Utrustning för utseendets skull?

I fredags provade jag martingal på Sancho, inte för att det behövs utan mest för att se hur det såg ut. Började fundera lite på om det är okej att ha utrustning för utseendets skull, och jag tycker nog faktiskt det är det så länge hästen inte tar skada av det. En martingal stör inte på något sätt, så den kan jag tycka är okej. Skulle jag däremot rida med ett starkt bett enbart för att det skulle se snyggt ut hade det givetvis inte varit okej, för det drabbar hästen. Vad tycker ni?

En trött Sancho efter ridpasset :)


Postat av: Sofia Camming - RACEHORSES

Ja, man använder ju flera saker vanligtvis som man inte tänker på att det är för utseendets skull. Oftast är det inte nödvändigt att varken ha snokrem eller nosgrimma, men det är så det "ska se ut" nu för tiden. Benskydd och lindor är också en sådan sak, många använder det för att det är snyggt att matcha men vet knappt varför de använder lindor eller benskydd.

Enligt mig är det helt okej att ha utrustning för att det är snyggt men man ska vara medveten om hur hästen upplever utrustning och vad det har för inverkan på hästen ;)

2011-06-19 @ 18:34:42
URL: http://jockeylife.blogg.se/
Postat av: Adina

Jag tycker det är fel att använda typ hjälptyglar för att det är snyggt. Men sen tycker inte jag att det är snyggt heller. När jag rider har jag ett mål att rida så "neutralt" som möjligt, gärna bara med ett vanligt transportträns och sadel. Nosgrimma, spö, sporrar, hjälptyglar och starka bett undviker jag gärna. Spö och nosgrimma har jag alltid på Funi. Men min önskan hade varit att rida utan :)

2011-06-19 @ 19:04:08
URL: http://adinis.blogg.se/
Postat av: Anna

Håller med dej lite, så länge det inte stör hästen. Själv använder jag ganska ofta förbygel med martingal på istället för bara martingal då jag tycker det är snyggare ;)

2011-06-20 @ 22:26:00
URL: http://withcrazyhorse.blogg.se/
Postat av: Sofia

Jag håller med dig. Sålänge det inte stör så är det okej. Men om man ska använda det så ska man veta vad den har för inverkan och så :)

2011-06-21 @ 09:46:55
URL: http://absolutariel.blogg.se/
Postat av: Evelina

Tycker det inte är snyggt med sådant tjaffs! Liksom, du täcker ju bara din underbara häst ännu mer :) Skit i de där sakerna och använd så lite som möjligt.. finast - enligt mig.

2011-06-24 @ 00:10:34
URL: http://oscarssonevelina.blogg.se/
Postat av: kristin

Jag tycker personligen att det är fel att använda en martingal som accessoar. Det är en hjälptygel, och jag tycker endast att den ska användas om hästen (ryttaren) behöver det. Men det är vad jag tycker! :)

2011-07-04 @ 12:01:03
URL: http://kristinberglund.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0