligt ibland :D


Plugg, plugg, plugg..

Ligger efter regält med skolan nu kan jag säga, på onsdag är det tyskaprov, på torsdag SO-prov och på fredag svenskainlämning och jag börjar plugga IDAG. Att jag aldrig lär mig, det funkar inte att skjuta upp allt till sista sekunden. Men jag klarar det nog, det brukar jag göra :)

Får se om jag kommer på något intressant att skriva sen, just nu står det lite still i huvudet förutom massa tyskaord, haha. Ni får gärna komma på något jag kan skriva om :D

Sancho är en riktig fjolla!

Idag hade jag tänkt mig en mysig, lugn barbacka-tur, men mina planer skrotades rätt snabbt eftersom Sancho var på bushumör. Det var läskiga saker överallt, och han stod mest som en giraff och fnös ;) Han vägrade gå förbi ett ställe, så då fick jag hoppa av och leda honom *suck*. Då smög han bakom mig och förväntade sig att det skulle hoppa fram ett monster när som helst, knäppis.


Vila i frid älskade mormor ♥
RSS 2.0