Från dagens promenad

Ny design!

Sådär, nu är nya designen uppe (ser du den inte - tryck f5) Jag gillar den mer än den förra, även fast den kanske är lite enkel. Är fortfarande lite smågrejer som ska kodas om, men det tar jag senare. Dessutom måste jag förminska alla bilder, eftersom jag minskat bredden på inläggen. Lite pilligt, men det blir bättre med mindre bilder, då kan jag lägga upp fler i samma inlägg. Vad tycker ni om nya designen, hiss/diss?Ny design - idag!

Japp, idag kommer det upp en ny design här på bloggen. Blev ju så himla fina bilder igår, så jag satt uppe alldeles för länge och fixade en header. Lite finslip kvar bara :) Här är en liten sneak peek!Bilder del 4

Sista delen! Visst blev det massvis med bra bilder? :D


Nej, han stod inte lös, photoshop-magic ;P
Bilder del 3 - mina favoritkillar ;)

Bilder del 2
Bilder del 1

Min underbara pojkvän offrade sig och hängde med mig & Sancho ut i skogen idag. Kameran fick följa med och jag måste säga att fotografen var grym ;) Delar upp bilderna i olika inlägg så det inte blir så många åt gången. Fler bilder kommer snart!
Info om Sancho.

Har även uppdaterat info-inlägget om Sancho.Namn: Sancho
Ålder: 27 år (född 1984)
Kön: Valack
Ras: Welsh, Connemara, New forest, Arab och Fullblod!
Färg: Rödskimmel (kan stå som brunskimmel?)
Tecken: Skjuten stjärn, snopp, vit överläpp, vit halvstrumpa h.b, vit kota v.b.
Höjd: Runt 140cm (maxad C, ibland liten D haha)

Sancho föddes på Irland 1984, man vet inte exakt vart och inte heller hans stam. När han ridits in gick han mycket jakt och det sitter kvar än idag, när mar man rider i grupp blir han extremt pigg och under jaktsäsongen är han lite extra alert. Jag vågar inte ens tänka på hur pigg han måste varit som unghäst under jakten, haha! Han importerades till Sverige när han var runt 8 år. Här antar jag att han utbildades och kom igång med tävlandet, främst inom hoppning. Som högst har han gått EM-nivå, så han har allt varit riktigt duktig. Han har gått lite terräng, och antar att han gått dressyr också.

Jag har varit medryttare på honom sen juni 2009, snart två år alltså. Första gången jag red honom var lite speciellt, eftersom jag inte såg något! Jag har ju linser och dom hade tagit slut, så jag fick ta mig dit utan att se mer än blurr, haha. Jag kommer ihåg att jag gillade honom för att han var så lätt att fatta galopp på. Eh, ja så kan man ju också tänka ;) Jag tar hand om/rider honom 4 dagar i veckan. Ägaren rider honom inte längre, så jag är den enda som rider honom.


Första månaden jag red honom, juli 2009.

Sancho är den bästa förstahästen man kan tänka sig, snäll i alla lägen verkligen. Han har lärt mig så otroligt mycket, även om jag gjort fel så har han bara suckat åt mig och varit tålmodig. Trots att han är 27 år så tycker jag att han inte verkar vara en dag över 20. Han är väldigt fräsch, och han rids 4 dagar i veckan. Vi har mest skoj ute i skogen, men då och då tar vi ett pass i paddocken eller skuttar över något hinder. Vi har faktiskt "tävlat" en gång, felfria var vi och vi fick med en liten rosett hem! 20cm, väldigt svårt, haha.

Gamla hästar brukar ju vara trötta och sega också, men inte Sancho. Man får väcka honom lite, skrittar man bara så går han och sover, haha. Men när han väl vaknat, då går det undan. 8 av 10 galopper är snabba, det är bara i paddocken han blir seg. Även om han är snäll, så kanske han inte är den bästa nybörjarhästen ute i skogen eftersom han är så pigg. Han bockar inte, men ibland krävs det mycket för att få stopp på honom. 

Jag och Sancho när vi tävlade clear round våren 2010 :)

I början när jag red honom var det mest skogsmulleridning, och om jag gjorde nått försök till att rida lite "dressyr" så såg det inte speciellt vackert ut. Man måste rida rätt för att han ska gå rätt, och uppenbarligen red jag ju inte rätt. Det var inte förens i våren 2010 som det började lossna lite, och nu går det bra, även om han inte riktigt orkar jobba så som en yngre häst orkar.Personligare häst får man leta länge efter, han är superenkel att "läsa av" och man ser exakt vad han tänker. Tydligast är det när han vill ha godis. Först så gör han sig så söt som möjligt, och funkar inte det då hotar han. "Ge mig godis NUUU" och så rynkar han läppen, örona bakåt och mord-stirrar en i ögonen. Eller som en annan gång när jag skulle ge honom ett äpple, först blev han jätteglad, men sen när han sniffat på det så tyckte han att det var äckligt. Då drog han världens suck, blängde på mig och 'sa' "Tror du verkligen att jag tänker äta DET DÄR?" Förutom det där äpplet så äter han nog allt, exempelvis godisklubbor och pepparkakor. Något annat han är mästare på är att rymma..Som sagt så är han väldigt fräsh för att vara 27 år, men han har inte varit så frisk hela tiden. Då och då blir han halt så att han får stå nån vecka, som längst fick han stå några månader (vintern 2009-2010). Han har faktiskt varit nära på att dö två gånger, fång, men precis när veterinären skulle komma och avliva honom så blev han frisk. Han har ju lite "problem" med frambenen, han är ganska ostadig och snubblar rätt ofta, och det är därför han inte kan hoppa så mycket. Fast det är ju inget som påverkar honom mer än snubblingarna då :) 

Om jag bara skulle beskriva Sancho med några få ord skulle det vara; gentleman, godisgris, personlig och gullig såklart ;)

Här kommer massa blandade bilder!


Info om mig.

Har uppdaterat det här inlägget, lagt till lite ny info (bla om gymnasievalet) + nya bilder. Jag heter ju då Linnéa Kosir, är 16 år och bor i en liten stad som heter Tibro. Tibro är rätt.. dött, men det är ändå helt okej att bo här. Bor hos mamma mestadels, och varannan helg hos pappa. Mamma är svensk, och pappa är slovensk (och det är därifrån mitt lite udda efternamn kommer ifrån). Pappa är född i Sverige och så, men farmor och farfar har bott i Slovenien. I familjen finns också en liten spelgalen 13-årig lillebrorsa vid namn Jesper.

Jag går snart ut i 9an på Nyboskolan. Jag har det ganska lätt i skolan, främst i språk-ämnena, men jag tycker samhällsämnena är mest intressant. Ligger på en ganska jämn VG-nivå, med en del MVGn. Jag är inte direkt någon sportslig person av mig, fast jag har varit. När jag var runt 11-12 år så gick jag i både handboll och fotboll, men nu är det bara ridning som gäller. Jag har rätt mycket åsikter om nästan allt, ex hästar (såklart), politik och religion. På tal om religion, jag är inte konfimerad, istället gick jag ur kyrkan. Tycker inte om svenska kyrkan och vill inte ha något med dom att göra. Ateist är jag inte, för jag tror på något, men jag vill inte vara bunden till någon speciell kyrka. På fritiden är jag i stallet, träffar min pojkvän/kompisar, pluggar eller nördar vid datorn.

Gymnasievalet var riktigt klurigt för mig. Jag är ju ungefär lika bra i alla ämnen, så det var ingen linje som var självklar utan jag kunde välja på i princip allt. I 7an ville jag gå media, i 8an ville jag gå hästgymnasie och i 9an funderade jag på allt möjligt, däribland IB (där man läser allt på engelska), samhäll, natur och ekonomi. In i det sista var jag säker på samhäll med inriktning beteendevetenskap, men bara någon vecka innan det sista datumet ändrade jag mig och tog natur med inriktning samhäll. Det känns bredast, man läser mer matte där än på samhäll vilket kan vara bra. Jag kommer välja till lite extra samhällsämnen för att få med det också, för jag vill helst bli advokat i framtiden. 


Jag, mamma och någon liten ponny :)

Jag har ridit ända sen jag var liten, med ett uppehåll. Gick nån knattegrupp först som inte var speciellt rolig. Jag slutade när tjejen som ledde min häst slog till ponnystackaren på röven så den tog världens skutt framåt och jag nästan ramlade av. Men för ungefär 5år sedan började jag igen, i en grupp som nog egentligen var för lite för avancerad för mig. Dom red utan ledare och kunde redan galoppera, och jag hade ju varken galopperat eller ridit utan ledare förut. Men det gick, tror det hjälpte mycket att dom kunde mer än jag, då ville jag ju inte vara sämre än dom.


Jag och älskade Merlin.

Men mitt riktiga hästintresse började när jag blev skötare på en av ridskoleponnyerna, Merlin. Då visste jag knappt hur man sadlade eller tränsade, men eftersom jag blev tvungen att leda knattegrupper iom att jag blev skötare så lärde jag mig tillslut. Merlin var den snällaste hästen man kunde tänka sig, tror faktiskt han var snällare än Sancho. Han var en haflinger, D-ponny född 1994 e. Mandy u. Steffi. Han gjorde allt man bad honom om, han var väldigt välutbildad, även om han inte kunde hoppa för mycket pga sina ben. Det var på honom jag lärde mig hoppa, och rida ordentligt. Det var också på honom jag "tävlade" på för första gången, och jag har inte kommit hem en enda gång utan rosett. 

Jag var skötare på honom i ungefär 3 år, innan Sancho kom in i mitt liv. Då slutade jag att vara skötare på Merlin, eftersom det var mer slit än roligt. 17 januari 2010 fick han avlivas pga fraktur i hovbenet.. Saknar honom otroligt mycket.


Här är mitt EF-s 55-250mm.

Förutom hästar är jag också väldigt intresserad av fotografering och jag köpte min Canon EOS 450d för drygt ett år sedan. Jag har tre objektiv, kitobjektivet 18-55mm, EF-s 55-250mm och EF 50mm. Det jag är mest nöjd med är 55-250, och det är det jag använder mest. Just nu fotar jag inget annat än hästar nästan, haha.

Lite blandade bilder på mig!Dagens ridpass.

Jag har lite dåligt samvete nu. Har sagt att jag inte skulle rida Sancho i paddocken mer, men idag blev det ett helt ridpass där.. Nä, men en dag ska väl inte skada. Jag måste erkänna att jag saknar att rida ordentligt, att lägga upp ett helt ridpass utan att behöva ta hänsyn till att övningen kan vara för jobbig. Fick i alla fall en liten känsla av det idag, trots att vi inte gör något avancerat.

Red mest på olika stora volter, lite serpentiner och några skänkelvikningar på rakt/böjt spår. Började ställa, böja och flytta för skänkeln lite i skritten, och när han släppt efter började jag trava på långa tyglar. Vet inte riktigt varför jag alltid gör det på Sancho, men jag tycker det funkar bäst för honom. Har jag korta tyglar direkt är han alltid motsträvig och mycket stelare. Kortade upp tyglarna, red på olika stora volter, men han svarade inte framåt riktigt så jag gick över till galoppen för att pigga till honom lite. Stundtals var han riktigt fin där, men det märktes att han inte har så bra kondition. Tog en skrittpaus, och började jobba i traven igen. Nu var han mycket finare, tuggade på bettet (rider alltid på novabettet nu föresten, hackamoret är ju sönder, men han funkar bra på det), var stadig i formen och höll takten bra. Duktig polle! :D

Svettig och trött häst, hihi


Fästa sig vid en häst?

Den frågan är för mig helt självklar - såklart kan man fästa sig vid en häst! Antar att ni tycker som mig? Satt och diskuterade det här med en killkompis i alla fall, och enligt honom fick man ju inget utbyte i relationen, man kan inte prata med hästen och därför kunde man inte fästa sig vid den. Tror inte han har haft ett djur över huvud taget eftersom han resonerar så, haha :) 

Jag värderar Sancho som en familjemedlem, eller som en bästa vän. Vet hur det låter, "min häst är min bästa vän", men det är ju sant. Det är svårt att förklara hur stor plats han har i mitt hjärta. Trots att han inte ens är min egen har jag ju faktiskt tagit hand om honom 4 dagar i veckan i snart 2 år, och på den tiden hinner man fästa sig regält. Därför känns det väldigt jobbigt eftersom han är så gammal, han kan dö när som helst. Visserligen kan en yngre häst dö innan honom, men Sancho har åldern emot sig. Vill inte ens tänka på hur det kommer vara när han är borta. Vad ska jag göra då? Vem ska göra mig glad när allt annat känns hemskt? Nä, ush, nu blev jag bara deppig. Hoppas det dröjer länge innan den dagen kommer ♥Dagens ridpass.

Red ut en sväng, och travade av honom i paddocken sen. Ute var han ganska jobbig, först var han megaseg och sen drog han som fan i galoppen. Han lyssnade inte speciellt bra annars heller, och pga det gick vi halvt omkull för att han snubblade.. Tur att det inte hände något i alla fall. Tog några varv i paddocken bara för att han skulle lyssna, men då var han trött så han var mest jobbig där också. Esh, kan inte gå bra alla dagar :)

Wrooooom..


Lyfta hovisen!Don't worry - ny design på G!

Någon tyckte det var dags för ny design, och jag kan bara instämma! Har tröttnat på den jag har nu, och den känns lite extra gammal med tanke på att bilderna är från förra sommaren. Jag har faktiskt börjat koda om lite (på en testblogg), ska försöka fjäska lite för mamsen så kanske hon kan fota mig och Sancho någon dag. Behöver lite nya bilder! :)

Några favoriter av mina gamla designer. Min personliga favorit är den gröna, tror det var eran favorit också va?


Vackert Sancho..
Dagens ridpass.

Ni skulle bara sett hur fin Sancho var idag! Red ut en liten runda som uppvärmning, blåste verkligen storm men inget skrämmer min modiga ponny, haha. Han var lite stark i galoppen på tillbakavägen, men han saktade av utan större protester. Efter det blev det lite travarbete i paddocken, och det gick faktiskt väldigt bra! Red inget avancerat, bara lite volter, serpentiner och så. Önskar jag hade filmat, får göra det nästa gång :)
Dagens vill ha!

Eftersom jag uppenbarligen inte borstar Sancho tillräckligt mycket (med tanke på hur mina jeans såg ut i söndags.. HAHA) kanske det vore lägligt att köpa dom här söta borstarna från Hööks? Då hade jag nog kunnat borsta i evigheter, eller vad tror ni? ;)

Hiss!

Det här hästgodiset från Eskadron vill Sancho hissa ;) Jag har ju inte smakat (haha xD) men det luktar gott, och Sancho gillar det så det är helt klart godkänt. Det är sött att det är format som hjärtan också. Finns här för 43kr.Dagens ridpass.


Härligt väder..

Åh, idag är jag väldigt stolt över både mig själv och Sancho! Det blev en barbackatur, och jag var faktiskt smidig nog att hoppa upp utan pall. Inte illa ;) Red bort till en grusparkering och red lite på volt. I skritten fokuserade jag mest på min sits och inverkan. Bara för att jag skogsmullerider kan jag ju inte sitta som en säck potatis, haha! I traven blev det mer fokus på att hitta takten, han vill gärna börja "skutta" för att slippa undan arbete. När vi väl hittat takten och fått igång baken på honom så gick han fint. Kan säga att jag kommer ha träningsvärk imorgon, tusan vad jobbigt det är att sitta ner och verkligen jobba med sitsen ordentligt. Sammanfattningsvis är jag väldigt nöjd :)

Ät-paus, haha!


Rena jeans.. HAHA


Söndag

Jag har klarat en hel helg utan dator. Wow, haha! Men nu är jag tillbaka. Det har inte hänt så mycket på hästfronten, red ut en kort sväng på Sancho i fredags. Hade ganska bråttom, och som tur var fick jag in honom från hagen på bara 5 min (!!). Att fånga honom är ju inga problem, men det är Surprise som jagar iväg honom. I fredags blev jag i alla fall riktigt förbannad på Surprise, jagade iväg honom så fort han ens började röra sig mot mig och Sancho. Han försökte bara två gånger, sen ställde han sig och betade. Skönt! 

Ska upp och rida senare sen. Blir nog en tur uppe i skogen :)

Bus-Surprise


Dagens ridpass.

Idag blev det en uteritt med Sara/Surprise och Anne/Q. Sancho var värre än båda unghästarna tillsammans, haha.. Han fick springa på för att hinna med dom, men sen ville han ju helst rusa förbi i full galopp också ;) Men han skötte sig bra faktiskt, han kunde gå hyffsat lugnt och kontrollerat bakom dom till slut.

Fick sitta upp på Q lite i slutet också. Han är väldigt stabil för att vara så ung (f. 2005), eller ah han börjar ju bli lite äldre nu men. Kan man kalla honom ung fortfarande? Haha stuntsamma. Det var väldigt skönt att sitta upp på en lugn häst i alla fall, efter att ha ridit duracellkaninen Sancho, även om Q busade lite en gång och blev rädd så vi for iväg. 

Q i full fart!

Film - Sancho rullar sig

När vi varit nere vid bäcken och badat är det lite tradition att han får rulla sig i paddocken efteråt. Sött! :)


Dagens ridpass.

Blev en kort tur idag, min pollenallergi gjorde sig påmind och ögonen kliade något otroligt. Sancho var nästan lite seg, fick driva i galoppen (!!) men lyssnade bra framåt annars, och förhållningarna tog han också bra. Smarta hästar..

Jag lovar - dom planerar något innan jag ska hämta Sancho. "Nu gör vi det riktigt svårt för Linnéa, hahaha". Börjar med att Surprise kommer fram och biter mig på smalbenet. Normal häst. Sen kör han lite race och jagar bort Sancho längst in i hagen. Q kommer fram och vill bli kliad, och blir sur när jag går iväg. Och så håller det på ett tag, tills jag öppnar staketet och dom andra i princip jagar ut stackars Sancho. I vanliga fall stannar han alltid utanför hagen - men inte idag. Tror ni inte han drar en runda i grannens trädgård istället? Ibland önskar man att man höll på med guldfiskar istället.. Dagens ridpass.

Blev en mysig skogstur i regnet idag. Försökte tänka på två av mina problem, att inte rida med halvöppen hand och att inte vinkla dom så det ser ut som jag cyklar. Funkade bra tills jag glömde av det, haha! Man måste ju verkligen sitta och tänka på det hela tiden, annars faller man tillbaka direkt. 

Måste säga att Sancho var riktigt duktig idag! Vi har en sträcka som är påväg hemåt, där vi alltid brukar dra på lite i galoppen så han får sträcka ut. Nu för tiden sträcker han ut vare sig man vill eller inte ;) Nej, men idag kunde vi galoppera LUGNT hela sträckan, utan större svårigheter. Härligt..

Ska bli kul att cykla till stallet i det här vädret ;)Före/efter redigering Sancho


Med andra tecken?

Ibland är photoshop kul ;) Vad tycker ni, passar dom bäst i större tecken eller inga alls/mindre?Gårdagens ridpass.

Eftersom han (återigen..) stått några dagar blev det en lugnt tur med skritt och trav. Han kändes lite loj i början, men när vi travat en bit blev han pigg istället. Tyckte han lyssnade bra, även om han var pigg försökte han inte springa på hela tiden. 

Häftigt väder, eller hur?


Dagens outfit.

Glömde givetvis benskydden, tog på dom efter jag fotat ;)

Pictures


Promenix.

Regnet bokstavligen öste ner på eftermiddagen idag, så det var en väldigt blöt Sancho jag mötte när jag kom ut på kvällen (eller ja, klockan 19.00 i alla fall). Fick bli en promenad. Hade förberett mig på att han skulle vara segare än en åsna, så som han brukar vara, men tji fick jag för han var megapigg! Fick gå powerwalk för att hänga med ;) Sprang litegrann också, och han tyckte det var väldigt roligt att dra iväg med mig släpandes efter, haha. 

Toffsarna är inte till för att vara snyggt, bara ett litet försök till att få all man på samma sida!Bra produktbild - eller inte.

Den här bilden ska visa upp ett träns ifrån Hööks. Oj, vad mycket av tränset som syns.. ;)


Ang. svullnaden.

Mickaela hade ett bra svar på vad det är för svullnad Sancho har:
När en häst står och äter så fylls det luft i några "fickor" som sitter där och när hästen tar upp huvudet så hinner inte luften gå ur på något sätt. Milda hade sånna första veckan när grönbetet kom och det är helt ofarligt (jag tyckte också att det såg lite konstigt ut) men det är som sagt helt ofarligt och hästen har inte ont av det och det är bara att rida på som vanligt ;D

Se där ja - nu har jag lärt mig något nytt! Man är ju aldrig fullärd ;) Behöver ridbyxor nu!

Nu har jag inga ridbyxor längre. Eller jo, två som är sönder i rumpan för att dom är använda så mycket och två som är alldeles för stora. Just nu får jag rida i ett par gamla jeans, vilket faktiskt är väldigt bekvämt, men det håller inte i längden. Tyvärr sparar jag alla mina pengar till skolavslutningskläder.. Haha, inte lätt att leva på barnbidrag ;) 

Tror jag beställer hem något av dom här paren sen, från Hööks. Har jag tur kan jag klämma mig i dom i barnstorlek så blir det billigare, haha!Gårdagens ridpass.

Igår kom den dagen jag aldrig trodde skulle komma - jag la på Sancho en vojlock. Nä, skämt åsido, men jag föredrar schabrak framför vojlockar ;) Det blev en mysig uteritt i kvällssolen. Helt underbart när det är lagom varmt! Sancho var nog glad över att få komma ut igen, för han var pigg. Skrittade länge i början så han fick värma upp ordentligt, han har ju stått i en vecka. Sen blev det lite trav, och lite lite galopp också. Duktiga lilla plutten var superduktig då, kunde ta tillbaka hur lätt som helst och att sakta av var inga problem. Wow, hästen kan sakta av.. ;) Big deal haha! Together again.

'

Q kom hem i lördags..

.. och det märks. Gick inte så superbra när jag skulle ta in Sancho igår, eller försökte ta in honom rättare sagt. Så fort vi började gå kom Q och Surprise galopperandes och jagade bort Sancho längst in i hagen.. Försökte hämta honom igen, men sen gav jag upp när det gått 40min. Hästjävlar.. Får hoppas det går bättre idag ;)

Här springer dom iväg för femtielfte gången.

Bloggtips.

Har hittat några intressanta och fina bloggar det senaste som jag tänkte dela med mig av. Har ni tips på bra bloggar - tell me! 


Me and my twinsister
drivs som ni kanske förstår av två tvillingsystrar, Alice & Julia. Trots att dom är ganska unga (födda -97) fotar dom OTROLIGT fina bilder! Det är så att jag känner mig som en total nybörjare när jag tittar på dom, haha ;) 


Två ridskoleryttare drivs av två tjejer som heter Madde och Emelie. Deras blogg har en väldigt fin design, dom bjuder på fina bilder och intressanta inlägg.


Kylskåpetstankar är en blogg där man får följa Wenches vardag nere i Belgien, där hon jobbar i ett försäljningsstall. Hon berättar om hur annorlunda hästhållning det är om man jämför med Sverige, exempelvis hur man rider in unghästar som stått på lösdrift hela sitt liv. Verkligen intressant!Irriterande.

Blogg.se krånglade igår som ni säkert vet, kunde inte blogga på kvällen. Kommer upp extra mycket inlägg idag då alltså ;)

Kan bjuda på två bilder jag tog på lillbrorsan igår!

Dummaste jag gjort.

Vi har alla varit unga (eller gamla) och dumma, right? Jag har tack och lov inte gjort några större misstag, men det finns händelser jag tänker tillbaka på och undrar hur tusan jag tänkte ;) Här är två av dom.

Börjar med en avramling som hände för väldigt längesen på ridskolan. Det var nästan precis när jag börjat rida, så jag kunde alltså inte speciellt mycket och balansen var obefintlig, haha. Jag fick stallets piggaste häst, som var för svår för mig, men det visste ju inte lilla jag. I galoppen drog hästen i alla fall, jag fick inte stopp på den och i ren panik börjar jag ropa på ridläraren att fånga hästen. Tror ni hästen blev lugnare av att jag ropade och hojade? ;) Nej, såklart inte. Slutade med att hästen sprang rakt mot ridhusväggen, tvärnitade varpå jag flög av. Ingen skada skedd men jag lärde mig en viktig läxa.

En annan dum grej var när jag fick för mig att rida ut Sancho barbacka i grimma + ett grimskaft utan hjälm. Ja, ni hör ju bara hur smart det låter. Jag har ridit Sancho utan hjälm ett antal gånger (photoshoots, skritt ute någon gång), men kommer man i full galopp med grimma som man inte vet om hästen lyssnar på, barbacka så man inte har balans OCH utan hjälm så är man otroligt dum. Dessutom hade jag min systemkamera över axeln, värd sisådär 10.000 kr.. Lyckligtvis gick det bra, var en jättemysig ridtur - men det är inget jag kommer göra om ;) 

Sanchos outfit den gången.


Mysigt!


Surprise ♥


Svar på frågor!

Vad heter din vanliga blogg?
Här hittar ni min vardagsblogg, där jag skriver om allt som händer utanför stallet, även lite bilder och sånt.

Hur ändrar man färgen/textstilen på rubriken i inläggen?
Eftersom jag är lite lat hänvisar jag till detta inlägget på Designadinblogg.se. Där är allt förklarat väldigt bra! :D

Vad kostade dina ridstövlar?
2499kr, sen fick jag 10% rabatt men det var bara ett tillfälligt erbjudande. Köpte dom på Skara Hästsport, osäker på vart dom finns annars. Kan även passa på att säga att dom är otroligt sköna nu när jag använt dom ett tag, är jättenöjd!


Mycket har hänt!

Nu skäms jag nästan över hur dålig uppdateringen varit. Det har varit mycket i skolan (har gjort 4 nationella denna veckan + stor inlämning), jag har prioriterat kompisar framför bloggen och självklart varit hos Sancho.

Men här kommer lite update om vad som hänt den senaste veckan! Sancho är svullen precis bakom ganascherna, och även på ganascherna. Storleken på svullnaden varierar från dag till dag, men den har inte försvunnit så jag har inte velat rida. Han är pigg och kry för övrigt, gick faktiskt och taktade när jag skulle ta in honom från hagen en dag, haha! Verkar alltså inte vara något stort fel på honom, men det är ju lite obehagligt att inte veta vad det är. Vi har i alla fall tagit promenader den här veckan, mysigt faktiskt. 

Här ser man svullnaden lite.


Jag har även fått ett erbjudande om att hjälpa till att rida en häst två dagar i veckan. Eventuellt har jag fått två erbjudanden, om en annan häst också.. Jisses haha! Jag vet inte riktigt hur jag ska göra, när jag hade Mirre + Sancho var det ganska jobbigt, kom oftast hem sent på kvällen och då skulle man ju äta/plugga/blogga osv. Sen måste jag ju hinna träffa killen/vännerna också. Men i och för sig är det snart sommarlov, och då har man ju all tid i världen ;) 

Surprise har ju varit hemma i en vecka nu också, och idag kommer hans storebrorsa Q hem. Får hoppas att det går bättre att släppa ihop honom och Sancho så det inte blir som förra gången. Tog föresten en massa bilder på Surprise igår, håller på att lägga in dom men här är ett smakprov! Oredigerad.Dagens ridpass.

Idag gick det inge vidare. Surprise har kommit hem nu, så Sancho verkar lite gladare i alla fall. Men han är ju lite av en hackkyckling, så när jag skulle ta ut honom ur hagen kom Surprise bakom oss och skrämde Sancho så han nästan sprang på mig. Vet att Surprise bara är unghäst, men ibland är han lite pain in the ass om man säger så. Det tycker Sancho också ;)

Red bara ut en väldigt kort sväng, Sancho var inte på humör och var lite loj. Men självklart var han skitpigg på vägen hem.. Han är verkligen mästare på att luras!Ny piké från Gina.

Kommer ni ihåg att jag skrev om dom snygga pikéerna från Gina Tricot för ett tag sen? Var inne i stan nu i veckan och kunde inte låta bli att köpa den rosa ;) Den sitter perfekt, har lagom stretchigt tyg och ett stort plus är att den är lite längre så man slipper dra ner tröjan hela tiden när man rider. Det enda negativa jag kan komma på är att det vita var lite genomskinligt så BHn syntes igenom litegrann, men det syns ju inte så väl när man rider direkt. 149kr, riktigt bra köp :)

Idiotiska bilförare?

Jag är ganska van vid att bilar gasar förbi mig och Sancho i 110km/h, och det gör oss egentligen inte så mycket eftersom Sancho inte är rädd. Men förra veckan träffade vi bilföraren som nog tar priset för att vara mest korkad... 

Jag och Sancho var ute på en tur, och vi stannade vid en korsning eftersom det kom en bil. Samtidigt kommer det en bil bakom oss, och då väntar vi lite till så den kan köra ut. Den tutar då, och jag tolkar det som att han vill att vi ska flytta på oss, så jag skänklar på Sancho och rider över vid korsningen. Bilen kör då efter, föraren vevar ner rutan och säger glatt "Tyckte det såg ut som hästen behövde lite fart, höhöhö". You say what?! :O Han hade alltså tutat för att Sancho skulle bli rädd. Nu är ju Sancho världens mest trafiksäkra häst, det enda han reagerar på är maskiner som lyfter träd. Men tänk om det varit en unghäst, eller någon rädd häst? Den hade säkerligen flygit framåt, rakt ut i vägen och det hade ju kunnat sluta riktigt illa.. Puckade människor.RSS 2.0