Gymnasie och lite ändring.

Nu har jag börjat gymnasiet. Känns lite konstigt faktiskt, men klassen/lärarna verkar bra så det ska nog funka. För er som inte vet ska jag gå natur, vilket betyder att jag kommer få plugga dygnet runt ungefär.. Haha, nej så illa ska det inte vara, men det tar mer tid än vad det gjort förut. Därför ska jag inte ha Sancho lika mycket längre, istället för 4 dagar i veckan blir det 3. Är ju lite tråkigt, men vill hänga med i skolan ordentligt. Dessutom kan jag åka till stallet när jag vill, så kommer nog åka dit lite oftare ifall jag har tid :) Lite skillnad?

Sancho i maj, när han fällt bort vinterpälsen, därför han är så tanig.


Sancho igår, efter sommarbete ;) Ser ni vilken päls han har föresten?!

you are perfectCanon EOS 450d + Canon EF 50mm f1,8

Hästlista


Kort runda.

Sancho är P I G G! För mycket sommarledigt chansar jag på ;) Blev inte någon lugn skrittur idag, jag tycker det är liiite för tråkigt så galopperade lite också. Ja, då blev det ju inte speciellt tråkigt längre, eftersom han drog iväg. Puckoponny! Haha nejdå, kul att han har roligt i alla fall.Dagens vill ha..

Det här tränset från Hööks är ju bara to die for! Man får givetvis byta pannbandet som inte är speciellt snyggt, men älskar det platta lädret och att det är hakar istället för spännen. Inte dyrt alls heller, 479kr. Finns här.Typiskt!

Precis när motivationen för hästarna kommit tillbaka - går jag och får halsfluss. Bra! Får bli lugna skritturer för mig och Sancho dom närmsta 10 dagarna, tills jag slutat käka medicin.. Islandshäst nästa?

Måste faktiskt säga att det inte är helt omöjligt någon gång i framtiden! Skulle lätt kunna tänka mig att ha en islandshäst, vid sidan om då kanske, hoppintresserad som jag är. Det var väldigt härligt att tölta, mindre jobbigt än trav haha. Kanske får lära Sancho tölt.. hur tror ni det skulle gå? ;)

En till bild på lille Gladur!


Islandshästar

Aaaaaj, min rumpa! Två timmars uteritt med mestadels tölt, tror till och med att jag kommer få träningsvärk. Det var superkul verkligen! Fick en jättesöt häst, Gladur. Vi var nog totalt 10 personer, och alla var ridvana så det blev mycket tölt och även galopp. Fick beröm av turledaren, jag hade taktkänsla och jag satt med bra i tölten. Gladur brukade tydligen lägga in passtakt i tölten, men det gjorde han inte idag, fast ibland blev det lite galoppaktigt. Det var intressant att verkligen känna skillnaden, man märkte direkt när takten inte stämde. 

Blev faktiskt riktigt sugen på att ta en privatlektion på det stället, saknar att rida för instruktör. Det var ju ett bra tag sen, nästan ett år tror jag? Fina ponnyn!Tur att man har bra balans..

Var ute och red i skogen idag. Vi travade på i ett ganska bra tempo, när Sancho helt plötsligt tvärnitar, slänger ner huvudet och ska klia sig på benet! Tack så mycket för det, haha ;) 

Han fäller nu också, så mysiga barbackaturer är ju bara att glömma om man inte vill ha världens hårigaste rumpa sen. Planer till helgen.

Inget nytt på hästfronten, allt rullar på som vanligt. Men på lördag ska jag få rida islandshäst! Turridning, med mamma, Tommy (låtsaspappa) och mammas barndomsvän + man. Jag får följa med för att dokumentera turen i bilder, haha. Vi var på samma ställe för några år sedan, och då var det faktiskt första gången jag red islandshäst. Ska bli kul att göra det igen :) 

Bilder tjuvade på google.. Aja baja Linnéa!


Min andra blogg.

Mer intresserad av mitt liv/fotografering än hästar? Börja följ min andra blogg som finns här :) Lägger ut mer vardagliga bilder där, medans det mer blir hästbilder här.RSS 2.0