Western är coolt!

Har precis tittat VM i western ifrån Kentucky, jädrar vilka lydiga hästar säger jag bara! Ryttarna gör ju så otroligt små hjälper men ändå stannar hästarna på en sekund.Sancho hade nog varit rätt gullig i western-style ;)

Jag lever!

Igår var den roligaste dagen på länge! Jag var ju sjukt nervös innan jag skulle åka iväg, men när vi väl var ute i skogen var jag bara taggad. Jag och Ellen sprang inte så fort, vi hejjade på lärare, filmade och ylade mest. Vi kan i alla fall vara stolta över att vi inte sprang vilse, vi hittade alla kontroller och att vi inte var långsammast ;D Efteråt så var blev det bad+bastu i badhuset, najs.
Trodde jag skulle ha världens träningsvärk idag, det var liksom sand och backar i 90grader hela tiden, men känns inte så mycket, ÄN ;)

Dags för nattorientering!Nu är det dags att ge sig av till skolan snart, och åka ut till den mörka skogen.. Rädda mig :(

Äpple + spö + hungrig häst =

..roliga bilder! Fick världens bästa idé idag, jag stod och skulle ta kort på Sancho men han ville inte riktigt se söt ut ;) Då tänkte jag, "fasen, nu skulle man ha något att locka honom med" och vips så knåpade jag ihop en lockare. Man hackar ett litet hål i ett äpple och trär på det på ett spö, och tadaaa :D
Givetvis så fick han ju äpplet efter ett tag, så taskig är jag inte att jag retar honom ;)
Nu får min kropp ge sig!

Alltid är det något som är fel med min kropp! Är det inte halsont så är det feber, och är det inte det så är det mensvärk eller ont i huvudet. Fasen, jag kan inte vara hemma hur mycket som helst ju. Idag har jag varit i skolan i alla fall, sista lektionen var kämpig men det gick. Men fick skippa Sancho, för trots alvedoner vägrade magen att ge med sig.. Känns som jag varit borta hur mycket som helst från honom det senaste, inte bra alls. Det är liksom han som håller mig uppe, som får mig att vara glad. På onsdag ska jag släpa mig dit oavsett om jag brytit alla ben i kroppen, nothing can stop me :)

Släpade mig till frisören gjorde jag i alla fall, har väntat på det ett bra tag nu och jag ville klippa mig innan begravningen på fredag. Ska försöka ta nån bra bild imorgon på hur det blev, men jag kan säga att mitt hår är 20cm kortare, haha. Känns som att jag inte har något hår kvar alls! Men det blev bättre än vad jag trodde det skulle bli :)

Jag ♥ Eskadron!

Vill ha ALLT som finns på bilderna, mohaha!
Och näe, min framtida häst kommer inte alls bli bortskämd.. haha.

Nu är det höst på riktigt!

Idag var det halvmörkt, regningt och ruggigt när jag red. Hade tänkt slänga på Sancho reflexländtäcket men det var alldeles för stort, han har inte lika stor rumpa som dom andra hästarna ;) Funderar på att köpa ett till honom, har 500kr över som jag inte vet vad jag ska göra med. Har tittat lite på träns också, och på en rosa huva.. eller ett rosa träns! Haha, bara saker till Sancho, men jag kan ju inte hjälpa att det är roligare att köpa saker till honom :D  

Jaja, tillbaka till dagens ridning. Vi red ut i skogen för första gången på.. en vecka? Jag som trott att han blivit lite trött nu, att åldern kanske börjat visa sig, men icke. Han studdsade när han inte fick springa och sprang som en idiot när han väl fick springa.. Gulliga lilla plutt :)


Fråga mig något!

I den lilla lådan här nedan kan ni fråga mig vad som helst helt anonymt, bra va? Det kan t.ex vara en fråga om mig, om Sancho, om foto eller om något helt annat :)


Såhär ser jag utan linser!


På ett ungefär, kan ju inte göra helt exakt ;)

Kort eller lång pannlugg?Jag tycker lång, han ser för "strikt" ut när han har kort. Den långa ger mer intryck av att han är busig, och det är han ju ;)
Vad tycker du?

Hösten måste vara den värsta årstiden.

Jag tänker "hissa och dissa" för första gången i denna bloggen, och det jag dissar är HÖSTEN! Det finns verkligen inget positivt. Det främsta dåliga är att;
- Skolan börjar (och jag är redan skoltrött efter en månad)
- Det är kasst väder, ruggigt och slaskigt överallt.
- Det blir mörkt.
- Det finns inget roligt att ta kort på.

- Det är älgjakt = jag vågar inte rida i skogen utan att se ut som ett levande reflexmonster.

På söndag tänker jag hoppas på regn, så jag och Sancho kan slänga på oss alla varma reflexgrejer och ge oss ut i skogen. Allt jag får fram i reflexväg ska jag slänga på oss, reflexjacka, reflexbyxor, reflexbenskydd, reflexländtäcke, ah ni fattar. Man kan ju hoppas att vi skrämmer bort älgarna också, det var en ryttare i närheten som blivit jagad av älgar idag, hujedamig..

Det här vore det ultimata!


Knäpp häst alltså.

Idag fick Sancho välja väg, han måste ju också få bestämma ibland faktiskt ;) Jag kan i alla fall konstatera att han inte är världens bästa vägvisare, redan första korsningen blev han osäker och tillslut så gick han rakt fram in i några träd.. HAHA. Men sen valde han en väg, den är extremt tråkig, bara asfalt, men han var nöjd i alla fall! Jobbade lite i skritten, lite sidförande och halter, och han var (som vanligt) duktig.

Rymde gjorde han idag också. Han stod inne i stallet (lös) och käkade, det brukar ta rätt lång tid eftersom han måste slicka hela hinken ren innan han är klar, så jag tänkte att jag kunde stänga till paddocken under tiden. Gjorde det, och när jag vänder mig om ser jag en glad Sancho som traskar ut ur stallet och fram till mig ;)


Första gången jag red Sancho.

Först visste jag nästan ingenting om vad det var för häst som jag skulle rida. Det jag fick reda på av pappa (som hade pratat med Sanchos ägare) var att det var en 25-årig gammal hopp-ponny som var pigg i skogen. Då föreställde jag mig såklart en svart, maffig ponny som såg ut som en frieser.. Ehm, väldigt realistiskt. Pappa kom inte riktigt ihåg namnet men jag lyckades lista ut att han hette Sancho, och då visste jag exakt vilken ponny det var eftersom jag sett honom på någon clear round på ridskolan. Men då blev jag om möjligt ännu mer nervös, eftersom jag visste att han reds (och fortfarande rids) på ponnyhackamore. Sånna bett finns ju inte direkt på ridskolan, och på nätet läste jag att det var totalt annorlunda mot att rida med vanligt bett. 

Behöver jag ens säga att jag var grymt nervös när jag skulle "provrida"? Åt nog knappt nått på hela dagen, haha. Och dessutom hade mina linser tagit slut, så jag såg ingenting. Det jag såg i hagen när vi skulle hämta honom var en röd fläck, haha. Men det gick bra ändå, och jag kunde i alla fall se att det var en supergullig liten ponny ;)
Nervös för bettet hade jag knappast behövt vara, fast jag vågade inte ta så mycket i honom för jag var rädd att jag skulle skada honom. Tror inte jag vågade ta i honom förens efter 2 veckor, kanske mer, haha.
Det gick i alla fall jättebra när vi red, jag hade förväntat mig att han skulle vara liiite piggare men han var ju ändå ganska pigg. Det jag skrev i bloggen om honom var;
- Supersöt
- Supermysig
- Lagom pigg
- Jättelätt att fatta galopp på, haha
Och allt det där stämmer ju in på honom fortfarande ;)


Bilden är tagen från första gången jag red honom själv utan att någon med, förutom Ellen som tog kort då.
Här ser ni också min icke existerande tygelkontakt ;)Utvecklingssamtal.Idag har jag nog haft det lindrigaste utvecklingssamtalet under min skolgång. Mycket positivt och lite negativt, haha. Tydligen hade jag kommit försent till tyskan några gånger, men det var det värsta som sades :)

Jag är jättenervös inför nästa vecka! På onsdag kväll/natt har vi 9:or nämligen nattorientering, vi blir körda mitt ut i en kolsvart skog och där förväntas vi kunna orientera! Jotjena säger jag bara, mörker och skog går inte riktigt ihop för mig. Ush, ush ush..

Smått stressig dag.

Dagen började inte bra. Jag hittade inte nycklarna och råkade låsa ute mig, kunde inte cykla till skolan med andra ord så jag kom försent eftersom jag fick gå *suck*. Väl efter skolan så var det bara att skynda hem, skynda att byta om och skynda till stallet. Hade nämligen utvecklingssamtal 19.30, och eftersom vi slutade 16.00 idag fanns det inget tid till att slappa.

Jag hatar att stressa i stallet. Jag vill kunna borsta och hålla på med Sancho 45min innan jag rider, känns så taskigt om man bara tar några tag med borsten och slänger på grejerna. Jaja, idag red jag i alla fall inte. Paddocken är som en sandstand = jag vill inte rida där, och skogen skulle jag inte hinna, så jag tog en liten springtur på gärdet med han. Som vanligt var det djupdykning ner i varje grästuva, när det gäller mat är han stark som en oxe och envis som en åsna!

Tror han proppade i sig runt 5 äpplen idag, hade med några stycken och tänkte ge hälften idag och hälften imorgon, men man kan ju inte låta bli och ge honom hela påsen när han är så gullig.. Han vet verkligen hur han ska göra ;)


FILM - Sancho är en riktig godisgris..

Här får ni se godisgrisen Sancho in action. Som jag sa i förra inlägget så gör han sig söt först, och sen när det inte funkar så börjar han "hota" ;)


Info om Sancho.

Oj oj, vart ska man börja? Finns ju så mycket att berätta om honom! Kan ju ta lite kort fakta först.Namn: Sancho
Ålder: 27 år (född 1984)
Kön: Valack
Ras: Welsh, Connemara, New forest, Arab och Fullblod!
Färg: Rödskimmel (kan stå som brunskimmel?)
Tecken: Skjuten stjärn, snopp, vit överläpp, vit halvstrumpa h.b, vit kota v.b.
Höjd: Runt 140cm (maxad C, ibland liten D haha)

Sancho föddes på Irland 1984, man vet inte exakt vart och inte heller hans stam. När han ridits in gick han mycket jakt och det sitter kvar än idag, när mar man rider i grupp blir han extremt pigg och under jaktsäsongen är han lite extra alert. Jag vågar inte ens tänka på hur pigg han måste varit som unghäst under jakten, haha! Han importerades till Sverige när han var runt 6 år har jag för mig, är inte riktigt säker. Här antar jag att han utbildades och kom igång med tävlandet, främst inom hoppning. Som högst har han gått EM-nivå, så han har allt varit riktigt duktig. Han har gått lite terräng, och antar att han gått dressyr också.

Jag har varit medryttare på honom sen juni 2009, snart två år alltså. Första gången jag red honom var lite speciellt, eftersom jag inte såg något! Jag har ju linser och dom hade tagit slut, så jag fick ta mig dit utan att se mer än blurr, haha. Jag kommer ihåg att jag gillade honom för att han var så lätt att fatta galopp på. Eh, ja så kan man ju också tänka ;) Jag tar hand om/rider honom 4 dagar i veckan. Ägaren rider honom inte längre, så jag är den enda som rider honom.


Första månaden jag red honom, juli 2009.

Sancho är den bästa förstahästen man kan tänka sig, snäll i alla lägen verkligen. Han har lärt mig så otroligt mycket, även om jag gjort fel så har han bara suckat åt mig och varit tålmodig. Trots att han är 27 år så tycker jag att han inte verkar vara en dag över 20. Han är väldigt fräsch, och han rids 4 dagar i veckan. Vi har mest skoj ute i skogen, men då och då tar vi ett pass i paddocken eller skuttar över något hinder. Vi har faktiskt "tävlat" en gång, felfria var vi och vi fick med en liten rosett hem! 20cm, väldigt svårt, haha.

Gamla hästar brukar ju vara trötta och sega också, men inte Sancho. Man får väcka honom lite, skrittar man bara så går han och sover, haha. Men när han väl vaknat, då går det undan. 8 av 10 galopper är snabba, det är bara i paddocken han blir seg. Även om han är snäll, så kanske han inte är den bästa nybörjarhästen ute i skogen eftersom han är så pigg. Han bockar inte, men ibland krävs det mycket för att få stopp på honom. 

Jag och Sancho när vi tävlade clear round våren 2010 :)

I början när jag red honom var det mest skogsmulleridning, och om jag gjorde nått försök till att rida lite "dressyr" så såg det inte speciellt vackert ut. Man måste rida rätt för att han ska gå rätt, och uppenbarligen red jag ju inte rätt. Det var inte förens i våren 2010 som det började lossna lite, och nu går det bra, även om han inte riktigt orkar jobba så som en yngre häst orkar.Personligare häst får man leta länge efter, han är superenkel att "läsa av" och man ser exakt vad han tänker. Tydligast är det när han vill ha godis. Först så gör han sig så söt som möjligt, och funkar inte det då hotar han. "Ge mig godis NUUU" och så rynkar han läppen, örona bakåt och mord-stirrar en i ögonen. Eller som en annan gång när jag skulle ge honom ett äpple, först blev han jätteglad, men sen när han sniffat på det så tyckte han att det var äckligt. Då drog han världens suck, blängde på mig och 'sa' "Tror du verkligen att jag tänker äta DET DÄR?" Förutom det där äpplet så äter han nog allt, exempelvis godisklubbor och pepparkakor. Något annat han är mästare på är att rymma..Som sagt så är han väldigt fräsh för att vara 27 år, men han har inte varit så frisk hela tiden. Då och då blir han halt så att han får stå nån vecka, som längst fick han stå några månader (vintern 2009-2010). Han har faktiskt varit nära på att dö två gånger, fång, men precis när veterinären skulle komma och avliva honom så blev han frisk. Han har ju lite "problem" med frambenen, han är ganska ostadig och snubblar rätt ofta, och det är därför han inte kan hoppa så mycket. Fast det är ju inget som påverkar honom mer än snubblingarna då :)

Om jag bara skulle beskriva Sancho med några få ord skulle det vara; gentleman, godisgris, personlig och gullig såklart ;)

Här kommer massa blandade bilder!


Ont i huvudet..

..men är redan bättre, kan ju vara tack vare alvedonerna ;) Min tid har spenderats framför soffan idag, tittat Top Model och sådär. Borde väl läst på lite prov eller så, men bara tanken på fysik/kemi/so fick mig att somna.. Haha. Sån är ju jag, jag skjuter upp ALLT till sista minuten, jag är så jävla lat. Får hoppas det växer bort! 

Ska påbörja skrivandet om Sancho nu, lär bli rätt långt men det har ni väl inget emot? ;D 


Tävling hos MLIDAHLGREN.


http://mlidahlgren.blogg.se/2010/september/tavling-vinn-agria-landtacke.html

Lite info om mig!

Fick önskemål att skriva lite om mig så här kommer det :)


Såhär söt var jag när jag var liten bäbis ;D

Jag heter ju då Linnéa Kosir, är 15 år och bor i en liten stad som heter Tibro. Tibro är rätt.. dött, men det är ändå helt okej att bo här. Bor hos mamsen mestadels, och varannan helg hos pappa. Mamma är svensk, och pappa är slovensk (och det är därifrån mitt lite udda efternamn kommer ifrån). Pappa är född i Sverige och så, men farmor och farfar har bott i Slovenien. I familjen finns också en liten spelgalen 12-årig lillebrorsa vid namn Jesper.

Jag går i 9an på Nyboskolan, och det är väl helt okej, även om jag är extremt skoltrött. Jag har trots det ganska lätt i skolan med ungefär allt utom matte/fysik/bild. Idrott kan vara lite jobbigt också, haha. Jag är inte direkt någon sportslig person av mig, fast jag har varit. När jag var runt 11-12 år så gick jag i både handboll och fotboll, men nu är det bara ridning som gäller. I skolan har jag inte direkt något favoritämne, men om jag skulle tvingas välja något skulle det nog faktiskt bli SO. Det brukar bli roliga disskussioner där ;) Jag har rätt mycket åsikter om nästan allt, ex hästar (såklart), politik och religion. På tal om religion, jag är inte konfimerad, istället gick jag ur kyrkan nyligen.

Det är ju snart dags att välja gymnasie för mig, och är verkligen helt lost. Vet verkligen inte vad jag ska välja, för jag har ingen aning om vad jag vill jobba med. Det program som lockar mest just nu är International Baccalaureate, man läser allt på engelska och är väldigt brett. Tror det skulle passa mig :)


Jag, mamma och någon liten ponny :)

Jag har ridit ända sen jag var liten, med ett uppehåll. Gick nån knattegrupp först som inte var speciellt rolig. Jag slutade när tjejen som ledde min häst slog till ponnystackaren på röven så den tog världens skutt framåt och jag nästan ramlade av. Men för ungefär 5år sedan började jag igen, i en grupp som nog egentligen var för lite för avancerad för mig. Dom red utan ledare och kunde redan galoppera, och jag hade ju varken galopperat eller ridit utan ledare förut. Men det gick, tror det hjälpte mycket att dom kunde mer än jag, då ville jag ju inte vara sämre än dom.


Jag och älskade Merlin.

Men mitt riktiga hästintresse började när jag blev skötare på en av ridskoleponnyerna, Merlin. Då visste jag knappt hur man sadlade eller tränsade, men eftersom jag blev tvungen att leda knattegrupper iom att jag blev skötare så lärde jag mig tillslut. Merlin var den snällaste hästen man kunde tänka sig, tror faktiskt han var snällare än Sancho. Han var en haflinger, D-ponny född 1994 e. Mandy u. Steffi. Han gjorde allt man bad honom om, han var väldigt välutbildad, även om han inte kunde hoppa för mycket pga sina ben. Det var på honom jag lärde mig hoppa, och rida ordentligt. Det var också på honom jag "tävlade" på för första gången, och jag har inte kommit hem en enda gång utan rosett när jag tävlat honom :) 
Jag var skötare på honom i ungefär 3 år, innan Sancho kom in i mitt liv. Då slutade jag att vara skötare på Merlin, eftersom det var mer slit än roligt. 17 januari 2010 fick han avlivas pga fraktur i hovbenet.. Saknar honom otroligt mycket.


Här är mitt EF-s 55-250mm.

Förutom hästar är jag också väldigt intresserad av fotografering och jag köpte min Canon EOS 450d för drygt ett år sedan. Jag har tre objektiv, kitobjektivet 18-55mm, EF-s 55-250mm och EF 50mm. Det jag är mest nöjd med är 55-250, och det är det jag använder mest. Just nu fotar jag inget annat än hästar nästan, haha.

En riktig hårboll!


Schema 9A!

Såhär ser vårat schema ut denna terminen, feel free att ta det om ni vill ha det ;D
(Klicka på bilden för att göra bilden stor)

Sådär, nu är jag tillbaka :)

Sitter vid datan för första gången på flera dagar, kom hem från Stockholm igår och idag var det dags för skola igen. Har blivit mycket disskussioner i våran klass, vi är många med starka åsikter, och vi är inte direkt rädda för att stå för vad vi tycker ;) Sverigedemokraterna har ju kommit in i riksdagen, så det är mest det vi disskuterat idag. Jag förstår inte hur folk kan rösta på dom, är folk verkligen sånna jävla rasister? SD vill ju slänga ut alla första-generations invandrare = många i min närhet, t.ex min farmor&farfar. Tycker man kan samla alla SD/rasister på nån jävla ö och släppa en atombomb över dom.. Hehe.

Esh, nu ska jag inte prata politik mer, haha. Blir att åka till saknade Sancho snart, har inte sett han på 4 dagar, och det är mycket ;) Får ta med nått gött till han, då blir han nog glad!

Ni vet väl att om det är något speciellt ni vill jag ska skriva om så är det bara att lämna en liten kommentar? Jag bits inte :)

In Stockholm City.

Sitter på nått café mitt i våran vackra huvudstad nu, fullt med folk överallt, främst politiker då ;) Träffade nyss Gudrun Schyman, hon är lika rolig i verkligheten kan jag tala om! Fick hennes autograf och "en liten bunt" med reklamkort, cirka 100st.. Haha! Sen var det en miljöpartist som ville ge ett reklamkort till mig, och då sa jag att vi kunde byta, så han fick ett F!-kort och jag tog hans kort! HAHA

Nej, jag har inte slutat blogga.

Jag har bara prioriterat bort datan det senaste. Det händer mycket - för mycket - i mitt liv just nu. Min mormor dog för en vecka sen, skolan tar upp mycket tid och jag vill vara i stallet hos Sancho så mycket som möjligt. Jag har inte orkat blogga helt enkelt, len jag kommer tillbaka snart, det lovar jag!

Något annat lite oväntat som hänt denna veckan är att jag slutat rida på ridskolan. Jag har känt det senaste att det blivit mer som en börda än något roligt, och det är ju väldigt onödigt att slösa 600kr i månaden på något jag inte tycker är kul. Och nu kan jag ju spendera ännu mer tid med Sancho! :)

Kort barbacka-tur.

Tiden flög verkligen iväg i stallet idag! Helt plötsligt hade det gått två timmar och jag hade bara mockat och kollat när Sara tränade. Men det är ju som man säger, tiden går fort när man har roligt :)

Det fick bli en kort liten tur med Sancho idag, men han gick i alla fall super! Han gick i låg form verkligen, och han lyssnade på skänklarna för en gångs skull ;) Han brukar vara otroligt seg innan man travat/galopperat igång honom, men som sagt så gick han framåt idag. Vi träffade på rådjur också, Sancho blev lite spänd först men "lurar" man honom genom att vara lugn är det inga problem. Han är lättpåverkad, rider man med en nervös häst blir han nervös, och är man själv nervös blir han också det. Men som tur är så brukar jag inte bli speciellt nervös, haha.

Haha sötis, som vanligt med en grästuva i munnen ;)

All you need is one ♥


Tömkörning + trickträning.

Hade tänkt rida i skogen idag egentligen, men skrotade den idén för det regnade och jag frös. Så slängde på honom tömkörninggrejerna istället, gjorden är lite stor men om man har två schabrak under går det alldeles utmärkt. Sancho var duktig i alla fall, han går mycket bättre från marken än när jag rider, haha. 

 

När vi var klara tog jag av han grejerna och körde lite trickträning. Han kan ju vacker hov och puss, men idag började vi träna lite på buga också. Han har lite problem med att backa när han har en hov uppe, men det gick bra några gånger så med lite mer träning kommer det nog gå :) Han gör ju allt för lite godis, haha.


Använd hjälm!Vad jag inte förstår är varför så många rider utan hjälm nu för tiden? Det verkar ha blivit någon sorst trend, främst inom dom som sysslar med "Natural Horsemanship". På var och varannan bild ser man folk som rider utan hjälm, och nu syftar jag på ungdomar som rider på hobbynivå (för att framgångsrika tävlingsryttare/beridare ofta rider utan hjälm är ju ingen nyhet). Det verkar som om folk tappat respekten för olyckor som faktiskt kan hända. Oavsett hur duktig man är eller hur snäll häst man har så blir alla hästar rädda någon gång.

Tycker det är rent ut sagt töntigt att se folk rida utan hjälm i vardagen, som om det vore coolt liksom. Dom enda gångerna jag rider utan hjälm är när vi blir fotade och hjälmen inte riktigt passar in. Det är dumt av mig, ja, men det är inte varje dag. Jag ser ingen anledning att rida utan hjälm när man ska ta ett dressyrpass i paddocken eller rida en runda i skogen, och absolut inte när man hoppar. Hoppning innebär ju oftast mer avramlingar, så att hoppa utan hjälm skulle jag aldrig göra..

Det blev lite luddigt, men jag hoppas ni förstår lite :)
Vad tycker du?

Rätt eller Fel - Jag & Sancho

En annan variant på "Hot or Not", som heter "Rätt och Fel The Truth".
Skickade in en bild till Proffsens där dom bedömde bilden på mig och Sancho, vi blev självklart Rätt ;) 

Såhär skrev dom;


Sry för tråkiga inlägg.

Lär antagligen inte bli speciellt roliga inlägg den närmaste tiden, mitt liv är inte på topp nu direkt.
Idag har jag varit ute lite mer i alla fall. Sprang en sväng på morgonen och sen åkte vi in till stan och köpte linser. Tittade lite på glasögon också (jag har ju inga trots att jag egentligen behöver) och jag hittade faktiskt ett par som jag nog skulle kunna tänka mig. Lila var dom, snyggt :) Släkten kom idag också, men nu är det bara moster och hennes hund som är kvar.

Lilla Lisabet :)


Hemsk dag.

Blev ingen skola idag, pga en anledning jag inte kan säga än.. Tog mig upp till Sancho i alla fall, tur att jag har honom säger jag bara. Finns ingen som är bättre än han på att få mig på bättre humör ♥


 


Hot or Not - Jag & Sancho

Alla som läser hästbloggar kan knappast ha missat Dressyrmupparnas "Hot or Not", där dom bedömmer en bild på häst och ryttare, och säger om det är Hot eller Not. Skickade in en bild på mig och Sancho bara för skojs skull, och vi blev självklart HOT! ;)

Såhär skrev dom;

Springa, springa, springa.

Det har blivit mycket spring idag. Typ. På idrotten sprang vi 100m, och jag sträckte mig INTE! Otroligt. Sprang en sväng nu när jag kom hem också, rätt gött faktiskt. Ska försöka springa några dagar i veckan nu. Snart är det dags för ridlektion, jag är redan dödstrött så vetifan hur det kommer gå.

Uteritt.

Blev en lugn uteritt med Sara idag, eller ja, försök till lugn. Det blir aldrig speciellt lugnt för Sancho när man rider två/grupp. Han sov i början men sen när han såg att Q var mycket snabbare än han så vaknade tävlinginstinkterna till liv och han började springa.. haha toker. Svettig blev han, kanske inte så konstigt eftersom han redan har världens björnpäls!


Omdömen!

Jag sitter här och läser mina omdömen ifrån VT09 (8an alltså). Märker att det blivit en hel del förbättring, förut har jag alltid tyckt att lärarna varit lite för negativa, men nu är en del för POSITIVA.. Hehe. Uppenbarligen har jag "goda kunskaper om omvandlingar vid kemiska reaktioner" och "kan använda begrepp och modeller för att analysera resultaten, samt redovisa dem med ett korrekt kemiskt språk". Ehm, ja, det är väl bara att tacka och bocka ;)

Sen är det ju som vanligt en del lärare som man vill strypa, nämner dock inga namn men ja, dom flesta i 9a kan nog gissa. Det är verkligen frustrerande när man gjort sitt allra yttersta, fått väldigt bra betyg på alla uppgifter, och sen får man se på omdömena att "man knappt har G" på en liten grej, som dom inte ens nämnt? Inte för att jag inte håller med läraren, MEN, kanske vore bra om man fick veta detta INNAN det är försent? Jag har i alla fall gett upp inom detta ämnet, det får bli som det blir. Synd..

Skolan är inte lätt.

Nu är det dags för två timmar matte. Slutar 4 idag, sjukt sent fast extramatten är ju frivillig så, får skylla mig själv.

Idrott = livsfarligt.

Jag har varit lite borta i huvudet idag, hjärnan tog liksom semester. Imorse försov jag mig, och i skolan gjorde jag inte mycket. Idrotten var dagens värsta, skulle göra en kullerbytta men lyckades sträcka hela jävla ryggen. Och som om det inte vore nog sträckte jag ljumsken när jag hoppade längd sen också.. Så jag haltar runt här hemma nu, har inte gjort något vettigt alls.
Missade Idol också, får titta reprisen eller nått. Tittar Desperate istället! Längtar extremt mycket tills säsong 7 börjar på TV!Blind och döv.

Jag tror Sancho är både blind och döv! För några dagar sedan red vi förbi en hage, hästarna där i kommer i full galopp mot Sancho, och han reagerar inget utan lunkar lugnt vidare. Men, när hästarna väl stannat, DÅ tar Sancho världens skutt framåt och tycker hästarna är livsfarliga?

Sen har det hänt miljontals gånger att man ska hämta honom i hagen, man ropar "Sancho" så det hörs i hela skogen, men lilla Sancho hör givetvis inget utan hoppar i luften när man kommer fram till honom.
Uhm, men sen kan man stå och göra i ordning havre i stallet och han hör det ända ut till hagen, matvrak ;)


"Men för fan, STANNA!"

 
Ehm, ja, såhär snygga var jag och Sancho idag. Eftersom han blivit avmaskad idag fick vi ta det lugnt, så jag red barbacka utan träns i paddocken. Det gick ju.. bra. Jag ramla inte av i alla fall ;) Men antingen är det Sancho som har noll viktkänslighet eller så är det jag som har noll viktkontroll. För att inte gå in rakt i staketet fick jag driva honom tills han svängde av sig självt. Tänkte att vi skulle kunna rida lite slalom mellan några koner jag satt ut, men jag fick strunta i det och fokusera på att få stopp på honom, haha. Slutade med att jag satt med bena framme på bringan på han, DÅ stannade han. Skrutthäst ;)


Busfrön!

Bilderna är suddiga, men till mitt försvar så sprang dom väldigt fort.. Haha.
Better safe than sorry.


Benreflexer bak, rosa frambenskydd, rosa schabrak, reflexbrösta.

Jag och Sancho börjar med reflexerna tidigt i år, efter att jag läst det här vågar jag knappt rida i skogen längre. Det är alltså en jägare som skjutit en häst med vitt täcke istället för ett vildsvin! Helt sjukt, den jägaren borde fan inte ha licens. Så nu kör jag och Sancho reflexer från topp till tå. Jag har reflexjacka, och ja, ni ser ju på bilden vad Sancho har. Saknas bara reflex-ländtäcke så är våran outfit ultimat. Förutom att det är säkert så tycker jag faktiskt att det är snyggt med reflexer, om man matchar det med rosa ;)

Hästkräk, hehe..Idag hade jag lust att kasta en sten i huvudet på Q. Nä, så får man inte säga, men ändå. Det tar minst 10 minuter att hämta Sancho ur hagen, och det är inte Sancho som är svårfångad utan det är Q som är svårflyttad. För er som inte hängt med kan jag tala om att Sancho är livrädd för monstret Q som äter allt och alla, vilket leder till att varje gång jag ska hämta Sancho måste jag jaga undan Q ifrån staketöppningen så att vi kan komma förbi. Men detta är inte lika enkelt som det låter, eftersom Q är en envis rackare som inte låter sig flyttas hur som helst. När det inte passar honom får man se upp, man kan få en hov i huvudet. Hehe.

Men han är ganska gullig när han lägger mulen på axeln och blåser luft :)


Min skräck: dagis.

Om några veckor är det prao, och imorgon är det sista dagen att lämna in praolappen, och jag har inte hittat någon plats än.. Lyckat. Så nu är min största skräck att jag ska få ta någon av skolans platser = DAGIS. Jag hatar barn. Seriöst. Småglin som bajsar överallt och snorar konstant. Kan säga direkt att om jag får plats på dagiset kommer jag vara "sjuk" hela praoveckan.
Men om jag har tur så går det praoa på mammas jobb. Inte direkt världens roligaste direkt, men bättre än dagis. Vad som helst är bättre än dagis.

Värt att tänka på.


Sancho har fått en ny kompis!Titta vilken liten söting vi mötte idag! Den blev helt kär i Sancho och sprang utmed staketet när vi red förbi, fast jag är inte säker på om kärleken var besvarad, Sancho intresserade sig mest för gräset. Sjukt söt var den i alla fall, hade kunnat stå och glo på den hela kvällen men Sancho ville gå efter 5 min, haha.

Sancho var i alla fall pigg och glad idag, kanske inte så konstigt eftersom han stått i 5 dagar ;) Tog en liten runda i skogen, och sen tog galoppade vi lite på gärdet. Sancho försökte rusa iväg, som vanligt, han tänker ju inte alls på att han faktiskt är 26 år och inte borde rusa runt som om han vore 3 år.. Haha, men han får gärna vara en galen 3åring för mig!

På tal om ingenting, om jag hade haft några miljoner hade jag lätt klonat Sancho, sånt kan man ju tydligen göra nu för tiden. Tänk, en liten fölis-Sancho! Han måste varit väldigt, väldigt söt när han var föl. Synd att det inte finns bilder på det :(

Hällde mjölk på läraren.. HAHA.

Det var inte min dag på hemkunskapen idag. Min chans att få MVG sköljdes bort med mjölken jag råkade hälla på läraren och hennes klocka.. Haha, extremt pinsamt! Bröden vi bakade blev bra i alla fall, alltid nått ;)

Ska snart iväg till Sancho, och idag har jag planerat att rida en tur i skogen. Tror Sancho blir glad, det var ett tag sen.

Tävlingar.

http://stockholmsjenna.blogg.se/2010/august/tavla-om-ett-schockemohle-schabrak.html#comment


http://lovicious.blogg.se/2010/september/septembertavlingen-ar-har.html

Här slog blixten ned i Tibro!


Ensam med alla killar..

Tack vare att jag var borta från ett informationsmöte igår får jag sitta ensam med alla killar på elevens val idag. Hurra. Sitter och lyssnar på Lugna Favoriter med Linus. Nä, men det är faktiskt lite kul. Att prata om vikt och gymnasieval trodde jag aldrig killar pratade om, haha ;) 

Är ju ridlektion idag men eftersom jag är helt borta i huvudet tack vare förkylningen så skippar jag det idag. Känns faktiskt rätt gött, skulle nog inte ridit speciellt bra ändå så. Får titta Desperate Housewives istället ;)


Trodde jag skulle dö!

Dagen har spenderats framför TVn/datan, med andra ord ingen skola. Men nu har febern försvunnit så imorn blir det tillbaka till verkligheten.

Ingen som bor i Tibro kan ha missat den gigantiska smällen som var förut! Jag trodde ugnen sprängdes och jag slängde mig nästan ner på golvet i ren förskräckelse. Som tur var så var det bara åskan, haha. Den slog ner 50m ifrån vårat hus, har ett kort på det men orkar inte lägga upp det nu.

Hälsade på Sancho en sväng förut också, han fick lite pussar och morötter. Han verkade uppskatta morötterna i alla fall ;)

RSS 2.0