Helt sjukt!

Nu måste jag få klaga lite, på något som egentligen inte har med hästar att göra men i alla fall ;) Sveriges jävla rättssystem! Som dom flesta av er kanske sett så på FB så sprids det lite texter, ett exempel är:
"Skadestånd för mordet på Engla: 75.000 kr. Skadestånd för våldtäkt på 14-årig flicka: 50.000 kr. Skadestånd för Pirate Bay: 46 miljoner kronor. Kopiera detta om du tycker att Svenska rättssystemet är idiotiskt!!!"
Helt sjukt. Hur kan spridning av bilder/filmer osv. vara värre än att DÖDA ett barn?! Vad vet jag, dom som skapade Pirate Bay kanske har gjort sig skyldiga till att betala 46 miljoner, men ska ett barns liv bara vara värt 75.000? Givetvis kan man ju inte sätta ett pris på en människas liv, men ni fattar poängen. Ett mord SKA vara värre än spridning av copyrightskyddat material, and that's it.

Dessutom är det extremt korta straff, vad är maxgränsen i Sverige? Max 18 år enligt Google ;) Men i verkligheten blir det ju VÄLDIGT sällan 18 år, och majoriteten av alla personer släpps ju efter halva tiden! Förra året dödades en kvinna här i Tibro av sin man, men det ansågs inte vara ett mord utan bara grov misshadel och vållande till annans död. Det fick han 5 år för. Han släpps efter 2,5 år. Vad sänder det för signaler till samhället? Det är ju nästan värt att döda någon då, liksom, 2,5 år i Sveriges fängelser är ju fan ingenting. Och vad lite mildare brott får för straff vågar man ju inte ens tänka på.

Om jag nu ska blanda in lite om djur
, det normala straffet för djurplågeri är dagsböter. Böter, inte ens en enda ynka dag i fängelse. Ur Aftonbladet:
"Distriktsveterinären hade aldrig sett något liknande. Fem nötkreatur måste avlivas på plats, sju andra skickades till slakt. Vid inspektionen upptäcktes två ihjälsvultna kalvar, sex uppbundna tjurar som stod skrikande i sin egen avföring och en lösgående ko med tre spädkalvar som inte hade tillgång till vatten." Vad tror ni ägaren fick för straff? Vilkorlig dom och 80 dagsböter. Aaarrgghhh, jag blir förbannad. Vad tycker ni?


Postat av: Adina

Shit.. Det är helt galet.

2010-11-30 @ 16:37:22
URL: http://adinis.blogg.se/
Postat av: EMMA

Dödsstraff!!!!!!! :D

2010-12-01 @ 21:24:01
URL: http://spensmens.blogg.se/
Postat av: Elin :)

Kan inget annat än att hålla med dig, Sverige har ALLDELES för snälla straff, det är så sjukt det bara kan bli! :O

<3

2010-12-01 @ 22:00:36
URL: http://justlikeelin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0