En riktigt jävlig dag..

Ja, herregud vart ska jag börja? Är EXTREMT trött nu, vilken kanske inte är så konstigt. Idag har det varit friluftsdag = vi har varit ute i skogen från 08.00-15.00. Det var inte direkt tråkigt men det var ju inte kul heller. Vi gjorde en massa saker i alla fall. Våran klass var t.ex bäst på att tända eld, haha. Sen har vi klättrat över bäckar, orienterat, kört 5-kamp och käkat en massa fika. 

Åkte direkt till Sancho, eftersom det tar typ 2 min att cykla till stallet från skogen, ingen idé att åka hem och byta om liksom. Han var ganska pigg idag, så han fick springa av sig lite ute i skogen. 

Och nu på kvällen har jag vart och ridit på ridskolan. Hade Casper och vi hoppade bana ute i paddocken. Han var väldigt seg, inte pigg och stark som han brukar vara. Men det gick hyffasat ändå, vi hoppade ju ändå inga stora hinder så vi behövde ju inte direkt fart ;) Haha. 

Nu ska jag ta och SOVA!! Gud vad härligt.  

FILM - Jag & Sancho ♥

Idag är det exakt 10 månader sen jag började rida Sancho! ♥ Och det har verkligen gått framåt, speciellt nu när han kommit igång efter hältan/vilan :)

Idag klättrade vi lite, galopperade lite längre sträckor och red på volten vid SMU-stugan! Han var jätteduktig hela tiden, precis som han brukar vara ;)


Dessa träffade vi på idag..


Älgarna! Jag trodde dom försvunnit, men sån tur hade man visst inte :( Dom var minst 100 meter bort men Sancho blev livrädd och nästan skakade, stackarn.

Nu tycker jag det kan bli sommar.

Blir ni inte extremt sugen på sommar när ni ser dom här bilderna? Grönt gräs, härlig sol, grillning och jordgubbar!








Vecka utan prov!

Åh, fattar ni hur gött det är?! En HEL vecka utan att behöva läsa på ett endaste ynka litet prov. Tisdagar brukar vara min pluggdag, men idag har jag varit ledig hela eftermiddagen! Jag har varit sugen på kladdkaka hela helgen, så idag kunde jag äntligen samla kraften till att göra det (ja, att göra kladdkaka är anstängande). Dock blev den inte alls lika god som jag hoppats på.. Jaja, that's life.

FILM - Jag & Syrran i terrängen

Ush, säger jag bara. Idag var det INTE min dag. Det var längesen jag red så här dåligt som jag red idag :) Fick Syrran, som var pigg och glad trots att jag red som en kratta. Vi hoppade ute i terrängen för första gången detta året, och jag måste erkänna att lite kul var det. Speciellt stocken, den är så bred att det känns som man flyger, haha! Jaja, här kommer filmen. Att jag ens lägger ut den, men ja, lite får man väl bjuda på sig själv.


Måndag.

Ska snart åka iväg till Sancho, sen blir det att åka till ridskolan och rida igen. Orkar inte direkt skriva nu, hade gött ;D

Tävling.

Sancho - 20cm 0 fel.
Han var seg, men skuttade runt banan utan problem ändå. Han började blöda näsblod på framridningen, han hade frustat så mycket att ett blodkärl gått sönder ;O Det var dock ingen fara.

 

Madicken - 60cm 0 fel.
Ush, det gick verkligen inte bra. Innan 1an rusade stack hon, men sen fick jag lite mer kontroll sen i alla fall.


Imorgon blir det stressigt.

Tävling imorgon. Som tur är så är mamma med som häst-hållare och skjussare mellan ridskolan/Sancho. Jag är den enda som ska hoppa 20cm, vad jag vet i alla fall, vilken betyder att jag startar först av alla :( Inte kul. Blir stress att skritta hem Sancho, släppa ut han, åka tillbaka till ridskolan och hoppa 60cm på Madicken. Har anmält mig i 80cm egentligen, men ska byta till 60cm (om det går) eftersom hon antagligen kommer vara trött efter att ha gått med så många ryttare innan. Vill hellre ha en bra runda än att hästen är dödstrött och knappt orkar hoppa :)
Nepp, nu ska jag sova. 09.30 bär det av till Sancho!


FILM - Markarbete/dressyr 23/4-2010

Sancho var bäst idag! Red lite dressyr, och travade över en bom. Haha, som jag var lite orolig för så orkade han inte riktigt lyfta fossingarna en del gånger, men i slutet så gick det bra! Undrar bara hur det går imorgon..


Detta är en rubrik.

Igår (torsdag) var verkligen en helt underbar dag. Det hände ingenting! Inga jobbiga lektioner, ingen ridning och inga måste-göra-saker. Även om jag älskar att vara i stallet, så är det skönt att bara kunna ta det lugnt någon gång ibland. Kvällen spenderades istället med att titta på Desperate Houswifes med munnen full av popcorn.

Vad har hänt idag då, hittills? Vi hade en väldigt intressant disskussion på biologin, om religon och sånt där. Synd bara att en del inte kan hålla det på en mogen nivå ;) Redovisningen på svenskan (filmen om Per-Åke) gick väl bra, jag hade stavat ett ord fel, så typiskt.
Nepp, nu ska jag snart upp till Sancho! Imorgon är det tävling, hjälp.

FILM - Jag & Sancho 21/4-2010

Här är filmen från i onsdags :) I slutet ser man hur "mycket" det haglade, haha.
Ni får ignorera min sits, ser värre ut på filmen men jag vet att jag sitter som en hösäck!


Dagens irritationsobjekt.

Batterier. ALLTID ska det vara något fel med dom. Ska man filma när man rider, så är givetvis batterierna slut. Ska man titta världens bästa serie på DVD:n, så är givetvis batterierna slut. Och när man ska blogga, ja då är givetvis datamusens batterier slut. Hurra. Jag är i alla fall tillräckligt duktig så jag har kunnat komma förbi batteri-problemet och lyckats filma när jag rider, tittat DVD, och ja, nu bloggar jag ju :)

Jag hade oturen att det skulle börja hagla mitt i ridpasset = det blev inte speciellt långt. Sancho var ju duktig som vanligt, haha. Jag tycker alltid han är duktig även fast det går skit ibland :D Men idag gick det faktiskt bra! 
Är nervös inför lördag. Jag vet att det inte direkt handlar om att vara felfri, MEN, jag har varit felfri på varenda tävling. Jaja, att trava runt en 20cm bana borde ju jag och superhopparen Sancho klara! Frågan är bara om Sancho orkar bry sig om att lyfta på fossingarna när det är så små hinder, höhö.. ;) 

Det finns alltid en ursäkt..

.. till att inte plugga. Sen om ursäkten är bra eller dålig, det kan man ju diskutera. Min ursäkt just nu till att inte plugga till slöjdprovet är svenska-arbetet, som är snäppet roligare ;) Vem gillar inte att klippa ihop en sjukt rolig (men jävligt pinsam) film? Om valet står mellan att läsa på tvättråd och att lyssna på roliga Per-Åke, är valet ganska enkelt :)

Tillbaka till verkligheten.

Det var inte allt för jobbigt att gå till skolan idag faktiskt. Mer än halva klassen är ju på prao denna veckan så det har varit lugnt för en gång skull ;) Fick tillbaka kemiprovet, som jag trodde gick åt helvete.. Jag måste ha sjukt mycket tur, för jag lyckades få MVG! Det tackar man ju inte nej till.

Sancho var inte direkt pigg på något idag. Red lite på ängen, och han fick för sig att leka snigel. Jaja, han hade nog en dålig dag. Han märkte inte ens två rådjur som skuttade typ 15 meter ifrån oss. På onsdag ska han nog få springa lite på "galopp-banan", då blir han nog lite (läs: mycket) piggare ;)


FILM - Jag & Sancho 18/4-2010

Film från idag :)


FILM - Jag & Casper 15/4-2010

Här kommer filmen från den dåliga ridlektionen i torsdags.. Haha.


Snabb uppstigning..

Mitt minne är inte det bästa kan jag säga. Vaknade imorse och kom på att jag skulle rida ut med Micka, och fick JÄVLA bråttom. 09.50 gick jag upp och 10.10 var jag i stallet.. Där snackar vi snabb uppstigning :) Dock blev det ingen uteritt med Micka, hennes häst var halt.
Red en sväng på ängen med Sancho i alla fall, det blåste sjukt mycket! Trodde jag skulle blåsa ur sadeln, haha. Sancho var i alla fall jätteduktig, han behöver bara mer muskler nu så blir det nog bra :)

Lång lördag.

Haha, ja, vad ska man skriva idag? Det har verkligen inte hänt något. Har funderat på att läsa på slöjd-provet, men kom fram till att jag inte orkade.. ;)
Tror jag ska börja göra en ny bloggdesign, någon som är lite mer vårig :)

Storm?!

Shit vad det har blåst idag eller! Som tur var slapp jag att cykla till Sancho, hade väl legat död i nått dike nu i sånna fall, haha. Stog och fixade med han lääänge idag, och övade lite trick. Han kan lyfta på höger framhov nu, vänster fattar han inte riktigt än men det kommer :) Testade ett nytt trick idag också, PUSS! Haha, det var han riktigt duktig på. Får se om han kommer ihåg det på söndag xD

Nästa lördag är det tävling som gäller! Kommer starta 20 cm med Sancho, och 80 cm med Madicken. Hoppas det inte blir allför stressigt, men jag har mamsen som hålla-häst-hjälp så det ska nog gå bra ;D

Prao dag 5.

Sista dagen på praon :( Idag löshoppade vi igen, och tog kort på dom. Columbo, som rev ner hela banan förra gången, var mycket lugnare idag (som tur är!) Annars har det inte hänt så mycket.
Det har varit en rolig vecka, även fast jag har varit extremt trött efter varje dag ;)  

Hoppning.

Har kommit hem från ridskolan nu, idag var det hoppning på Casper som gällde. Det gick inte speciellt bra, han var hur tung som helst! Han brukar ju bli pigg så fort man börjar hoppa, men det blev han inte idag. Sen började han krulla ihop halsen utan att jag ens tog i honom! Helskumt. Jaja, får hoppas det går bättre nästa gång :) Film kommer imorgon.

Prao dag 4.

Idag var det en kort dag, slutade runt 12.15! När jag skulle gå ut med Hillary ur stallet så skrapade jag upp 3 fingrar, så lyckat. Lilla stackars Columbo var själv i stallet och blev orolig, men han blev väldigt glad när han fick komma ut i hagen till dom andra ;) Annars har det inte hänt något speciellt, har mockat och sånt.
Snart ska jag upp till ridskolan, tror vi ska hoppa idag.

Hästarna har nog vårkänslor.






Vårkänslor!

Var hemma i 5 minuter efter praon, sen bar det av till Sancho. Asgött väder, så jag red faktiskt ut i T-shirt. Hörde ni, T-SHIRT! Helt otroligt, för några veckor sen låg det 5 meter snö ute. Jaja, Sancho var verkligen hur underbar som helst idag. Vi red bort till en "galoppbana", en gräsplätt som är klippt som en rund bana typ. Och OJ vad lilla gamlingen blev pigg ;) Taktade som en jag-vet-inte-vad, och huvudet var långt upp i vädret. Men han höll sig förvånansvärt lugn, kunde t.o.m ta en LÅNGSAM galopp utan att han stack för mycket. Och han gick hur fint som helst i traven, så fint har han aldrig gått med mig! Han jobbade verkligen, sjukt underbart. Gjorde lite skänkelvikningar, öppnor och slutor också. Såklart gick det bra, har man världens bästa häst så :) ♥

Prao dag 3.



Fick börja sent idag, klockan 09.50.. Haha, inte lite fuskigt :) Löshoppade alla hästarna, och som dom hoppade! Hillary var lite morgontrött men hoppade fint ändå, och hon var så himla snäll. Calvetto var också snäll och så, fick hoppa vattenmatta för första gången (?). Hon var lite rädd i början, men sen hoppade hon den också. Sen var det dags för Columbo.. Haha, lilla stackarn trodde att hans spegelbild var en annan häst! Så på vägen till "den andra hästen" drog han med sig hela hindrena och allt. Knäppishäst :) Men JÄVLAR vad han hoppade fint!
Annars har det inte hänt något speciellt. Klippte hovskägget på Calvetto, och Columbo fick en ny frisyr, haha. Sen har jag självklart mockat massa skit ;)

Prao dag 2.

Ush, vad blåsigt det har varit idag! Precis när vi red ut var det extremt, vilket ledde till stirriga unghästar ;) Fick rida Hillary, som är jättemysig att både hålla på med och rida. Hamnade lite på sniskan när alla hästarna blev rädda för höbalar, men jag ramlade INTE av i alla fall, haha! Men när vi väl kom till skogen så gick allt jättebra. Annars har jag mockat, putsat träns och lite sånt där. Imorgon blir det löshoppning, spännande!
Tog kort i typ 2 min på lunchrasten, här är typ dom bilder jag fick xD


Calvetto


Columbo (bakom) & Hillary (framför)


Fina Columbo :)


FILM - Longering, Sancho

Blev väldigt snabbt hos Sancho idag, kom inte dit förens 18.00. Longerade lite ute på ängen. Han gick inte lika fint som han gjorde senast men ja, han fick motion i alla fall ;D


Prao dag 1!

Haha, jag är helt slut. Första dagen på praon avklarad, och det har gått jättebra :) Har ryktat, mockat och sånt där. Skrittade av Hillery, en 3-åring som ska gå 3-årschampionatet. Sen åkte vi till Habo och hämtade Columbo, en 4-åring som har blivit riden i en månad. Han showade regält när vi släppte honom i hagen, sen tyckte han att det var ensamt så han hoppade ut ur hagen, haha. Tur att han inte sprang ut på vägen i alla fall, ush det hade varit hemskt!


Calvetto                                                                         Hillary


Sötnos.


Red en lååång tur idag, runt 2 timmar! Det tar ju lite tid när man skrittar hela tiden :)

Imorgon är det dags för PRAO! Ska bli så himla härligt, dels att slippa skolan och dels att få vara i ett stall hela dagarna. Men dumma lilla jag hade ju inte läst ordentligt på busstiderna, så jag kommer komma dit typ över en halvtimme tidigare. Haha, jaja, ingen risk för att komma försent i alla fall.

Filmning.

Åh, visst har det varit helt underbart väder idag? Det var på tiden, haha. Var hemma hos Sara ett tag förut och filmade skolarbetet som jag, hon och Elin håller på med. Kort och gott handlar det om att vi ska spela in en novell, som vi sedan ska redovisa. Pinsamt att visa upp filmen inför klassen, men ja, lite får man ju bjuda på sig själv.
Lite bilder från dagen;





Detta önskar jag mig just nu:


Stövlar: 1499kr
Väst (bara för jag måste ha en, hatar västar..): 899kr
Handskar: 29kr
Pannband: 169kr

Ska FÖRHOPPNINGSVIS prova stövlarna/västen om några veckor, och hoppas det passar :)

Tråkig lördag.

Haha, ja dagen har ju inte varit allt för rolig. Sov till 12, lillebrorsan har haft kalas nr 2 (japp, han får minsann två kalas!) och nu har jag suttit och umgåtts med den lilla skitungen i nån timme. Umgås med honom = spela WoW. Allt han säger är "mm" hela tiden, otroligt roligt :)
Sen har ju världens bästa brottare Ellen vunnit en cup (ja, eller vad det nu är). 1000 kr vann hon, det hade inte jag tackat nej till. Man kanske får börja brottas, höhö.

Lilla plutten är bäst!


Sötnosen var bäst idag (precis som varje dag, haha). Första gången jag longerar honom, och han var så himla duktig! Gick i jättefin låg form och lyssnade på minsta lilla jag sa :')


FILM - Uteritt

Red ut långt (eller i alla fall längre än vad jag gjort på lääänge) på Sancho idag. Vädret var lite sisådär, men fåglarna kvittrade och det kändes verkligen som vår! Sancho tyckte det var kul att få springa, även om vi bara galopperade litegranna. Så sött, när man fattar galopp åker örona framåt direkt och när man saktar ner så åker örona bakåt, haha.


Nu var det allvar igen.

Första skoldagen avklarad. Inte så himla hemskt, men det lär bli värre imorgon när tröttheten kommer ikapp. Hinner inte skriva så mycket mer nu, har tre prov nu som väntar på att jag ska läsa på dom.. Haha.

Sista dagen på det härliga lovet..

Behöver jag ens säga att jag blir trött av bara höra ordet "skola"? Det lockar INTE att sitta i en skolbänk flera timmar när man kan vara i stallet istället.. Proven vi har den här veckan har jag knappt rört, lär väl inte få världens bästa resultat men det får duga. Imorgon ska det bli en plugg-dag, hela eftermiddagen med bara massa härligt skolarbete :) Åh, jag längtar redan. Eller inte.
Om en vecka börjar praon!! :D *happy* Något att se fram emot i alla fall.

Tävling på TBR.










FILM - Jag & Sancho på ängen


Galopp i vårsolen.


Visst låter det underbart? Mja, inte när man springer bredvid hästen istället för att sitta på. Sancho är SNABB. Så härmed ger jag upp, det går inte springa med honom ;) Jaja, imorgon får han skor så då kan man börja rida till skogen. Gissar på att Sancho kommer vara som en duracell-kanin, haha.

Fina Surprise!








FILM - Sancho leker sjöhäst


Det som göms i snö..


I december försvann ett av Sanchos benskydd när vi red ut. Gissa vad jag & kusin Rebecca hittade när vi var ute med gamlegubben? Benskyddet! Det var verkligen inte i fint skick, men ja, vi hittade det i alla fall ;)

Sancho hade nog väldigt kul idag. Han ÄLSKAR vatten, och vi hittade en stor vattenpöl som han busade i vääääldigt länge. Fick dra upp honom, haha. Sen fick han (och jag!) lite motion, sprang med honom när han galopperade. Kul tyckte Sancho, jobbigt tyckte jag ;)






Översvämning i hagen.

Nu har hästarna både fått bad och badkompisar.. Haha :D

Långfredag?


Det är väl långfredag idag? Jag har verkligen ingen koll på alla helgdagar hit och dit, men det viktigaste är ju att veta att man är ledig. Ja, helt ledig är jag ju inte. Upp klockan 10.00 och plugga på kemiprov, visst låter det som en perfekt ledig morgon? Sen ska jag hinna plugga franska revulitonen någonstanns mellan alla kusinbesök, stallbesök och hjälpa-lillebror-med-sin-dumma-svenska-läxa-besök :)

The sun is shining.

1 april, solen skiner och mitt humör är.. inte speciellt glatt. Vi har tre prov nästa vecka, och dom måste man givetvis plugga till. Alltid ska det vara något som förstör lov! Menmen, det är bara att kämpa på. Nu när solen skiner är det mycket, mycket lättare att plugga i alla fall. När det är mörkt och grått så vill man bara att krypa under täcken och gå i ide. Om man ändå var en björn, tänk vad härligt! ;)


RSS 2.0